• Nyfike­nMjau
    Äldre 14 Jul 18:41
    87246 visningar
    21 svar
    21
    87246

    Hur gammal bör man vara för förlovning?

    Jag undrar hur gammal man bör vara för att förlova sig. Känner flera som har förlovat sig när dom var 16-17 och fått mycket negativ kritik men hållit ihop och varit tillsammans i 8 år nu! Vad tycker ni? Ska ålder stå i vägen för kärlek? Hur gamla var ni när ni förlovade er?

    Tack på förhand! :)

    //NyfikenMjau

  • Svar på tråden Hur gammal bör man vara för förlovning?
  • lyckli­gjävel
    Äldre 14 Jul 22:04
    #11
    NyfikenMjau skrev 2008-07-14 18:57:40 följande:
    Fyller snart 17 och min älskling blir nästa år 19. Älskar honom väldigt mycket och vi har funderat på förlovning men är rädd för att alla ska tycka att vi är unga och dumma även fast vi älskar varandra så! Tack för inläggen jag har fått hittills. Tack!//NyfikenMjau
    Varför så bråttom????? ni ska ju leva hela livet ihop, träffade min kille när jag var 19 vilket egentligen känns på tok för tidigt, men vad gör man när det känns rätt? Jag vlade att gå in i en seriös relation direkt men valde att resa och se världen lite själv för att hinna hitta mitt vuxna jag utan min pojkvän. Nu när jag är 26 ska vi gifta oss efter att ha varit förlovade i 3 år. HA INTE FÖR BRÅTTOM, RES, NJUT O EXPERIMENTERA LITE INNAN (menar inte med andra människor, utan med att vara självständig, bo själv o med vänner, res själv, studera på en annan ort INNAN ni förlovar er o flyttar ihop etc.)

    Jag menar, vad ska ni göra sen om ni skyndar allt nu? Lycka till
  • Nyfike­nMjau
    Äldre 14 Jul 22:23
    #12

    aikidoaasa: Vi har varit ihop i 2,5 år och kännt varandra i ungefär 4,5 år nu. Det är inte så att vi träffades för första gången för en vecka sedan och blev ihop dagen efter. :P

    Och till er andra: Vi tänkte inte förlova oss just nu, utan när vi är runt 20.

    Nu för tiden i min skola är det inte en tävling om att vara förlovad utan tvärtom. Det gäller att ha haft så många pojk/flickvänner som möjligt i så hög eller låg ålder som möjligt, vilket jag tycker är helt GALET! Dom blir inte ihop med någon för kärleken utan för att verka mer vuxna och dom tror att ju fler dom varit mer desto mer erfarenhet har dom i "det verklige livet". Fy och skam. :S

    //NyfikenMjau

  • SidenR­os
    Äldre 14 Jul 22:24
    #13

    jag och min blivande förlovade oss när vi va 16 de tyckte folk var för tidigt nu 5 år senare ska vi gifta oss och vissa är väl inte så glada på det heller men då¨brukar jag svara dom att de är vårat liv och våra val för det känns så rätt för oss och det är de som räknas jag personligen tycker inte att man ska gå på vad andra tycker utan som man själv känner

  • Snutti­sSessa­n
    Äldre 14 Jul 22:36
    #14

    Jag var 16 år, min fästman 30. Vi firar fem år tillsammans nästa vecka och kunde inte vara lyckligare :)

  • Dittva­ckraja­g
    Äldre 14 Jul 22:36
    #15

    Jag och min älskade blir båda 19 år i år (jag i slutet av juli och han i december).
    Vi har varit tillsammans i 2½ år, men har känt varandra sedan 2002.

    Det handlar som sagt inte om hur gammal man är, utan hur man har det i förhållandet. Är man mogen nog som ett par att ta steget närmre ett giftemål, barn, hus och ett gemensamt liv? Då är det läge för att disskutera förlovning osv.

    GO FOR IT, om det känns RÄTT

  • JPerle­stam
    Äldre 14 Jul 23:49
    #16

    Jag var 16 år första gången jag förlovade mig, den gången var det mest för att min dåvarande pojkvän inte bodde i Sverige och ingen tog vår realtion på allvar så vi gjorde det för att bevisa för folk att vi verkligen älskade varandra. Kändes rätt då men nu kan jag tycka att det var lite dumt. Andra gången kändes mycket bättre, då var jag 22 och nu 4 år senare ska vi gifta oss. Men ingen kan bestämma åt dig, när jag var 16 trodde jag faktiskt att jag skulle gifta mig med den killen och för många blir det ju verkligen så att de gifter sig med sin ungdomskärlek.

