• Plummis83

    En tråd för oss som vill gå ner 10 - 20 kilo! :)

    Här är en till som vill gå ner 15 kg och jobbar på det!! 83 kg idag är 170 lång!

    Blivit nyttigare med maten men tyvärr blir det sen middag när jag äter hemma. Jobbar kvällar och nätter men på jobbet är jag duktig iaf, men det är svårt för nästan alla andra arbetskamrater har alltid gottis med sig. Men jag har sagt till de att jag försöker sluta med godis å såna onyttigheter så har jag ens en liten kaka med mig så påpekar de det så knappt man vågar det!! Lagar min mat lr har matlåda! Tidigare hade man med sig portionsrätter - inget jag saknar då jag inte gillar de så speciellt mkt plus att jag sparat pengar!

    Har precis börjat på gym, försöker iaf träna styrketräning 2-3 gånger i veckan plus att jag försöker vara med på några olika pass som step m.m. Var på ett steppass igår, shit vad jobbigt det var men kul!
    Cyklar så mkt jag kan.
    Har 2 hundar som behöver komma ut flera gånger dagligen så många promenader blir det
    Har även 1 häst som behöver motion plus stallskötsel osv...

    Trots alla dessa ändringar så har jag legat kvar på 83 kg sen jag började för 2-3 veckor... när börjar man se ändringen?? Vill framförallt bli av med min mage, ser ut som om jag är gravid vilket jag inte är!

  • Plummis83

    Jag står helt stilla å det gör mig irriterad!! Har minskat på godis å läsk, mår illa om jag ens tänker på att äta det ibland!!

    Har skaffat gymkort å försöker träna så mkt jag hinner, dock så åkte jag på en förkylning i tors som sitter kvar än *jobbigt* Så har inte kunnat träna sen dess!!

    Det var 2 månader sen jag började med detta och det står helt stilla, varken upp lr ner nånstans.
    Något förslag någon??? HJÄLP!!!!

  • Plummis83

    Jag jobbar på det för fullt!! Har svårt med att äta på regelbundna tider pga jobbet men har bestämt att jag ska äta senast 19 iaf (vet att det är senast 18 man bör äta egentligen men hinner inte alltid det), och försöker med frukost, lunch och middag och något mellanmål under dagen, inget godis och läsk vilket jag har lyckas hålla mig borta från sen i fredags (trots att min sambo envisat med att ha läsk hemma) och äter mer frukt å grönt!!
    Sen är jag igång med träningen igen, steppass både sön å igår, idag ska jag prova spinning om jag inte är allt för trött då jag jobbat inatt!!


    SaraPayam skrev 2008-09-23 17:40:38 följande:
    Plummis83 skrev 2008-09-23 17:32:04 följande:
    Jag stod med precis stilla fram till 1 månad sen & jag undrade vad jag gjorde för fel.Jag kom fram till detta:1. Jag åt för sällan2. Jag åt en massa konserver så som kidney bönor osv (innehåller en massa socker)3. Jag rörde på mig alldeles för liteNu har jag ändrat lite till på mat & motion:1. Äter var 4:e timma2. Kokar bönor, mm. varje söndag (för att minska på sockret)3. Har slutat med socker helt & hållet. Äter inte marmelad, mm.4. Jag rör mer på mig. Detta har resulterat i 1 1/2 kg på 1 månad, visst det är inte mycket, men det är ju nåt i alla fall.Idag köper vi även en crossroad så att vi kan träna hemma. Jag kommer att träna en timma på morgonen & sen simma/träna på gymmet 1 timma på kvällen. All motion utöver det så som att gå till skolan mm är bara utöver det :)Om inte något händer med vikten på detta så vet jag inte vad jag ska göra.Har du ändrat något när det gäller din kost eller motion?
  • Plummis83

    JA, det är svårt inom den branschen med regelbundna måltider! Jobbar på gruppboende...

    Var på spinning idag å det var jobbigt, men kul!! Nu vet jag vad min bror sysslar med när han "plågar" folket när han håller i spinningpass!! Synd bara att jag bor ca: 50 mil ifrån honom, annars hade jag anlitat honom som personlig tränare direkt!! Brukar dock ringa å rådfråga honom så fort det har något med träningen att göra!!

