• Oms

    Nu har jag gjort det igen,Tråd nr 10!!!

    men vad sjutton - tråd nr 10!!???

    hur fort går månadern här inne på BT egentligen?

    är bara inne en snabbis, är sjuk och har redan suttit läge vid datorn och kollat på bebisrelaterade sidor inför vår gambiaresa (bara 3 mån kvar nu) har skitmkt att göra på jobbet så hinner inte in här ngt på dagarna och när jag kommer hem har jag först lilltjejen som inte släpper mig ur blickan o sen stora tjejen o alla hennes läxor... sen mellan 21.30 till 23 så ska jag kolla post, umgås m maken o sägerskan, titta på mina serier på tvn, prata i tfn m släkt o vänner, fixa inför morgondagen samt hinna m datorn... ja då blir det nte BT varej dag oom jag säger så...

    nu måste jag logga ut, lillskrutt kallar!

    kramar till alla kortklippta(får man se ngn bild muffins?)till långhåriga

  • Oms

    Tjena brudar!

    har inte skrivt på ett tag vare sig här eller där men har haft fullt upp såväl i tanke som i handling - för er som inte läser den andra tråden så kopierar jag ett inlägg ifrån idag till denna tråd då den förklarar lite av min Bt-frånvaro den senaste tiden.

    ************
    själv sitter jag nu här o är nervös inför morgondagen... det är nämligen då vi får reda på hur många av företagets 1500 anställda som sägs upp 1-3 december iår...

    i snitt har man sagt att 20% ska sluta men inget är klart förrän alla tjänster är tillsatta. En del avdelningar går ograverade in i den nya organisationen medan andra (läs min avdelning) drabbas hårt. Det är nämligen så att företaget ska renodlas - man ska inte vara lika mkt serviceavdelning åt de olika länsbolagen längre utan dem ska nu - för första gången sen federatioen skapades för mer än 100 år sedan - stå på egna ben...

    Detta innebär att det jobb som vi som specialister gör idag, och också tar betalt för då det efterfrågas av länsbolagen, från 1 januari ska göras av länsbolagen själva - oavsett vilka resurser de har eller inte har...

    vi som jobbar med det här idag sitter ju alla o skakar på våra huvuden - hur sjutton ska detta gå? men men det är styrelsebeslut och vd:arna för de 24 länsbolagen sägs ha kommit överrens om detta och då är det upp till dem att snabbt som sjutton bemanna sina företag m specialister innan årskiftet (ni hör ju själva vilken omöjlig ekvation)

    vi som inte får vara kvar då? ja det beräknas vara ca 70-75% av oss på personskador som nu kommer att hamna i en resursorganisation där vi ska coachas och sporras på olika sätt i mellan 3-6 månader och sen får vi stå på egna ben - förhoppnignsvis m ett nytt bra arbete att gå till. Vill man inte in i resursen får man avgångsvederlag som är allt mellan 1-4 årslöner beroende på hur länge man arbetat - men då får man leta jobb själv.

    med tanke på den kortsiktiga lösningen kan det i vårt fall mkt väl vara så att man först plockar bort 75% och sen tar tillbaka 25% från resursen iaf och då går man enl LAS (innan är det enbart enl extra kompetenser utöver specailistkunskapen som vi alla besitter)och då finns det en stor chans att jag får komma tillbaka till avd igen då jag har jobbat här i snart 11 år. om detta sker får man inte säga nej då det liknas m en uppsägning...

    behöver jag säga att jag söker jobb för fullt just nu? känns konstigt - jag har ingen aning om hur man skriver en cv då jag inte har gjort det sen 1994...

    och arbetslös? det finns inte på kartan - herregud jag har ju så mkt idag på mitt bord att jag knappt hinner andas - känsn ju jättekonstigt att föreställa sig att det här inte ska finnas kvar om ngn månad... och arbetskamraterna! vi somär såå tajta hos oss! många frågor o funderignar blir det o tills ngn vet alltför många spekulationer o rykten tyvärr...

    håll tummarna för att jag får ett nytt utmanande jobb ngnannanstans här i sthlm!
    **********

    ett långt inlägg jag vet, men nu vet ni, jag ska faktiskt gå hem för dagen nu då jag är mer intresserad i att söka jobb än att jobba (har itne gjort ETT JOTA på hela dagen -bara surfat runt, fikat o snackat skit - precis som alla andra)

    hoppas det e bra m er alla, ska försöka hinna in i kväll o läsa igenom vad som hänt sen sist!

