Inlägg från: Anja 19 juli 2008 |Visa alla inlägg
  • Anja 19 juli 2008

    Hälften kvar! Sommarbröllop 2008 spurtar mot målet.

    Pumpkin

    låter härligt...

    Jag ska på bröllop i helgen... kl.06 lördag morgon bär det iväg t s-holm, till värmdö. Ska bli jättemysigt. En supergammal riktigt god vän t oss som gifter sig med sin jättegoa flickvän.

    Ska bli jätteroligt!

  • Anja 19 juli 2008

    Pumpkin

    bröllopet var supermysigt. Bilder finns i min blogg

    Trist m halsont! Hur känns det annars, att gå i skolan och sådär?

  • Anja 19 juli 2008

    Pumpkin

    blä vilken morgon! Lägg dig igen, med en kopp varm choklad och en god bok (det finns en mening med sånt här)

  • Anja 19 juli 2008

    Vi har nu reserverat ett hus, ett STORT radhus med FEM sovrum (fattar ni) på 146 kvm, precis här intill. Det blir klart till sommaren (gulp). Det nätta priset är 3,6 miljoner. Nu ska jag bara ringa banken (är inte alls säkert att detta går igenom och speciellt inte nu men ni kan väl hålla en tumme eller två).

  • Anja 19 juli 2008

    Jag vet att det är sanslös hysteri över räntorna men jag känner mig rätt "cool". Tror inte att de kommer att chockhöjas, men säkert gå upp lite till för att sen gå ner igen. (är ju INGEN som kan säga säkert, ingen som vet och ingen som kan förutspå läget idag).

    Och därför är jag nu rasande...

    Vi hade lätt klarat att låna de summor som vi behöver för att köpa detta hus, inga problem. Men för att FÅ lånelöfte så räknar dom ju på att räntan höjs med 3%, vilket ger en ränta på 9,5 i dagsläget vilket enligt banken gjorde det LIIITE för snävt för oss. (detta var den bank som inte är vår bank, så jag hoppas bara att vår bank imorgon tar det lite coolare och inte är så jä..la hysteriska, för det här med räntan och folks hysteri gör mig smått tokig. Räntorna går väl alltid upp och ner, man måste väl för f..n våga chansa lite).

    Är ruskigt ledsen, arg o besviken.

    Vet ju att vi hade klarat det Vi har levt BETYDLIGT fattigare än vad vi hade gjort i det här huset t.om med en 10%-ig ränta lixom.

    Det är ju en sån chans! Vi vill ju bo här, precis på detta område där vi bor, men här FINNS ju inga stora boenden. De som finns skulle ju bli ännu dyrare, då det är enbart bostadsrätter med skyhöga månadsavgifter. Så jag är så ruskigt besviken och vill bara slå på något just nu... Har bankat soffkuddar så det hjälpte väl lite men mest vill jag bara skrika åt banktanten som inte fattar att vi VISST skulle fixa detta och att vi BEHÖVER denna chansen för den lär inte komma igen.

    Vi bor ju så trångt att vi nästan blir galna... Vi har ju t.om 10 kartonger som inte ens är uppackade sen flytten då vi inte får plats med allt, trots grundliga utrensningar både 3 och 4 gånger. Vi kan ej slänga mer grejor och vi kan ej bo så här, men det finns inget större vi har råd med. Detta hade varit det ultimata.

    Varför ska räntorna vara höga just nu!

    hade räntorna idag legat på 4 % så hade det inte varit minsta lilla problem för oss att få detta hus för en 7%-ig ränta klarar vi utan problem.

    F..n så orättvist.

    PISSRÄNTOR

  • Anja 19 juli 2008

    Pumpkin

    jag har heller aldrig velat bo i radhus, men av de hus som de bygger här så var radhuset det med bäst läge, bäst pris och den absolut bästa planlösningen och t.om de som hade störst trädgård så då var det lixom inget att snacka om.

    Sedan sparar man en hel del både när det gäller värmekostnader OCH kostnader när det gäller underhåll av fasad

  • Anja 19 juli 2008

    + att det var 4 kvm större än den minsta villan , Den största villan var exakt 10 kvm större men med mycket sämre planlösning + att det kostade en hel miljon mer

    Radhuset på 146 kostade 3,6 miljoner
    Minsta villan på 142 kvm kostade 4,2 miljoner
    Största villan på 156 kvm kostade 4,6 miljoner

    Så vi tyckte det var toppen

  • Anja 19 juli 2008

    Jo absolut, håller med, fast grejen är ju den att de tabeller som dom går efter är ganska sanslösa! Så mycket pengar som de räknar med att vi ska behöva till varje barn är ju helt puckade! Så mkt pengar går det ju aldrig åt så JAG vet ju att vi hade klarat det LÄTT. Vi har ingen extravagant livsstil.

