Inlägg från: Mrs CJ |Visa alla inlägg
  • Mrs CJ

    Oktober

    Hej.
    Hittade precis den här tråden. Vi ska gifta oss den 11 okt och som många andra här känner jag hur tiden bara rinner iväg. Vi har planerat de grova linjerna och måste nu ta ställning till att smådetaljerna. Känns iofs jättespännande men även nervöst .

    Jag har en fråga om ytterplagg över brudklänningen. Jag skulle gärna vilja ha en liten kort fuskpälsjacka (typ som man kan hitta på second hand) men här i Stockholm har inte jag kunnat hitta en sån än. Vad ska ni ha på er över brudklänningen? Provade en sån där cape men tyckte mest jag såg ut att ha fem gånger så stora axlar än vanligt. Såg konstigt ut, alltså.

    Herregud vad tiden bara rinner iväg...

  • Mrs CJ

    Min blivande ska också ha sin förlovningsring som efter putsning ska graveras med bröllopsdatum. Känns bäst så för honom men själv ska jag ha två ringar.

    Jag har sedan fyra veckor tillbaka börjat göra lite GI och gått ner ca 4 kg på de veckorna. Hade säkerligen kunnat gå ner betydligt mer men vi har "fuskat" i princip varje helg. Ska nu börja äta lite mer kolhydrater då jag inte vill rasa i vikt ännu mer eftersom brudklänningen redan är beställd i en viss storlek. Så jag kan varmt rekommendera GI-metoden.

  • Mrs CJ

    Oktoberbrudar, hur har ni tänkt kring fotografering på den stora dagen? Ska ni försöka utomhus eller kör ni på det säkra kortet direkt? Ni som har tänkt er att fotas utomhus (om vädret tillåter det), vilken tid har ni tänkt fotas? Finns massa småbeslut som man måste ta ställning till .

  • Mrs CJ

    hgav, verkar som även ni ska gifta er den 11 oktober. Vi får väl försöka hålla oss borta från Fjärilshuset (som annars var ett alternativ, haha).

  • Mrs CJ

    Ja, det där med lakanet var ju smart. Vore ju jättetråkigt att ha fläckar på klänningen vid vigseln (eftersom de flesta verkar fotas innan vigseln). Ska träffa vår fotograf i nästa vecka för att skriva kontrakt (!...) och ska då även diskutera kring fotograferingen, var, hur, när mm. Pirret i magen bara växer starkar och starkare . Håller tummarna för att hela oktober blir fin. Tänk hur fin en höstdag kan vara med solen strålandes...

  • Mrs CJ

    Haha, du behöver inte vara orolig hgav .

    Vi kommer att ha vigsel, middag och fest i samma lokal (den är över 500 kvm). Även fotograferingen ska förhoppningsvis ske där (helst utomhus eftersom lokalen ligger vid vattnet). Fjärilshuset nämnde fotografen som alternativ till fotoplats ifall det är dåligt väder. Men om ni har bokat stället så kommer ju ändå inga andra in. Och det är ju roligast att vara ensam brud på stället . Vi har lite andra alternativ och tar någon av dem .

    Förresten hagav, har ni mycket kvar att fixa eller börjar ni närma er slutet. Pendlar mellan att vara helt lyrisk över allt spännande till att få lite småpanik över saker att fixa.

  • Mrs CJ

    Förresten, glömde fråga en sak, hur länge ska er fest hålla på? Vi kommer att försöka sätta oss till bords vid 18.15-tiden och utskänkningstillstånd finns till kl 1, varför vi hyrt lokalen "bara" till kl 1. Börjar kännas lite tajt om tid såhär 5,5 vecka innan bröllopet...

  • Mrs CJ

    Det vi har kvar att fixa är festprogrammet, bordsplaceringen, inköp av underkläder, bokning av hotellrum till oss, avsmakning och slutlig beställning av tårta, konsultationen med frisör/sminkös, gå på ansiktsbehandling några veckor innan och slutligen att spika alla tidpunkter för den stora dagen. Låter iofs inte sådär jättejobbigt men mitt i allt har vi köpt ny, större lgh och ska nu sälja vår gamla med visning i slutet av sept... Känns ngt stressigt. Men det löser sig nog, får ta hjälp av vännerna.

    Nytt: klänningen är väl det största
    Fått: mina pärlsmycken jag ska ha
    Blått: får se till att ha det i strumpebandet som många andra

    Ligger lite back på gammalt och lånat. Hm, tänkte försöka hitta (fortfarande inte gjort det....) en kort pälsjacka på second hand eller hyra en från ngn bröllopsbutik. Så förhoppningsvis kommer det gamla in där, men lånat?

    Ett roligt tips. Vi brukar skriva våra ogifta tjejkompisars namn under våra brudskor och det namn som är borta i slutet av kvällen är näst på tur att gifta sig . En kompis ville att jag skulle skriva hennes namn med blyertspenna, haha.

  • Mrs CJ

    Finns två helger som fortfarande är obokade som möjligtvis kan bli aktuella för möhippa, men vi får väl se.... .

  • Mrs CJ

    Min tärna ska ha på sig en axelbandslös silvrig klänning som går ner till halva vaden kanske och under kjolen finns det massa tyll.