    Kram på er!

  • Oms

    Jaha - då var det klart! jag är INTE en del i den nya organisationen - 13tjänster blev det! 13 av 45... det är ca 70% som försvinner och dessutom kommer 5 av dessa att ges till de som är ÖVER 60år då man inom några år behöver slimma organisationen ytterliggare och det kan man bara lösa m naturliga pensionsavgångar då facket inte skulle gå m på ngt annat... och de övriga 8personerna är ju grädden av gräddan som amn säger - det folk m såväl juriski samt eonomi utbildnignar i botten, som har jobbat på stora myndigheter /företag i många år och har jobbat i minst 10 år med de svåraste skadorna och nu är med och utvecklar arbete, sitter i nämnder, bransgemensamma grupper, leder utbildning o projekt etc etc och NEJ jag är inte ngn av dem jag är ju nyss fyllda 30...

    nu ska jag babbla vidare m lite vänner o ikväll blir det sökning av arbete igen! jag har ju längst en anställning tills 090630 och sen 12-månadslöner efter det så visst, jag har tid på mig men jag vill inte vara arbetslös!! Det är itne jag!

    återkommer ---

    sorry för mitt ego inlägg

  • Oms

    tjenis brudar! va f-n - trodde jag skulle hinan med alla trådar nu när man går ned i arbetsmotivation iom att vi snart slutar - men tji fick jag - helt plötsligt vaknade den andra tråden till liv då allas våran Nenne fick ett skott i r*** o satte fart

    iallafll IDAG behöver jag er!! och inte till vad som helst utan till POM POM-ande!!! jag ska på intervju kl 13.00 och jag vill verkligen ha det jobbbet nu (ville inte för ngn vecka sen men efter att ha blivit jagad av rekryteraren och efter en telefonintervju m samma person häromdagen så känss det mer o mer rätt)

    så hoppa i era trikåer och ta fram de fiiinaste pompomsen o hej på så tror jag att det kommer att gå bra!

    nu ska jag läsa ikapp lite!

  • Oms

    jag har nu avgett en liten rapport i "den andra tråden" som jag kopierar in i denna då jag kom på att jag måste jobb alite oxå...*där kan man ju förresten inte skriva just "den andratråden" och så förstår folk automatiskt, utan då tror en del att vi pratar resetråden eller ngn mattråd eller vad sjutton det nu är alla har som "andra tråd". Men vi här, VI vet, eller hur? *

    jo jag var ju på intervju eller rättare sagt en profilering som det så snyggt heter. Det innebär att rekryterare gör en profil på mig som tar upp hela mitt liv - alltifrån min skoltid, som plats i sykonskaran, val att inrikting i skola o arbete, vänner familj etc etc - mkt intressant men oj vilka frågor! det tog 2 timmar och efter allt så sa rekryteraren att jag är den första som passar för den roll jag sökt så hon skulla rekomendera mig och boka in en intervju m min ev blivande chef under nästa vecka, och fungerar vi ihop och att vi kommer överrens om lön o så så får jag jobbet då min behörighet redan är kartlagd o matchar anställningen.

    så nu får ni hålla tummarna under nästa vecka också!

    i övrigt så har jag ju varit hos läkaren för min rygg här under hösten och efter en komplett magnetröntgen visade det sig att jag har en perfekt rygg - på alla sätt o vis tom ett skolboksexempel! det ni, det går inte av för hackor i min värld! iaf så gör det ju ändock ont m jämna mellanrum så nu har jag varit hos en superduktig sjukgymnast på ett fysiocenter här i stan. han konstaredae det vi redan vet (o som står i journalerna) att jag är grymt överrörlig o därför får ont i ryggen och behöver manipulera denna iaf var 20:e minut för att inte få ont. vi ska nu hitta ett bra stabiliserande program och det känns superbra - han var så bra att tala med och han hittade direkt mina svaga sidor - sånt gillar jag! men så är han sjukgmynast, naprapat, massör och akupunktur utbildad samt har ngn specialinriktning på ngt så det känns ju att man är i rätta händer.

    nu måste jag jobba lite - även om det tar emot!

