• Masha

    Jag är så ledsen över underlivet, nån?

    Alla symptom du har är ju faktiskt symptom på Kondylom, bra att du fått Aldara utskrivet, en del gynekologer drar sig för det för att den är för dyr. Aldara kan också under behandlingstiden ge sveda och irritation men det är övergående. Har pojkvännen fått behandling? Jag är ingen läkare men de gånger Kondylom har brutit ut hos mig har det börjat med att pojkvännen har haft synliga vårtor. Det ÄR behandlinsbart och du KAN bli bra så ge inte upp. Byt läkare om det behövs. Har du förresten fått någon RIKTIG behandling mot svampen? Inte bara krämer och vagitorier. Själv fick jag Flukonazol, en engångskapsel som man sväljer. Den tog bort all svamp, fick även en till pojkvännen. Det finns också smärtstillande kräm att smörja sig med (Emla) som är receptbelagd, MEN den svider lite då man tar på den.

    Lycka till och hör gärna av dig om du undrar något.

  • Masha

    Om det är så att du har den platta typen av kondylom kan man bara se vårtorna om man penslar på ättikslösning, ja, det svider. Men även de borde ju behandlas eftersom de sprider sig uppåt och även mot analen. Menar att om du har dem inne i slidan kan det göra ont och svida när man har sex. Men Aldara skall vara bra, även ta bort vårtorna. Tänker att även sprickor kan påverkas av Kondylom. Ja, det är ett virus som ligger latent hela livet, det märkliga bara som jag observerat är att åtminstone mina vårtor bara brutit ut då jag haft en partner som haft vårtor. Då jag har behandlat dem har de hållit sig borta till nästa gång jag stött på en partner med vårtor. Du bor inte i eller i närheten av Göteborg? Jag har en toppengynekolog som kollar allt som finns (utan att bry sig om ifall det är för "dyra" provtagningar.) Och han brukar aldrig ge sig förrän han kommit till rätta med problemen. Kostar inte mer än vilken annan privatgynekolog som helst.
    Viktigast är att du inte ger upp, allting brukar gå att komma tillrätta med.

  • Masha
    kassandra skrev 2008-07-18 21:14:17 följande:
    Det DÄR lät faktiskt lite märkligt. Har jag faktiskt aldrig lagt märke till och vi har väldigt varierande perioder.

    Jag har frågat min gyn och hon sa att om man sällan har samlag med sin partner så kan det svida i underlivet vid samlag . Någonting om att man ska ha det ofta så vänjer sig släm hinnorna vid hans.........lätt konstigt men dom borde ju veta vad dom pratar om.
  • Masha

    Oj, där blev visst lite fel. Detta är mina rader och inte Kassandras.
    Det DÄR lät faktiskt lite märkligt. Har jag faktiskt aldrig lagt märke till och vi har väldigt varierande perioder


    Masha skrev 2008-07-18 21:39:22 följande:
  • Masha

    Hade inga problem när jag använde Aldaran, tänk bara på att göra de uppehållen som står i bruksanvisningen. (vad jag minns smörjer man några dagar och gör sedan ett kort uppehåll, smörjer igen o s v). Svider det för mycket så gör då ett längre uppehåll. Däremot skall man inte smörja på "onödiga" ställen utan bara där man faktiskt tror sig ha condylom. Herpes har jag faktiskt aldrig hört talas om som biverkning. Någonsin.

  • Masha

    Jag använde Aldara i några veckor, ett tips är ju att prova några veckor eller en "kur" och sedan gå tillbaks till gynekologen så han får testa om det är borta. Enligt min gyn skall Aldara också stärka slemhinnor och immunförsvaret där nere.

  • Masha

    Ja, jag är nöjd, jag är ju besvärsfri numera. Var bara försiktig under behandlingen, gör de uppehåll man skall göra och be gärna gynekologen skriva ut bedövningssalva också.


    Stina25 skrev 2008-08-10 16:02:15 följande:
    Ok men Masha, hur gick det för dig? Är du nöjd med resultatet och har du fått tillbaka vårtor efter det? Jag är lite skeptisk just för att jag inte har några vårtor, jag vet ju var det satt men jag är rädd att det ska bränna och fritera bort huden, vårtor syns ju inte. Menn det var ju just det där att stärka som var grejen men jag vet inte. Nån som vet ifall man får gå till gyn i andra städer förresten?
Svar på tråden Jag är så ledsen över underlivet, nån?