Inlägg från: Tooticki |Visa alla inlägg
  • Tooticki

    Jag är så ledsen över underlivet, nån?

    Jag har haft känsliga slemhinnor pga gulkroppshormonet i mini-piller och jag har använt tre olika saker för att göra det bättre:
    1. Vagifem; en sorts piller för underlivet som tillför östrogen lokalt och hjälper underlivet att bli fuktigare och stärka slemhinnorna (receptbelagt)
    2. ACO Intim olja, tvättar mig med den varje gång jag duschar
    3. Babyolja som glidmedel, funkar mycket bättre än vanligt glidmedel för oss.

    Jag förstår att det är tufft för dig, sex är något fantastiskt som man vill kunna dela med den man älskar! Mitt förslag är att du begär att få en ordentlig utredning hos din gynekolog. Om hon/han inte beviljar dig det; boka tid varje gång du får tillbaka sprickan så kommer de att förstå allvaret i situationen. Just vestibulit är en väldigt bortglömd sjukdom, det är svårt att få en diagnos och sen finns det få läkemedel och lite forskning kring det.

    Hur funkar det om ni har all annan sorts sex än samlag? Smekningar, kyssar, petting och oralsex, se till att verkligen ha lååånga förspel så att du blir ordentligt upphetsad och använd ALLTID glidmedel, även om han/du bara använder ett finger. Det finns visst tabu kring detta med glidmedel, vissa gynekologer förespråkar att man ALLTID använder det oavsett om man har problem eller inte, för att vara snäll mot underlivet. Det är lätt att göra det till något sexigt, smeka och hetsa upp varandra med oljan, den glider ju så sexigt!

  • Tooticki

    Ofta kan man få icke receptbelagda preparat på recept i större förpackningar, för att de blir billigare så och då ingår de i högkostnadsskyddet så det kan absolut vara värt det att få det utskrivet.

  • Tooticki

    Hade du sprickan innan du började med Cerazette? Cerazette är ett piller som endast innehåller gulkroppshormon, det hormonet kan ge känsliga slemhinnor. I p-piller finns öven östrogen vilket uppväger för gulkroppshormonet. När du äter minipiller kan du behöva komplettera med lokalt östrogen, precis som jag skrev oven, be att få Vagifem utskrivet.

    Är du medveten om att preparat som Pevaryl kan ge dig vestibulit? Behandla ALDRIG svamp med de preparaten utan gå till gynekologen och be att få Fluconazol eller Diflucan utskrivet, det tar kål på all svamp i kroppen och är en dunderkur!

Svar på tråden Jag är så ledsen över underlivet, nån?