• Vill nu

    Böllop Umeå 2009!

    Umbraz skrev 2008-09-21 16:06:47 följande:
    Hej Tjejer!Jag har varit inne i ett intensivt klänningsletande ett tag. Har hittat två olika klänningar, den ena vit med olivfärg och den andra vit med lite blommor i brunt och turkosa detaljer. Jag har velat och velat och tanken är att jag ska beställa ngn utav klänningarna från internet. Jag har inte testat någon liknande modell i någon butik och vet därför inte om jag passar i en sån. Till jul ska jag till Stockholm och gå i lite butiker och iallafall prova det jag finner snyggt,kanske jag rentav hittar något som är ännu vackrare. Det finns ju så otroligt många klänningar att man blir helt kollrig, det har nästan blivit en mani, en hetsjakt på den perfekta klänningen. Nu ska jag inte gifta mig förräns i Agusti-09 så jag tänkte ta en break och ta det lite lungnt till efter nyår, jag har insett att detta klänningsletande nästan blivit jobbigt. Och så ska det ju inte vara, ellerhur?!Kände bara att jag behövde skriva av mig litegrann. Hoppast att det är enklare för Er,för det är inte roligt att inte veta vad man vill....
    Ha ha ha, och jag är jättestressad för att jag INTE har börjat kolla än! Vet ungefär vad jag vill ha nu, men det gäller ju att hitta någon som uppfyller förväntnngarna också! Och jag ska ju ha min till i Mars!!! *paaanik*

    Var har ni varit och provat klänningar? Några bra tips?
  • Vill nu
    010809 skrev 2008-09-23 16:26:38 följande:
    Hej allihopa!Här är en till som ska få uppleva den (förhopningsvis) bästa dagen i sitt liv nästa år =)Ni verkar ha hunnit långt med planeringen. Själv har jag fastnat i det här med färgtema, så jag tänkte höra om det är någon som har något bra förslag här. Jag är ganska säker på att lila ska vara en färg, eftersom både jag och sambon tycker om den och det finns mycket blommor i lila. Men sen kommer problemet, jag vil inte ha ett romantiskt bröllop och vill därför blanda in någon annan färg.. men vad kan passa, nån som har nått förslag?
    Hej!

    Personligen gillar jag lila och limegrönt! Tycker det är jättefräscht!
  • Vill nu
    010809 skrev 2008-09-25 17:57:58 följande:
    Tack för tipsen! =) Limegrönt har jag ju funderat på själv.. just nu känns det troligast.. orange är oxå jätte fint till lila, men jag trivs personligen inte riktigt med orange..i morgon ska jag iaf ner till sthlm, så medan min m2b springer lidingöloppet ska jag förska få lite inspiration i lite butiker =)
    Vad roligt! Utbudet är ju en aaaningstörre är!
  • Vill nu
    umekicki79 skrev 2008-09-29 21:27:15 följande:
    Hej alla! Ska beställa material från Panduro så att jag kan börja med inbjudningskorten nu. Letar efter presentaskar ca 16x7cm som är vita, men icke sa nicke....är det någon som vet vart jag kan få tag på sånna?Hur går det för er andra då?
    Åh, vad roligt! Satt och kikade på injudningskort ifår... KOmmer nog att beställak orten, men skriver själv, som det ser ut nu... Så jäkla dyrt omm an vill trycka dem!

    Hur många askar behöver du då? Är ju inte supersvårt att göra dem själv, hat jag för mig...
  • Vill nu
    Havsro skrev 2008-10-02 18:52:22 följande:
    jag har absolut idétorka just nu..allt känns...jobbigt...eller ja..det kanske är för att jag sällan får tid med gubben att planera.. :(Just nu ligger catering o klänning i borde-ta-tag-i-skålen....Hur går det för er andra?
    Är i ungefär samma situation som dig... fast jag och sambon har all tid i världen tillsammans på kvällar och helger att planera... Vet inte riktigt var jag ska börja, samtidigt som jag börjar få panik för att inget blir gjort!

    har iaf lyckats boka band till festen nu, så nu är kyrka, präst, festlokal och band klart!

