• fru AM

    Ännu en tur med barnkarusellen

    Vickan - bra att du startade nästa karusell ...! Dag 33 minsann. Är det du och jag som är såna långdistansare i äggläggningen?

    Här skvalar det på friskt nu - dumt nog lagom till Frankrikeresan med egen pool osv. Men jag kan ju dricka drinkar och äta helgiftiga ostar i alla fall!

    I morrn bär det iväg? Ses om en vecka! KRAM

  • fru AM

    Jag inboxar dig numret omedelbart - sedan släcker jag ner och firar in Frankrike med en liten wirre! Hoppas på en skön semester för dig och maken. Var på Sardinien (västra kusten) för tre år sedan mysigt värre! (Om ni bara aktar er för den äckliga restaurangen i Alghero som prytt hela lokalen med akvarier där muränor simmar överallt - UÄÄÄHHH! - så kommer ni få en toppenresa!

  • fru AM

    Bebisgrattis till Victory och Saffranin!

    Plusgrattis till Victory (fast jag har redan grattat per SMS. Ditt SMS kom så lustigt precis när jag stod framför blöjhyllan på franska Auchan!)

    Hej alla i tråden!

    Cicci: jag tror jag pep förbi dig på stan igår fast jag var så stressad att jag inte registrerade att det kanske var du förrän jag var inne i min port. Strosade du på Sturegatan igår?

    GÄrna tråddejt i september!

    Telis: kul att se dig här igen!

  • fru AM

    Nenne: Storkramen! Jag har redan hunnit bli lite grann bitterfitta efter ett ynka minus så jag försår dig så väl!

    HAr du lust att muntra upp dig själv och oss andra med ett gästinlägg på bloggen så är du mer än välkommen!?

  • fru AM

    Ooops! Menade bebisgrattis till Clownis såklart. Fast det blev Saffranin när jag skrev. Kanske freudianskt. Det anas ju ett plus där ...

  • fru AM

    Mugglan: Senast när vi flög med Livia så fick hon ha egen packningsvikt fast lite mindre än vi ... Det beror nog på vilka ni flyger med. Har du kollat på biljetten eller på flygbolagets hemsida? Blöjor och mat väger ju sina små ton ... Härligt med Korsika. Funderar på att åka dit nästa år - ska bli spännande att se hur ni gillar det och hur barnvänligt det är osv.

  • fru AM

    Muggles: På de resor jag gjort med barn har aldrig vagnen vägts (går ju som specialbagage frå Sverige i alla fall) så tipset att packa den full med blöjor och liknande är ju jättebra! När det gäller maten så är min erfarenhet att barnen äter betydligt mindre = färre burkar barnmat på en varm utlandssemester än hemma. På sonens första utlandsresa till grekland vid 11 månaders ålder hade jag med barnmatsburkar för hela tiden. Han åt kanske 4 av 14 burkar. Istället åt han mängder av yoghurt, bananer och smakade av vår mat. Välling är ju perfekt mat när det är varmt så jag skulle om jag var du satsa på att ta med mer välling (om Moa dricker det?) eller grötpulver och inte så många burkar. OM nu bagagevikten är ett problem. Alternativt. betala lite för övervikt på vägen dit. På vägen hem har ni ju färre blöjor och färre matburkar ...

    Bra solskyddskräm, köpt i Sverige (= inte i någon solgassig strandkiosk) - samt några tunna kangas/sjalar (att använda som tunna filtar/solskydd) är andra tips för resor med barn till värmen. Plus en bra solhatt som barnet vill ha på sig.
    Kollade korsikalänken: ser underbart ut. Jag tjatar redan på maken ...

  • fru AM

    Det kan ju hända att hon bara äter en halv burk per mål om det är varmt och hon dessutom smakar från era tallrikar (Livia åt oftast hälften av sin egen mat och resten från oss - på den tiden hon åt burkmat).

    En smart sak är att också ha med vätskeersättning för barn. Man vet aldrig när magen börjar krångla - men förmodligen oftare när det passar som sämst ...

    Det ni i allafall kan räkna med är att hon kommer uppföra sig lite annrlunda än hemma. Det kommer ju vara en massa spännande barn och nya saker att titta på överallt och då brukar det vara ätandet som drar det kortaste strået. På en resa till Brasilien åt min son (2 år då) BARA melonKÄRNOR, lökringar och friterad jams. Och drack KALL välling.

    Det kanske ändå kan tänkas finnas en mataffär någonstans inom taxiavstånd? Det finns rätt mumsig barnmat i de där länderna ... kalvgryta med gröna linser, mmm.

  • fru AM

    Nej, Telis! Ingen cysta nu! Hur lång kan kön vara då?

    Mugglan: Har inte testat www.inthepocketbaby.se :s "stol" men däremot deras galet bra haklappar. Livia har en "vanlig" med ficka och en som dessutom har ärmar. Räddade hela semesterpackningen kan jag säga. Annars hade hon fått byta tröja tre ggr om dagen.

Svar på tråden Ännu en tur med barnkarusellen