Inlägg från: MuffinsTönt |Visa alla inlägg
  • MuffinsTönt

    Balsam metoden!

    Pearldrop skrev 2008-08-22 13:57:50 följande:
    Här är ett stycke från min blogg igår kväll:Fr.om idag blir det balsam metoden, håret känns redan hur fräscht som helst!!Tvättade det två gånger, först med d:fi d:strukt boosting volume och sen med änglamark sensible schampoo.Sedan med tvätt-balsamet Coop Xtra i hårbotten ordentligt och sköljde, sedan hade jag Garnier Respons Inpackning - pärlemor & körsbär som vårdande balsam i längderna som jag sköljde ur. Tog även inpackningen i topparna som jag inte sköljde ur. Sedan använde jag mig av Wella Styling Gel Volume and Hold som jag kramade in i hela håret..Och just det ja, innan allt det här färgade jag håret, det är nånstans mellan mörk-mellan-brun nu....
    Oj, gjorde du allt det på en och samma tillfälle? Flitig du är. Hur vet du om det är schampot eller balsam eller inpackning som hjälper?
  • MuffinsTönt
    tolonta skrev 2008-08-22 14:57:22 följande:
    Är det någon som har provat Druvans äppelcidervinäger med honung i till håret? Den var jag och köpte igår i alla fall, ska provas ikväll efter hårtvätten... Honung ska ju vara bra för håret, så jag tänkte mig litet dubbeleffekt. Om det inte funkar så lät den helt ok att använda till dryck, det ska ju också vara nyttigt...
    Nån annan har nämt det på FL. Inga hade några hemska kommentarer om det iaf. Prova och berätta hur det gick! Är du osäker på ngt så fråga bara, Lycka till!!
  • MuffinsTönt
    tolonta skrev 2008-08-26 08:40:17 följande:
    Mitt hår börjar bli väldigt mjukt... Vet inte om det är vinägersköljningen eller balsammetoden. Troligtvis båda... Men jag gillar det. Och jag tycker att hårbotten blir liiiitet bättre. Har hopp om att det ska bli bra så småningom.Så Druvans äppelcidervinäger med honung får tummen upp från mig!
    Jag är 99% säker på att det är vinägersköljningen som gör det. Jag har provat både med och utan vinäger till balsam och andra metoder. Håret blir mkt mjukare med vinäger. Du kan göra ett test genom att använda citronskölj istället. Då känner du skillnaden.
  • MuffinsTönt
    grabbarna skrev 2008-08-26 09:59:24 följande:
    vad har du för ibland schampo då?behöver tips för mitt hår måste ha shampo i luggen, mitt uppe på och sidorna..efter ngr månaders shampofritt med lesset hår började jag med en kombination som funderar mkt bättre för mitt hår men jag använder dock ett sista shampo att tvätta med men skulle behöva ett sulfatfritt
    Weledas babyschampoo är en mild schampoo. Har inga "farliga" ämnen och endast sockertensid, den mildaste tensiden av alla. Min pojkvän använder den o hans hårbotten är nu mindre torr. Han hade Head&Shoulders förut. *big no*
  • MuffinsTönt
    lillamaa skrev 2008-08-26 12:02:08 följande:
    tänkte köpa x-tra (från coop) och änglamark sensibel, tror ni det fungerar, någon som var erfarenhet?
    Änglamark har jag hört bara bra saker om, medan Coop är det olika. ÄR själv sugen på att prova änglmark. Har tyvärr ingen Coop i närheten så jag kan/har ännu inte skaffat det.
  • MuffinsTönt

    Sebastiána
    Självklart har det gått framåt -som med allt annat. Man kan gott forsätta använda shcampoo osv.
    Det jag (och andra i no ´poo-tråden) funderar på; behöver man tvätta håret _varje_ dag? Och behöver man alla dem där nya "mirakelschampoo" för hurtlösa priser just för att "vissa" säger att dem ska göra underverk för håret. Vad innehåller dem egentligen och är det bra för håret?

    Jag funderade och valde till sist att hitta alternativa (och naturliga) metoder. Det här är inte ngt metod för att få snyggare hår snabbt, utan ngt som jag kan tänka mig forsätta i framtiden och även använda naturliga produkter i andra sammanhang utöver hårvård. Tex hudvård, tvätt mm.

  • MuffinsTönt
    lillamaa skrev 2008-08-26 13:37:04 följande:
    jo jag har hittat listan med de godkända balsamen men inte ett för schampo!sen har jag inte hittat någon lista för enbart vårdande balsam
    Tyvärr finns inte en sån lista, tror jag. Du får nog söka aktivt genom att vända på varenda flaska och kolla på innehållsförteckningen. Prova de märken som finns på hälsokostaffärerna. Dem brukar vara naturliga och skonsammare. Tex Weleda, Urtekram, Fath of Nature mm.

    Det beror på vad det är du vill undvika. Endast sulfater eller allmänt uttorkande tensider, parabener, mineralolja osv.
  • MuffinsTönt
    tolonta skrev 2008-08-26 17:14:56 följande:
    Det finns en lista, den tråden heter "Uppmaning, gradera balsamen". Annars kan man generellt säga att billiga balsam = tvättbalsam, dyrare balsam = vårdande balsam. Det är de vårdande ämnena som är dyra. Cetylalkohol är ett ämne som finns mycket av i billiga balsam, det är en mild fettalkohol som har tvättande effekt. Vill man ha balsamet mer vårdande så kan man annars ha tvättbalsamet, och tillsätta litet honung i. Så blir det mer vårdande. Man får nog prova sig fram till vad som passar ens eget hår...
    Jag syftade på "godkända schampoo"-lista. Glömde specifiera mig.
  • MuffinsTönt

    På tal om balsam, kan tipsa er om en SUPERINPACKNING

    4 delar av godkänd balsam
    1 del honung
    1 del aloe vera gel

    Värm honung i mikro så den är lite varm och flytande. Rör i aloevera och balsam. Applicera det på håret, speciellt topparna. Linda in i plastfolie eller påse. Gärna en handduk över dels för att värma håret och dels för att det rinner. Ha det från 30min upp till flera timmar. Beror på hur mkt tid ni har. Skölj ur som vanligt enligt balsam-metoden. Detta är som tvätt, ni behöver inte tvätta med balsam igen.

  • MuffinsTönt
    tolonta skrev 2008-08-26 17:24:22 följande:
    Jo, den listan finns också på forumet på lockig.se, tråden heter "Schampoo utan SLS".
    Jaha, det visste jag inte. Tack!
Svar på tråden Balsam metoden!