  • Oms

    tjejer! imorn är det dags igen ...kl 10! jag räknar med era fantastiska pompom prestationer då med (ni var ju uuuursnygga sist! muffins vilken bakåtskruv!)

    i övrigt är det sådär kul att arbeta just nu, eller egentligen inte kul alls! ska jag vara ärlig så e det skittrist o man e så oinspirerad - jag menar det jag gör ska ju inte göras här ngt mer efter 1 dec (ev 31dec om jag får avgångsvederlag OCH ett nytt jobb då vi enl avtal ska vara kvar till årskiftet)

    jag har dock lite deadlines som måste fixas innan denna vecka utgång så jag lär ju inte hinna hänga här alltför mkt heller - även om om det helt klart vore mkt roligare!

    helgen har vait bra o intensiv m mkt promenader o fika smat även en tråddejt m "den andra tråden" när ska vi dejtya här inne då?

    Anne - hur länge ska du vara där du är? ngt år till innan du kommer hem eller hur ser din framtid ut? muffins - åker du aldrig upp till sthlm ngt o Vickan du får hojta til när du får tid under ngn av dian sthlm besök, Nenne dig såg jag ju nyss (kul!!) men sjävklart ska du m o dejta du med! sen så måste vi ju få upp allas våra sis igen - ska nog slänga iväg ett mail till den damen - hon har inte synts till på ett tag här va?

    Muffins - visst har du mineralsmink? jag använder mig av everydayminerals som jag är sååå nöjd med! billigt o bra, sitter snyggt en HEL dag och det e ju så skönt! fick tips här inne på BT om det märket - undrar om det var Zozo som tipsade mig?

    nu måste jag jobba vidare...

  • Oms

    förstår om ni är heeelt slut nu! herregud vilken uppvisning! kan inte ens föreställa mig den träningsvärk ni kommer att ha imorgon!

    Anne - vilken molbergarae m skruv!!! jag är imponerad! det måste vara värmen som håller dig så vig!

    Nenne - denna gång såg jag dig klart o tydligt! men du måste ta det lugnt m bakåtvolterna - du slog ju nsästa i huvudet där! är det alla åkturer i barnkarusellen som gör dig så snurrig?

    Muffins - dig kan man altlid lita på - vilekn uppvisning . väl uppvärmd var du oxå - snygga trikåer, hemsydda?

    Intervjun gick bra -vi satt där i nästan 1,5 timmar o de var mest intresserade av mina olika val i livet, varför jag jobbade m det jag gjorde, varför jag ville söka nytt, varför just jag skulle få tjänsten osv osv. personalchefen var den jag knöt ann med bäst, hon var riktigt skojig, men min blivande närmaste chef var mer laidback, hon analyserade situationen och skrev en hel del men frågade inte så mkt - lite jobbigt att ha två motpoler som intervjuade än - svårt att spegla sig då - kunde inte riktigt bestämma mig för vilken som jag skulle fokusera mig på men jag koncentrerade mig mest på hon som ställde frågorna och vi skrattade gott flera gånger. jag kanske valde fel o isf får jag inte jobbet då det är personligheten som avgjör i det här läget.

    nu har jag jobbat klart för dagen o ska ta o knata hem - det går ju så grymt mkt flex när man springer på intervjuer hela tiden

  • Oms

    Jaha, nu har jag pratat m rekryteraren då hon ville att jag ringde o berättade om intervjun.

    Hon sa att de var supernöjda m mig, tyckte att jag var en fantastiskt tjej, stark personlighet och oerhört social och framåt. De tror att jag skulle kunna liva upp vilken avdelning som helst haha, problem nr 1 var dock att de tycker att jag är alldeles för överkvalificerad för den här tjänsten, att jag har en sådan bred kunskap (trots att jag är specialist) att de är rädda för att jag inte finner uppgifterna tillräckligt stimulerande. De tyckte att jag var så vältalig och tydlig i min personlighet att de såg mig som en teamledare eller specialistutredare hos dem och det var inte det de sökte efter nu... ja det här hade vi ju kunnat fixa till sa min rekryterare då hon tycker att jag är helt prestigelös, men...

    problem nr 2 var dock det avgörande - de har dragit tillbaka tjänsten! deras VD gick igår fm ut m att nu är det anställningsstopp för nu ska de göra en headcount då det är för många som gör för lite i hans ögon. Avd som jag skulle tillhöra är förtvivlade då de går på knäna idag, men man menar att på hela företaget är det för många så man måste omplacera människor - han hänvisade till den rådande finanskrisen...

    de kan ev få särskilt tillstånd till att anställa en person iaf men det kommer isf inte att ske förrän i februari/mars. så jag ligger kvar i deras rullar.