    Känner också att det är catering och klänning som är nästa steg, men det känns lite tungt att ta tag i då det ska bokas tider för diskussioner och provningar, så man kan inte bara sköta det snabbt hemifrån...
  • Vill nu
    Havsro skrev 2008-10-03 09:04:14 följande:
    Håller helt med...tänk om man kunde prova klänningar virituellt...det vore nått.. eller ha samtal med catering på msn..nåja - framtiden.. ;)Band?! Va kul! Va blir det för några? Någon ni känner?
    Vi ska ha ett band som heter The Women. En klasskompis från grundskolan är med där, och de är så himla bra! Spelar 60-tals musik, så vi hoppas att det attraherar alla åldrar! Har ju gäster från 20-83 år, så det är lite bökigt att få ihop! Det går att tjuvlyssna lite på www.thewomen.se om ni är nyfikna!
  • Vill nu

    Förresten, nån som har nåt bra tips på solist till kyrkan? Har ingen aning om var man hittar en sån!

  • Vill nu
    Havsro skrev 2008-10-03 21:48:14 följande:
    Så coolt! ja det kommer nog att bli hur bra som helst!! Synd bara att de verkade lite väl proffsigt = dyrt för ens egen plånbok ;) Vill nu skrev 2008-10-03 19:44:31 följande:
    Ja, vi hoppas det iaf! Jo, det kostar en del, även fast det är en barndomskamrat... Känner ju inte hela bandet, så man kan ju inte kräva att det ska spela typ gratis heller... Vi skulle få dem för 8000:- + resor, så det drar iväg lite mer än vi tänkt, men vi får spara på annat i stället. Har alltid sagt att jag ska ha dem på mitt bröllop, så jag tror inte att jag skulle känna mig nöjd annars...
  • Vill nu
    butterfly0725 skrev 2008-10-09 09:50:59 följande:
    vår solist spelade piano och gitarr med. han är mycket duktig! www.joakimwidell.com är hans sidaVill nu skrev 2008-10-03 19:45:59 följande:
    Tack för tipset! Vad tog han för det?
  • Vill nu
    SaraMa skrev 2008-10-10 07:45:23 följande:
    Hej!!Jag tipsar väldigt gärna om "våran" solist!!! Vi bokade Linda på www.lindasmusik.se. Vi är verkligen supernöjda det var så känslosamt och vackert sjunget så våra gäster pratar fortfarande om det!! Hon ska ordna en skiva till oss ska bli så kul! Sen hade vi deras band MR Jones på kvällen!! Helt super underhållning var det , musik som passade alla pop rock schlager 60-tal ja allt plus dj musik och karakoe tävling hade vi! Har du mer frågor hör av dig eller kontakta henne själv.LYCKA TILL!!
    Ska absolut kolla upp det! Vad tog hon betalt och hu mångfa sånger hade ni?
  • Vill nu

    Sara o Butterfly:

    Tusen tack för tips och svar! Är ungefär vad vi tänkt oss betala, så jag ska verkligen kolla upp båda!

  • Vill nu

    vill nu: 7 mars i Sävar kyrka
    070809: 1 augusti i Strömbäck
    umbraz: 1 augusti i Helena Elisabeth

  • Vill nu

    Här har det också stått still lite ett tag, men så insåg vi att det är ju typ 4 mån kvar, så det är dags att lägga på ett kol!
    Var ut i helgen och shoppade näbbklänning till dottern och slips till sambon. Och igår träffade vi cateringfirman samt beställde inbjudningskort. Så skönt, för nu känns det som de största bitarna är fixade !(förutom klänningen...)

  • Vill nu

    vill nu: 7 mars i Sävar kyrka
    010809: 1 augusti i Strömbäck
    umbraz: 1 augusti i Helena Elisabeth

    Då var det rättat! Bara att kopiera in texten ovan till sitt inlägg och fylla på med sig själv!

    Jag vet att man bokar tid på Änglalikt, men de andra har jag inte kolla på... Nån som vet hur det funkar på Högidskläder? De har ju lite svåra öppettider också...