    Är väl därför jag blir irriterad, för vi hade klarat det, men att vi ENLIGT deras tabeller inte har fullt tillräckligt att lägga på varje person när allt är betalt. (som att vi inte har haft det så förr och klarat oss alldeles utmärkt lixom)

  • Anja 19 juli 2008

    worst case scenario menar jag...

    Självklart inget man hoppas på men det hade ju gått!

  • Anja 19 juli 2008

    Snitte vi flyttade 07 helt riktigt och det är SUPERFINT där vi bor men ack så trångt och ACK så ont om förvaringsutrymme. Vi bor ju in en radhusfyra, helt nybyggt så allt är fräscht och fint.

    De små barnen delar rum och vi sover i allrummet uppe (blev för litet rum för dubbelsäng om man valde att sätta upp vägg där) och vi har en liten klädkammare där nere och fyra garderober uppe, that´s it. Därför har vi ca 10 kartonger som är ouppackade som står längs väggen vid fotänden av vår säng och HELA klädkammaren nere som är smockfull typ upp till taket.

    Då har vi RENSAT grundligt både 4 och 5 ggr och vill verkligen inte göra oss av med mer. Daniel ska isolera uteförrådet så vi kan ställa saker där men det är ändå compact living för en familj på fem personer.

    Annars är planlösningen underbar och utnyttjar verkligen varje kvadratmeter. Hade vi haft två barn så hade det varit lugnt men med tre barn blir det något trångt och de små kommer inte att vilja dela rum så jättelänge tror jag. Max två år till skulle jag tippa, så vi letar ju redan.

    Nu dök det PERFEKTA upp och då ville vi slå till. Men frågan är om vi nånsin enligt banken kommer ha råd med ett större boende i vår stad, då allt här är lika dyrt som i s-holmsområdet.

    Ibland önskar man att man ville bo någon helt annanstans.

    Ibland kollar vi på hus i de trakter i småland där min pappa bor och SHIT vilka hus man kan få där för UNDER en miljon! Vi nästan skrattar åt det lixom. Det är så overkligt när man är van vid de här sjuka priserna. Finns inga beboeliga hus här för under 3 miljoner typ. Speciellt inte på det område vi älskar och vill bo, där barnen har skola o dagis. Här finns knappt några villor och absolut inga såna stora boenden som vi hade behövt. Därför var det guldläge nu när de ÄNTLIGEN skulle bygga stora hus här. Det har man väntat på LÄNGE.

    Frågan är vilka människor man bygger hus för. Tydligen så är det inte för småbarnsfamiljer med normalinkomster

    Hur går det med graviditeten och företaget och allting Snitte

    Spännande med premiären idag!! Kan tänka mig att det varit mkt att fixa!

  • Anja 19 juli 2008

    Englali

    jag efterlyste dig för ett tag sen... Härligt att höra att allt går framåt. Ser fram emot lite före-efter-bilder från huset sen. Skönt att allt går bra med din mamma, men förstår att det är kämpigt och att det blir många tårar.

    Makeup-artistutbildning låter skitkul

    Pumpkin

    SJÄLVKLART ska vi ha en ny tråd!!! Spelar ju ingen roll hur inaktiva vi är, bara vi har en tråd att skriva i när andan faller på tycker jag Själv har jag inte så mycket att tillföra just nu känns det som, men plötsligt har man något att skriva och då måste ju tråden finnas där!! Sedan svarar jag såklart glatt på allt som alla andra har att tillföra.

    (jag har ju inget liv mer än arbetsliv just nu känns det som)

  • Anja 19 juli 2008

    Annelie

    jag jobbar HELA jä..la veckan. Bläää...

    Idag 9-19
    Onsdag 7-17.30
    Torsdag 7-17.30
    Fredag 7-17.30

    Men jag är ledig i helgen, pust (är på jobb nu så jag ska rusa ifrån datorn men återkommer senare)

  • Anja 19 juli 2008

    sommarbrud

    ser oxå fram emot att få se bilderna

    Bra pumpkin... Ses i nya tråden imorgon då

Svar på tråden Hälften kvar! Sommarbröllop 2008 spurtar mot målet.