• silvera

    Ångest åt mig, sex åt min kille

    hej, har själv haft social fobi, ångest, depression osv... (har fortfarande, men inte lika ofta)

    Medicinen du har fått verkar ofta inte på en gång, utan det kan faktiskt ta flera månader innan det kommer en förändring. Förändringen brukar man inte märka, förrän man en dag kommer på sig själv att man inte är så nere som man brukar.

    Jag sökte på Fass, om din medicin, och där står det så här:

    "Observera!
    Liksom andra läkemedel av den här typen (mot depression och besläktade sjukdomar), ger Citalopram Orion inte omedelbar symtomlindring, utan det kan ta några veckor innan du börjar må bättre. Vid behandling av paniksyndrom tar det oftast 2-4 veckor innan förbättring ses. I början av behandlingen kan vissa patienter uppleva en tillfälligt ökad ångest som försvinner under den fortsatta behandlingen. Därför är det väldigt viktigt att du noga följer din läkares ordination och inte avslutar behandlingen eller ändrar dosen utan att först rådgöra med din läkare.

    Självmordstankar och tankar på att skada sig själv kan ibland förekomma hos patienter som lider av depression eller paniksyndrom. Det är möjligt att dessa symtom fortsätter eller förvärras till dess att den antidepressiva effekten av behandlingen blir märkbar. Det är mer sannolikt att detta händer om du är yngre vuxen, d.v.s. under 30 år, och om du aldrig tidigare har använt antidepressiva läkemedel."

    Prata med din läkare om hur du mår, kanske behöver du något mot panikångestattackerna.
    Jag tror nog inte att du behöver byta din medicin, utan läkaren har säkert gett dig rätt, och säkert rätt dos också, men sådan här medicin gör att man mår skit, och dessutom tom sämre ett tag innan de verkar, eftersom de ökar halten serotonin i hjärnan, och det går inte på ett par timmar, utan på ett par veckor.

    Om ditt förhållande med din kille kan jag inte råda dig. Men medicinen kommer inte ge ökad lust, utan ofta blir lusten nersatt, tyvärr.
    Jag och min man löste min nedsatta lust genom att prova olika glidmedel osv, för det är så för mig i alla fall, att mer sex, leder till mer lust. Å med lite glidmedel så kunde vi ha bra sex, även om det naturliga glidmedlet var ur funktion...

    Lycka till, och har du frågor kan du inboxa mig.
    Mvh
    Silvera

Svar på tråden Ångest åt mig, sex åt min kille