Inlägg från: Pumpkin |Visa alla inlägg
  • Pumpkin

    Var spenderar ni bröllopsnatten och hur mycket kostar det?!

    Vityckte det kändes bortkastat med ett fint rum med choklad, vickning och champagne på bröllopsnatten - vi ville ju vara med på festen så länge som möjligt och då fanns det inte en chans att vi skulle hinna utnyttja det där till fullo. Mycket riktigt, vi stupade i säng kl. 04.00 och hade inte orkat äta en jordgubbe ens.

    Så, vi bodde kvar på feststället tillsammans med många av våra gäster på bröllopsnatten och tog sedan in på fint hotell med bröllopspaket (vickning med vitt vin, champagnefrukost och en gåva) natten efter när vi hade tid att utnyttja det hela. Kom dit vid 16 och åkte 15.00 dagen efter - utnyttjat till max alltså Bröllopspaketet på vårt hotell (Hotell Diplomat i Sthlm) kostade 3295kr. 

  • Pumpkin
    Korfu skrev 2008-08-08 09:24:56 följande:
    Vi kommer också stanna kvar till sist och räknar med att komma till hotellet vid 3-tiden. Det är klart att man säkert är jättetrött då. Men jag vill inte heller riskera att ångra mig i efterhand om vi nu hade saknat den där "lyxen". Det hela är lite typiskt för vårt förhållande. Jag är absolut ingen spenderare i vanliga fall utan vi båda är alltid så förståndiga. Men för en dag tyckte jag att vi inte hade behövt välja hotellet där vi kan få rabatt eller där det är billigast, utan tvärt om börja med att kolla var vi vill bo! Vi kommer få en hel del ekonomisk hjälp till bröllopet och summan vi själv betalar är inte så hög. Så jag tyckte vi kunde vara värda det, men inte...Det var en fin sak att ta in på hotellet natten efter bröllopsnatten, men frågan är då bara var vi ska sova på vår stora dag? För att sova hemma är ett alternativ som vi båda vill undvika.
    Om ni får mycket ekonomisk hjälp, finns det ingen möjlighet för er att ta ett billigare alternativ på bröllopsnatten och sen lyxa till det natten efter, som vi gjorde?
  • Pumpkin

    Men en vettig kompromiss är ju t ex mitt förslag, två nätter - en billigare och en finare. Du får väl säga åt honom att han faktiskt får lov att kompromissa, det är ju ER dag och ERT beslut, inte bara hans.

Svar på tråden Var spenderar ni bröllopsnatten och hur mycket kostar det?!