• tolonta

    Balsam metoden!

    Hittills har jag använt Coop X-tras balsam som tvättbalsam och Olivseriens balsam som vårdande balsam. Håret är litet fett, men det tar väl ett tag. Har bara hållt på i 2,5 vecka... Det allra värsta feta har dämpats. Har haft ACO baby mousse schampoo i håret en gång, för att jag tyckte det kändes för fett.

    Pearldrop>> Balsam-metoden är när man bara använder balsam (två olika) i håret, inget schampoo.

    Går att läsa mer om det på www.lockig.se under fliken "Vacker utan schampoo"

  • tolonta
    nennesjuttioåtta skrev 2008-08-18 21:49:58 följande:
    Min frisör säger att det heter Glashår, jag har väldigt många strån men tunna, förutom de röda de är som hamparep.
    Jag har också många tunna hårstrån, rätt så raka. Har haft torr och kliande hårbotten. Har inte provat balsammetoden så länge att det har haft så mycket effekt, men det verkar lovande i alla fall. Jag har börjat med Coop X-tra balsam, men tror att jag ska köpa Änglamark Sensibel balsam istället, och ha som tvättbalsam. Som vårdbalsam kör jag vidare med Oliv balsam så länge, tills fettproduktionen i håret stabiliserat mig. Eftersom jag testar teorin att min hårbotten inte tål sulfat och det är därför det kliar, så vill jag inte använda Garnier Pärlemor och Körsbärs-inpackning, men den kanske skulle vara bra för dig, för att bygga upp håret... Det är nog bara att prova sig fram och se vad som passar ens eget hår.
  • tolonta
    silvera skrev 2008-08-20 13:15:50 följande:
    Klick som i glidmedlet?
    Japp, det ska vara Klick som i glidmedlet. Men kolla så att det är vattenbaserat, och inte silikonbaserat!

    Du kan ju också göra en "smygövergång" och använda något av de rekommenderade sulfatfria schampoon som finns, när du behöver det... Kanske tar litet längre tid för håret att ställa in sig, men det är ju bara att börja prova. Skippa schampoot någon dag i veckan och se hur det blir... Har man håret uppsatt märks det inte om det är litet mer fett än vanligt.
  • tolonta
    Pearldrop skrev 2008-08-20 14:06:09 följande:
    Tvärtom, det ska vara silikonbaserat för att fungera som "serum" i håret
    Nix, silikon är inte vattenlösligt. Det måste du ha sulfatinnehållande schampoo för att få bort.
  • tolonta

    Allt jag vet om balsammetoden har jag läst mig till på forumet på lockig.se, där står det bl.a. om att ha klick i håret. Man kan också ha aloe vera gel.

  • tolonta

    Hur gör man vinägersköljning? *nyfiken* Och på vilket sätt är det bra?

  • tolonta
    MuffinsTönt skrev 2008-08-21 12:14:35 följande:
    Jag tar 1-2 tsk (5-10ml) vinäger (jag använder äppelcidervinäger) i en 1L bägare och fyller på med kallt vatten(så kallt så möjligt). Efter jag har tvättat klart håret så doppar jag längderna i bägaren och sen sköljer jag hårbotten med det vattnet, masserar lite lätt också. Håret luktar lite vinäger men det går bort när det har torkat. Vinäger är surt som återställer pH i hårbotten och gör håret mjukt och inte så frissigt. Varför det är kallt vatten är för att det sluter hårståna oc sliter mindre. Det räcker med lite grann vinäger. Har provat med högre dosering, det blev inte alls bättre.
    Tack så mycket, ska prova det. Min hårbotten har varit problematisk i några år nu, balsammetoden har absolut inte gjort det sämre, men än har det inte blivit så mycket bättre heller...
  • tolonta

    Japp det finns godkända sprayer, läs här:

    www.lockig.se/forum/viewtopic.php&t=252&sid=8952d6011522240481da63c8dd91a661

    Jag skippade dock balsammetoden cirka en vecka från att jag var hos frisören och klippte mig några dagar innan bröllopet, fram till efter bröllopet. Hade börjat någon vecka innan bröllopet annars... Insåg att det var ungefär två gånger med sista-schampoo som jag hann med innan jag skulle till frisören nästa gång.

  • tolonta

    Är det någon som har provat Druvans äppelcidervinäger med honung i till håret? Den var jag och köpte igår i alla fall, ska provas ikväll efter hårtvätten...

    Honung ska ju vara bra för håret, så jag tänkte mig litet dubbeleffekt. Om det inte funkar så lät den helt ok att använda till dryck, det ska ju också vara nyttigt...

  • tolonta

    Japp, ska göra det! Kan ju inte jämföra om honungen har extra-effekt, men man kan ju alltid hoppas

Svar på tråden Balsam metoden!