  • aikido­aasa
    Äldre 14 Jul 23:52
    #17
    NyfikenMjau skrev 2008-07-14 22:23:07 följande:
    aikidoaasa: Vi har varit ihop i 2,5 år och kännt varandra i ungefär 4,5 år nu. Det är inte så att vi träffades för första gången för en vecka sedan och blev ihop dagen efter. :POch till er andra: Vi tänkte inte förlova oss just nu, utan när vi är runt 20.Nu för tiden i min skola är det inte en tävling om att vara förlovad utan tvärtom. Det gäller att ha haft så många pojk/flickvänner som möjligt i så hög eller låg ålder som möjligt, vilket jag tycker är helt GALET! Dom blir inte ihop med någon för kärleken utan för att verka mer vuxna och dom tror att ju fler dom varit mer desto mer erfarenhet har dom i "det verklige livet". Fy och skam. :S//NyfikenMjau
    Låter också helt tokigt med att skaffa äldre partners. @_@
    Det var absolut inte menat som en förolämpning för dig... jag tog för givet att du och din pojkvän varit tillsammans en längre tid, det jag menade var en allmän åsikt som jag har. Hoppas att du trivs med ditt beslut. Det är ju ändå du och din pojkvän som bestämmer. :)
  • Missie­A
    Äldre 15 Jul 00:48
    #18

    Jag blev tillsammans min älskling när jag var 17 år vilket är väldigt tidigt jämfört med min "planering" för jag trodde aldrig att jag skulle träffa "the one" så ung men det gjorde jag och jag är överlycklig att jag har fått och kommer få uppleva allt med honom.

    Vi förlovade oss när jag var 20 och han 22 och även om en del kanske tycker att det är ungt så tycker jag att det beror på hur seriöst förhållandet är och vilken inställning man har, alltså ifall man vill leva tillsammans resten av livet eller bara bevisa något med förlovningen.

    Så mitt tips är att ni ska förlja hjärtat och om ni känner att det är äkta kärlek så go for it och strunta i vad andra tycker

  • chamor
    Äldre 15 Jul 07:08
    #19

    Alltså visst kan det hålla om man träffas ungt.. men när jag gick i högstadiet så var det lite "sport" det här med förlovning (speciellt om tjejen gick på högstadiet och killen på gymnasiet).. Det tyckte jag var väldigt "fel", alltså att förlova sig för att visa att man är "bättre" och i ett "bättre" förhållande än några andra som inte var förlovade... Lessnade ganska rejält på alla oseriösa tonårsförlovningar under min skoltid.. Men för dem som verkligen var seriösa och håller ihop så antar jag att vare sig kärlek eller förlovning har någon ålder

  • Äldre 28 Nov 22:26
    #20

    Hej, jag är 14 och jag och min kille på 15 år ska förlova oss och mina föräldrar tycker inte riktigt om det.. men jag står för det jag sagt och det var att jag är mogen för min ålder men jag gör det för att vi har hållt ihop i 1 & ett halvt år och vi älskar varandra jättemycket och vi kände att vi vill komma ett steg längre i vårat förhållande! Men ska jag strunta i vad de tycker och gå på mina känslor eller ska jag lyssna på mina föräldrar? Tacksam för svar!!

  • Äldre 19 Jun 11:26
    #21
    Moa123 skrev 2017-11-28 22:26:40 följande:

    Hej, jag är 14 och jag och min kille på 15 år ska förlova oss och mina föräldrar tycker inte riktigt om det.. men jag står för det jag sagt och det var att jag är mogen för min ålder men jag gör det för att vi har hållt ihop i 1 & ett halvt år och vi älskar varandra jättemycket och vi kände att vi vill komma ett steg längre i vårat förhållande! Men ska jag strunta i vad de tycker och gå på mina känslor eller ska jag lyssna på mina föräldrar? Tacksam för svar!!


    Nu låter jag gammal, men tycker du ska vänta! I alla fall med en riktig förlovning och med allt vad det innebär. Ni är så unga, och även om ni är superkära så händer mycket när man växer upp. 
    Ni kan ju alltid byta ringar om ni vill för att visa att ni hör ihop. Vad är det ni känner att ni vill  med förlovning? Är det att ha likadana ringar och höra ihop? Kör på det! En riktig förlovning med giftermål och sånt? Vänta. Ni kan ju "förlova" er, men gör det på riktigt om ni fortfarande är tillsammans när ni är myndiga och vuxit upp lite, ni är trots allt barn fortfarande. När ni är 20, 25 och äldre har ni lite mer liverfarenhet och är inte alls samma människor då som nu. Ni ska börja gymnasiet snart, gå kanske olika väga i livet. Sen kanske börja plugga vidare och jobba, flytta. Så ta det inte för allvarligt när ni är så unga, de tunga besluten kan man vänta med tills man blir äldre. Men köp ringar om ni vill det, om det bara är det det handlar om. Det är min åsikt, har också varit ung ;) Men ni ska göra det som är bäst för er, men man är bara ett barn när man är 14. Alla tycker man är mogen för sin ålder då, sen efter bara 2-3 år undrar man vad man tänkte på. Ta det lugnt, ni hinner! Lycka till!
Svar på tråden Hur gammal bör man vara för förlovning?