    Japp, vet att det tar mest på lår å rumpa!! Försöker med styrketräning oxå men just nu för tillfället jobbar jag på att försöka komma in i de olika passen för att lättare kunna hänga med... Är ju svårt när man inte är riktigt van!! Stepen börjar ta sig... Tycker baspassen är lite tråkiga nu, pulsstep är roligast!! Haha, vilken skillnad på den motivationen nu!!!
    Har även träningsprogram på styrkedelen!!


    SaraPayam skrev 2008-09-30 13:51:03 följande:
    Jättebra!!! Men tänk på en ska, nu vet jag ju inte hur din övervikt sitter, men spinningen & stepup tar ju mestadels på lår & rumpa. Så det kanske kan vara bra att lägga till någon mer tex ett gympass i veckan eller nåt.Nä det förstår jag verkligen, jag orkar inte heller träna när jag har jobbat natt, brukar nöja mig med en promenad de dagarna.Det är inte lätt att få in måltiderna, jag äter med på kvällen (försöker dra ner på det) men jag som jobbar inom sjukvården hinner inte alltid äta på mitt arbetspass & då blir det ju att man äter när man kommer hem kl 21.30. men vad ska man göra....man kan ju inte gå & lägga sig hungrig ;) Vi tränar ju oftast på kvällen & då bli det ju att man äter efter det med...så det är inte lätt.
  • Plummis83

    Haha, jag jobbar 24 timmar pass ibland!! På schemat!!


    SaraPayam skrev 2008-10-09 13:38:03 följande:
    Oj 12 timmars pass....det låter jättejobbigt!!Ett bra mellanmål som jag gillar är. 3 msk keso, hallon & toppa med lite solrosfrön :)Det är supergott :)
  • Plummis83

    Jippie, äntligen har vågen ändrat sig... Har gått ner lite mer än 2 kg sen förra veckan!! Å då har jag inte kunnat tränat pga jobbet!! Så ändringen av maten har gett framsteg. Äter inget godis lr dricker läsk på jobbet!
    Köper nån liten chokladbit ibland - kan inte bli av med godissuget helt å hållet!!

    Har gjort smoothies till frukost å ibland till kvällen, ibland orkar jag inge frukost men smoothies har gått ner iaf. Ibland orkar jag äta gröt å det är ju bättre än mackor iaf!!

  • Plummis83

    Ja, tydligen!!! Vi har såna pass på helgerna bara så det blir inte så ofta! Jag har 1 sånt pass på 6 veckors schema i dagsläget! Vet inte hur det blir när vi får nytt schema!!


    SaraPayam skrev 2008-10-09 22:01:32 följande:
    Men får ni fortfarande göra det, nu efter de nya eu-lagarna? det låter ju inte klokt!!
  • Plummis83

    När man jobbar inom LSS så heter det inte vårdtagare utan brukare!! Knäppt men sant!!

    Oftast brukar vi få sova, beror på hur bra brukarna sover!! Jobbar på gruppboende så just nu är det 5 boende, ev kommer vi få en sjätte!!

    Väldigt OT nu... sorry!!!


    SaraPayam skrev 2008-10-10 09:23:37 följande:
    Aha, men då har ni så att ni kan sova på natten när vårdtagaren sover då eller? Men jag förstår att det blir svårt med maten när man jobbar på det sättet
  • Plummis83

    Sorry, var inte meningen att låta surt!!!


    SaraPayam skrev 2008-10-10 16:24:32 följande:
    Aha, okay. tycket väl att det va lite väl många !!!! & viss tendens till att det lät lite surt när man läste texten ;) Jaja nu vet jag :) Tack :)
  • Plummis83

    Har slarvat med träningen å lite med maten men vågar ändrar sig neråt iaf (jippie) Visserligen bara ytterligare 1/2 kg men på väg iaf. Ska ta tag i träningen igen... Varit bortrest i 1 vecka å sen jobbat mkt sen jag kom hem!!

  • Plummis83

    Samma här... kör med tallriksmodellen!!


    SaraPayam skrev 2008-11-07 08:32:48 följande:
    Okay, då förstår jag. Men tror du inte att det är farligt att äta så mycket fett...jag tänker på att kärlen & hjärtat kanske inte mår så bra utav det....Men det är ju kul att det har gett resultat Jag kommer fortsätta med tallriksmodellen, tror ändå att det är det bästa....även om det tar tid
Svar på tråden En tråd för oss som vill gå ner 10 - 20 kilo! :)