• Jonna83

    Balsam metoden!

    Fanns en tråd där den här balsam metoden diskuterades men den är stängd nu, hittade ingen ny..

    Har iaf precis börjat med den nu o skulle gärna vilja prata lite med er som oxå kör på det här, vet att ni finns där ute nånstans ;)

    Första dagen helt utan schampo idag! Vågar inte titta hur det ser ut än :)

  • Svar på tråden Balsam metoden!
  • MuffinsTönt
    lillamaa skrev 2008-08-26 13:37:04 följande:
    jo jag har hittat listan med de godkända balsamen men inte ett för schampo!sen har jag inte hittat någon lista för enbart vårdande balsam
    Tyvärr finns inte en sån lista, tror jag. Du får nog söka aktivt genom att vända på varenda flaska och kolla på innehållsförteckningen. Prova de märken som finns på hälsokostaffärerna. Dem brukar vara naturliga och skonsammare. Tex Weleda, Urtekram, Fath of Nature mm.

    Det beror på vad det är du vill undvika. Endast sulfater eller allmänt uttorkande tensider, parabener, mineralolja osv.
  • tolonta
    MuffinsTönt skrev 2008-08-26 17:06:29 följande:
    Tyvärr finns inte en sån lista, tror jag. Du får nog söka aktivt genom att vända på varenda flaska och kolla på innehållsförteckningen. Prova de märken som finns på hälsokostaffärerna. Dem brukar vara naturliga och skonsammare. Tex Weleda, Urtekram, Fath of Nature mm. Det beror på vad det är du vill undvika. Endast sulfater eller allmänt uttorkande tensider, parabener, mineralolja osv.
    Det finns en lista, den tråden heter "Uppmaning, gradera balsamen". Annars kan man generellt säga att billiga balsam = tvättbalsam, dyrare balsam = vårdande balsam. Det är de vårdande ämnena som är dyra. Cetylalkohol är ett ämne som finns mycket av i billiga balsam, det är en mild fettalkohol som har tvättande effekt.

    Vill man ha balsamet mer vårdande så kan man annars ha tvättbalsamet, och tillsätta litet honung i. Så blir det mer vårdande. Man får nog prova sig fram till vad som passar ens eget hår...
  • MuffinsTönt
    tolonta skrev 2008-08-26 17:14:56 följande:
    Det finns en lista, den tråden heter "Uppmaning, gradera balsamen". Annars kan man generellt säga att billiga balsam = tvättbalsam, dyrare balsam = vårdande balsam. Det är de vårdande ämnena som är dyra. Cetylalkohol är ett ämne som finns mycket av i billiga balsam, det är en mild fettalkohol som har tvättande effekt. Vill man ha balsamet mer vårdande så kan man annars ha tvättbalsamet, och tillsätta litet honung i. Så blir det mer vårdande. Man får nog prova sig fram till vad som passar ens eget hår...
    Jag syftade på "godkända schampoo"-lista. Glömde specifiera mig.
  • MuffinsTönt

    På tal om balsam, kan tipsa er om en SUPERINPACKNING

    4 delar av godkänd balsam
    1 del honung
    1 del aloe vera gel

    Värm honung i mikro så den är lite varm och flytande. Rör i aloevera och balsam. Applicera det på håret, speciellt topparna. Linda in i plastfolie eller påse. Gärna en handduk över dels för att värma håret och dels för att det rinner. Ha det från 30min upp till flera timmar. Beror på hur mkt tid ni har. Skölj ur som vanligt enligt balsam-metoden. Detta är som tvätt, ni behöver inte tvätta med balsam igen.

  • MuffinsTönt
    tolonta skrev 2008-08-26 17:24:22 följande:
    Jo, den listan finns också på forumet på lockig.se, tråden heter "Schampoo utan SLS".
    Jaha, det visste jag inte. Tack!
  • tolonta

    Varsågod (någon nytta med att jag ägnat alldeles för mycket tid med att läsa igenom en massa trådar på det forumet...)

  • 090208

    Vill bara tipsa om nat... Har olyckligt har eftersom jag varit blond en del... Och plattangar och sant. Anvander alltid balsam nar jag tvattar haret.
    Provade ett nytt for ett tag sen! Aussie 3 minute-nanting. Saaa skit-bra!! Och anvander deras leave in-balsam oxa, drar man i det nar haret ar blott sa blir det super-bra och luftigt, just luftigt och mjukt som ar sa himla harligt!!
    Vet dock inte om det finns i Sverige... Men ar verkligen vart att prova!!

    Och jag ska definitivt testa att bara anvanda balsam, later faktiskt valdigt fornuftigt. Tack for tips!!

    Och ville bara tipsa lite sjalv...

    P.S Sunsilk leave in ar oxa super-bra, alskar sana leave in-grejer! Bara haret inte blir fett och jobbigt.

  • lillamaa

    honung lät intressant. ungefär hur mkt ska man ha i av det? spelar det någon roll vilken honung man använder?

  • MCB

    Har hår som hästtagel och provade denna metod i en månad. Gav sedan upp för jag fick så dålig hårbotten. Typ finnar. Kändes så ofräsh helt enkelt. Men den kanske funkar för andra.

Svar på tråden Balsam metoden!