    Vi kommer inte att ha en jättelång vigselakt och kommer därför inte att ha ett separat vigselprogram. Utan vi kommer att ha ett program för hela kvällen från vigseln till dansen. Sedan ska vi ha ett festhäfte.

  • Mrs CJ

    Jag beställde min brudklänning i maj och den har nu kommit. Dock har jag inte sett den utan ska tillbaka till butiken om 1,5 vecka för sista provning. Ska bli så spännande.

    Vigselringen har jag sett och den var så fin. Men vi kommer inte att hämta hem den förrän precis innan bröllopet. Vill inte ha den hemma liggandes i byrålådan.

    Mindre än 4 veckor kvar och det känns i hela kroppen jag kan meddela. Väldigt mkt på jobbet nu också så det kommer att vara full rulle och spring ända fram till bröllopet. Får verkligen ägna bröllopsresan till att vila upp, lata oss, äta gott, sola, bada och läsa. Bara umgås vi två .

  • Mrs CJ

    Pirret i magen växer bara mer och mer . Var på provuppsättning och provsminkning igår. Kändes bra. Men man vill ju självklart se det färdiga resultatet med hela kittet . Nu är det i alla fall bestämt med fotograf och dels med frisör/sminkös. Ikväll ska vi besöka lokalen igen och försöka bestämma lite saker. Saker börjar falla på sin plats .

  • Mrs CJ

    Haha, här är en till som blev hippad igår. Hade som många andra ingen aning när jag gick till affären med m2b för att köpa städartiklar (ska städa vår nuvarande lgh inför visning). När vi vandrar runt i affären hörs mitt namn från högtalarna och jag ombeds omedelbart att ta kontakt med kundtjänst. Kommer ner dit och får besked om att gå runt hörnet för där väntar en väktare på mig...

    Icke, för där stod 15 tjejkompisar och började blåsa i visselpipor och föra massa väsen så hela affären började undra. Sen bar det iväg till skivinspelning (har en känsla av att den singeln kommer att spelas upp på bröllopet ), sumobrottning och dricka bubbel och äta massa snittar. Under dagen fick jag hela tiden svara på frågor som min m2b också fått svara på. För varje gång jag svarade som han fick jag 20 kr för drinkpengar till kvällen. Fick ihop en rejäl slant .

    När jag hade piffats iordning för kvällen så fixade sig alla andra så blev det middag, dans och drinkar resten av kvällen. Helt klart en av de absolut bästa dagarna/kvällarna i mitt liv. Hur roligt och underbart som helst !

    Nu gäller det bara att knyta ihop resten av trådarna inför bröllopet om mindre än 3 veckor... .

  • Mrs CJ

    Lycka till från mig också till att 4 okt-brudar. Själv har jag ju hela 1,5 vecka på mig .

    Har fått en del utslag på övre rygg och bröstkorg som läkarna tror beror på stress . Lite nervös för detta då jag ska ha axelbandslös klänning... Är inne i en kortisonkrämkur som kommer att pågå till dagen innan bröllopet (sen övergår jag till en mildare hydrokortisonkur) så att sola solarium är inte aktuellt för mig pga risk att få pigmentfläcklar. Funderar istället på spray-tanning eller dusch eller vad det heter. Är det någon som har testat det och kan tipsa om något bra ställe eller metod? All hjälp mottas tacksamt .

    Är så glad också. Hittade en pälscape (för barn) i vit fuskpäls på tradera som jag köpte för en billig peng. Fick hem den och den blir nog perfekt. På ett barn skulle den säkert sträcka sig till midjan och handlederna. På mig sträcker sig den till strax under brösten och armbågarna. Nu ska jag bara hitta ett par handskar som blir bra till (att ha utomhus) samt resten av underkläderna. Sen är min outfit för den stora dagen klar .

  • Mrs CJ

    Glömde säga att de ställen ni ev tipsar om gärna får ligga i Sthlm och då helst kring Birkastan/Kungsholmen eller inne i övriga city .

  • Mrs CJ

    Ojojoj, nu är det bara 2 dagar kvar. Läst någon som skrev att hon var nervös/stressad och lugn på samma gång. Här är det mest nervöst och stressigt men så infinner sig stunder av bara lugn. Tur är väl det också .

    Idag hämtade jag min klänning och den är sååååå fin. Ska precis ner och hämta m2b:s frack. Sen har vi en liten samling av föräldrar, tärna, bestman, toastmaster och toastmadame ikväll med fika. Tänkte gå ingen lördagen så att alla har klart för sig (i alla fall mer eller mindre, haha) vad som ska ske. Själv vill man ju bara ta det lugnt och njuta av dagen.

    Har en del saker kvar att fixa imorrn men ska verkligen försöka att ta det lugnt på seneftermiddagen och kvällen. Köpa hem god mat och bara sitta i soffan.

    En fråga. Vi har så här i sista stund bestämt att skippa vals eftersom vi inte haft möjlighet/tid att träna. Tänkte istället ta en "tryckar" men helt plötsligt är det tomt i huvudet på låtar. Har ni några bra förslag? Helst en låt på engelska. Tips, tack.

    Lycka till alla som gifter sig på lördag. Håller tummarna för bra väder .

Svar på tråden Oktober