Inlägg från: MuffinsTönt |Visa alla inlägg
  • MuffinsTönt

    Balsam metoden!

    Pearldrop skrev 2008-08-26 21:18:36 följande:
    Wow, lät jättebra :DPrecis fått hem aloe vera gelly från foreverliving, sov med det i topparna inatt.. håret mår prima!Spelar det någon roll vilken honung man använder?
    Det borde inte vara det men du ska ju värma det lite grann så det gör inget om du har fast honung eller flytande. Se till att det inte blir för varmt.
  • MuffinsTönt
    MCB skrev 2008-08-26 18:46:04 följande:
    Har hår som hästtagel och provade denna metod i en månad. Gav sedan upp för jag fick så dålig hårbotten. Typ finnar. Kändes så ofräsh helt enkelt. Men den kanske funkar för andra.
    Oj det låter inget vidare. Va synd att det blev så. Får man fråga hur du gjorde och vilket balsam du använde?
  • MuffinsTönt
    MCB skrev 2008-08-27 08:11:20 följande:
    Dem hade rekommenderat någon ifrån konsum. Den blå vita serien så jag provade dem samt någon ifrån hemköp av deras egen serie. Jag var nämligen inne på lockig.se och kollade vilka varor som funkade och tydligen är det ganska många billiga schampo och balsam som är godkända. Men som sagt det funkade inte för mig.
    Ok, va synd. Vad för schampo använder du nu? du kan prova äcv-skölj till schampo, det ger samma effekt och reder ut trassligt hår.
  • MuffinsTönt
    Julienne skrev 2008-08-30 14:17:44 följande:
    Undrar en sak: Hur gör ni som kör balsammetoden när ni är hos frissan? Låter ni inte frissan tvätta/använda hårprodukter på ert hår? Och om det nu råkat hända att man fått i "icke godkända" grejer i håret, ska man då alltså börja om från början med sistaschampo etc?Hur tänker ni efter färgning/toning/blekning?
    Du kan tvätta håret innan du går till frisören. Jag brukar säga att jag inte vill ha några styling saker i håret heller. Jag har läst de som tvätt håret hos frisören brukar skölja bort det med balsam (eller bikarbonat + äcv)direkt och sen återfukta håret med nån sorts inpackning.
  • MuffinsTönt
    Julienne skrev 2008-08-31 16:11:31 följande:
    Tack för svaret! Ja, är nog bäst att tvätta hemma och skippa stylingprodukterna hos frissan. Jag har precis börjat med balsammetoden och eftersom jag är lätt tvångsmässig så funderar jag över olika scenarier som kan uppstå... Färgning och toning då? Är det balsam/inpackning som gäller efteråt?
    Jag vet att det har diskuterat om olika sorters henna färgning. Dem är mest naturlig och skonsam. Hälsokostaffären har olika märken. Det finns en tjej med spretig hår på en gul förpackning, den sorts henna har olika färger utöver rött. Jag trooor det finns en ofärgad henna som är för blondering?!? *osäääker* Jag kan kolla upp det med dem andra!

    Det slits oerhört mycket på håret om du ska färga/tona eller bleka(!). Jag vet att citron i håret och sen sola med det har blekande effekt men hur mkt vet jag inte.
  • MuffinsTönt
    lillamaa skrev 2008-08-31 17:13:17 följande:
    vad använder ni för vårdande balsam?
    Jag använder Urtekrams balsam. Annars har jag sett att mång använder Garnier´s pärlemor inpackning (den runda burken, inte balsamflaskan-innehåller ngt icke godkänd ämne)
  • MuffinsTönt
    lillamaa skrev 2008-08-31 20:13:42 följande:
    MuffinsTönt: har faktiskt köpt hem Garnier´s pärlemor inpackning men trodde man bara skulle använda den då och då. ska testa och se hur håret blirfler tips på vårdande balsam? gärna sånt som går att få tag på inne på ica och coop ;)
    Ah, nu e jag med! Jo, den är kanske för tung för just som tvättbalsam.

    coop har väl änglamark sensibel? Den har oxå varit omtalad.
  • MuffinsTönt
    tolonta skrev 2008-09-01 10:48:44 följande:
    Jag kommer låta dem greja som de vill, och kör sistaschampoo. Tror inte hela hårets balans förstörs av ett tillfälle... Men jag kommer nog be om att inte få stylingprodukter, och kommer tvätta om håret så snabbt som möjligt...
    tror inte du behöver använda sista schampo igen. Det är ju uttorkande i sig eftersom det innehåller sulfat-tensider. Anledningen till att man ska ha sista schampo är för att ta bort all silikon o annat som sitter i håret sen länge. Men om det är ngt tillfälligt tex frisören så borde det räcka med nogrannare håtnottenmassage av balsam eller inpackning. Varför inte prova bikarbonattvätt + äcv? Det tar också effektivt bort silikoner o är skonsammare än schampo. Bara ett tips.
  • MuffinsTönt
    Julienne skrev 2008-09-01 10:58:06 följande:
    Men, alltså, menar ni att ni inte kommer tona/färga/slinga på vanligt sätt efter att ni börjat med balsammetoden? Vet inte om jag "vågar mig på" henna eftersom jag bara vill ha en lätt, mellanblond nyans väldigt nära min egen färg, brukar använda toning. Men jag tänker att även om man tonar så måste det ju vara mer skonsamt med balsammetoden efteråt än att göra på "vanligt" sätt, men vanliga schampon osv?
    Det här kanske?
    www.simplypure.se/product_details.php
Svar på tråden Balsam metoden!