    Min rekryterare sa dock att hon tycker att jag är en oerhört anställningsbar person så hittar hon bara ett tillräckligt kvalificerat arbete (men som inte kräver en komplett jurist/ekonomutbildning) så kommer hon att rekomendera mig och strida för min sak - skönt att höra!

    så nu är vi på plus/minus noll - dock har jag ju sökt ett jobb till och det är det jobbet som jag helst av allt vill göra så jag hoppas att jag får chansen där istället!

    Det är bara o hoppa upp på hästen igen!

  • Oms

    Men Muffins! vad tråkigt! jag beklagar verkligen! Förstår om du inte kan föreställa dig det inträffade, det kommer att ta en lång stund innan du kan göra det. sorgen går i cykler, man både gråter o skrattar åt minnena med tiden och sen när man känner sig lugn m dem så brukar nästa fas inträffa - det är när man inser att man börjar glömma bort vissa saker o då är man igågn igen... en sorg är levande.

    förstår om det svåra blir mormor, hur mår hon i övrigt? det sägs ju vara det värsta mn kan råak ut för (att överleva sina barn)

    skickar en styrkekram till dig!

  • Oms

    Mrs B - vad bra att de tog med sig en präst, det tänkte itne ens jag på i sammahanget (konstigt det borde man ju tänka på, speciellt jag som är kristen, haha) förstår om det var svårt för henne att ta in nyheten- fy vad hemskt att förlora ett vuxet barn!

  • Oms

    Muffins igen - ett snack m chefen? jobbar du heltid nu? är du klar m dina studier *shit jag hänger ju inte med längre!* som Vickan sa så beror det på vilket fackförbund som man har avtalat med. Vi har betald ledighet vid begravning, eget giftermål, egen flytt, 50-årsdag och sen det vanlgia vid tandläkar, läkarbesök etc. men så har vi jättebra förmåner också, vi är kända bland HR-personal sverige runt...

  • Oms

    Anne -

    muffins - men det är ju vid såna här tillfällen som det känns skönt m att man har sin tro och sina ceremonier, plötsligt finner man en mening i varför de är utformade som de är (om man nu tror eller har vänner/familj som tror på det).

    Nu ska jag snart iväg på parlamentet inspelnign

  • Oms

    men shit Vickan - just torsdagen är helkörd! ska fotografera Mathilda mellan 14.30-15.30 o sen ska jag var tillbaka på jobbet kl 16 då vi har sektionsavslutning (gravöl) och där lär jag bli hela kvällen....

    När dyker du upp runt jul? vi sticker ju till Gambia 29dec men jag skulle kunna klämma in 27 på dan alt 22dec...

  • Oms

    Muffins - vad skönt att begravningen gick bra, skulle precis fråga om hur det gick o hur mormor tog det. hmm, mormor kanske inte riktigt har förstått det hela än eller så är hon stark i sin tro att hon naterar det på ett annat sätt?

    Vickan o Anne- men vad kul det vore att träffas i jul! o Anne oxå! *gör vågen* 27 på dagen fungerar ju super hos mig - inte hela dgaen då jag lovar att det e en hel del sista minuten shopping inför resan - men en stund iaf!

  • Oms

    Hej tjejer!

    igår var vi o fotade Mathilda och är ni intresserade så har fotgrafen lagt upp 2 bilder på sin blogg...

    logga in på följande länk

    ozdeleau.blogg.se/

    inlägget som heter "kids" och ca 6-7 barnbilder nedåt så hittar ni min Mathilda i röd klänning,

    har galet mkt att göra såhär näst sista arbetsdagen - så jag arbetar vidare!

    tjingeling

Svar på tråden Nu har jag gjort det igen,Tråd nr 10!!!