• Zozo

    kopparspiral

    Känna plastdelen?? Hur da???

    Det enda jag nagonsin känt är tradarna om de är för langa.. och da är det bara att be gyn korta av dem nagot. Om tradarna sitter lite pa sidan spelar ingen roll annars.

  • Zozo

    För mig har det funkat superbra sedan första gangen jag satte in den (hade hemska problem med p-piller innan). Pa mig gjorde det inte speciellt ont och tog typ 10 sekunder. Pa andra gör det sa ont att man inte kan sätta in den. Ett tips är att ta en smärtstillande tablett (ngt kramplösande som man använder vid mens typ) innan och försöka slappna av sa gott man kan.

    För min del fick jag sedan tillbaka den rikliga och ganska smärtsamma mensen som jag haft innan p-pillrena, men inget värre. Just efter instättningen blödde jag i nagra dagar och hade lite som menskramper.

    En av gangerna när jag bytte blev tradarna lite langa sa att min make kände dem vid samlag och da bad jag bara gyn ta av dem lite.

    När vi ville försöka skaffa barn i november plockade jag ut spiralen och blev gravid i december

    Skulle det vara ngt annat sa fraga bara.

  • Zozo

    Kan du känna själva spiralen med fungret sitter den definitivt fel!!! Den delen ska sitta inne i livmodern och där kan du inte stoppa in nagra fingrar. Ga till gyn och fa det rättat.

  • Zozo

    Pa min mamma kasade spiralen ut först gangen, utan att det gjorde ont. Den är kanske inte rätt isatt.

Svar på tråden kopparspiral