Inlägg från: Ickaflicka |Visa alla inlägg
  • Ickaflicka

    Hjälp... Jag klarar inte det här längre...

    Har inte läst hela tråden, men på trådstarten så verkar du och jag ha samma problem, svårt att koppla bort stressen och bara ägna sig åt sex och närhet...

    Om du verkligen vill ha kvar din fru så kanske det inte är er relation du måste jobba på, utan dig själv... Läs en bok om mindfullness eller gå en kurs. Lär dig att hantera stress och negativa tankar - då kan du bli en mer närvarande person, både i sexlivet och i relationen.

    Lycka till!

  • Ickaflicka

    Hej igen, nu har jag läst hela tråden. Jag tror att det bästa för att lösa era problem, eller i alla fall förstå dem, är att gå i parterapi. Ni började ju diskutera hemma hos vänner, och det är bra, men som du skrev så löste det ingenting. Ni verkar ju ha någon slags icke-kommunikation, där ni säger en sak men inte vet om den är sann. Om ni går till en utbildad och erfaren terapeut så kan denna person sätta ord på precis vad ni känner, och ge er verktyg för att diskutera och lösa era problem. Du pratar om en deadline om en månad, jag föreslår att ni gör som min syster och hennes (fortfarande!) sambo, som satte deadline ett halvår och 6 möten med terapeut! Lycka till!

  • Ickaflicka

    Nej, men jag tycker att du har rätt att kräva att hon följer med till en terapeut som hjälper er båda att hitta era känslor...

  • Ickaflicka

    Vild idé: ni har stora problem men anser er inte ha tid att lösa dem... är det inte så viktigt? om ni är upptagna på helgerna, kan ni inte ta två vardagar ledigt och åka någonstans? jobbproblem borde aldrig gå före relationsproblem!

  • Ickaflicka

    Det värsta är att det kan ta lång tid att få en tid hos familjerådgivningen, för (tro det eller ej) det är många som går i parterapi! ring nu!

  • Ickaflicka

    Hmmm... inte så insatt, men det finns en slags kommunal familjerådgivning, och som didis skriver kan många privata psykologer vara familjeterapeuter - det är bara att söka upp en!

Svar på tråden Hjälp... Jag klarar inte det här längre...