  • Vill nu
    Umbraz skrev 2008-10-28 23:42:59 följande:
    Jaha,det lät ju enkelt.Men nu har ju du fixat det ändå,tack "vill nu"!Själv ska jag testa klänningar i Stockholm i mellandagarna, hoppas att jag hittar nåt. Jag har ju annars hittat en klänning på brudbutiken.se som jag tycker väldigt mycket om, men jag tror nog att jag ska prova lite olika modeller i butik innan jag bestämmer mig.Vart beställde du dina inbjudningskort "vill nu"?
    Vi beställde dem från kortdesign.se. Vi valde de här www.kortdesign.se/default.aspx&action=Enlarge&command=3800
    De verkar vara supersnabba! Dagen efter fick jag korrektur till mailen, och på em samma dag ha de de gått till tryckeri!
  • Vill nu

    Vad kul med en till! Vi har ju nästan samma färgtema, fast vi har silver i stället för grått!
    Officiersmässen på I20 är ju jättefin och rätt stor har jag för mig, men jag vet tyvärr inte om det är tillåtet att ha caterimg där...
    Vi har också pratat med Anna, underbar människa! Efter en stund med henne sråd har vi till 99% bestämt oss för att strunta i bröllopssvit och ta 2 nätter i vanligt hotellrum i stället... Kostar bra mycket mindre pengar än en natt i svit, som man förhoppningsvis inte kommer så tidogt till! Annars var vi inne på Stora Hotellet, innan dess. Jättefint!
    Så du har också förälskat dig i flr dyr klänning... Har också surfat runt och fastnat för en Maggie Sottero. har inte budgeterat för en klänning för 10-15000... Ska dock ta mig i kragen och börja prova snart, så kanske man hittar något man gillar ändå, annars får det bli kinavarianten...


    mymelody skrev 2008-10-29 12:00:03 följande:
    Hej allihopa! Vad kul att man kan utbyta lite ideér med andra "brudar" i Umeå. Jag och min sambo planerar att gifta oss 8/8 2009. Vi har inte hunnit så långt o planeringen än, vi tittar på lokaler och kyrkor. Som det ser ut just nu så står det mellan Tavlesjö eller Strömbäck? Vårat problem är att hitta en tillräckligt stor lokal som rymmer ca 120-140 personer. Vi har kollat på bygdegården i Tavlesjö men jag gillade Svedjans lägergård mer, men där rymms inte lika många? Är det någon som har några tipps om en stor fin lokal runt Umeå? Bygdegården i Stöcke var redan bokad =( Men finns säkert mycket som man inte känner till.Jag har kontakt med Annas fest och mat och vi väntar på en ungefärlig offert. Funderar på färger till bröllopet och är lite sugen på vinrött/grått och vitt? Har börjat kolla på klänningar på internet (bilder etc) men tänkte gå till någon butik i helgen för att prova. Har sett en klänningen som heter Valdemar av Manuel Mota åt Pronovias, den är så fiiin och romantisk, men ack för dyr... ca 22000kr. www.pronovias.com/index_entrada.aspFunderar på att sy upp en likande kopia? Läste inlägget om kinaklänningar? Kanske kan vara något frågan är om man vågar och om det blir bra?Oj vad jag har delat med mig av lite allt möjligt, men detta är så långt som jag har kommit, ni får gärna komma med förslag eller ideer angående allt möjligt.mvh
  • Vill nu

    Ja, det är inte länge kvar nu! Ni som varit på högtidskläder, behöver man boka tid, eller är det bara att gå dit?
    Var har du hittat din klänning?


    umekicki79 skrev 2008-11-01 08:36:57 följande:
    umekicki79: 21 februari i Helena Elisabethvill nu: 7 mars i Sävar kyrka070809: 1 augusti i Strömbäck umbraz: 1 augusti i Helena Elisabeth Fixade M2B´s kläder i förrgår. Han hyr sina kläder på Högtidskläder och han var såååååå snygg o stilig i dom!! Jobbar på att hitta en präst...har hört att det kan vara bra att ha när man ska vigas ;D Har frossat på Panduro, så nu ska inbjudningskorten göras (6st.Snart är februari här.......
  • Vill nu

    Då var fotograf bokad! SÅ SKÖNT! Ska försöka få tag på Änglalikt och se om de har nån tid för klänningsprovning i helgen, och så blir det nog en tur på Högtidskläder antingen nu iceckan eller nästa...

  • Vill nu

    Hur lång tid tar det med klänningsprovning förresten? Hinner man på en lunch?

  • Vill nu

    mymelody:
    Vad kul att ni gillade lokalen! Gick det att lösa med catering, eller tar ni maten därifrån i så fall?
    Kul att pröva klänning! Har bokat tid på Änglalikt den 15:e, och ska nog ringa Högtidskläder och boka då, för att vara på säkra sidan! Är lite nervös för det här med provning faktiskt!

Svar på tråden Böllop Umeå 2009!