• Fru Hilde

    Äntligen fredag del 14

    Tackar för gratualationerna! Tyvärr hade både jag och maken förvillat oss band dagarna så vi hade inte en tanke på att det var vårt datum igår När vi kom på det hade vi ett gott gapflabb och kände oss lika skamsna båda två Så kan det gå när man är trött förkyld och har småbarn

  • Fru Hilde

    HEJ! Idag mår jag betydligt bättre än igår! Blir lätt flåsig och flämtig, men krafterna kommer iallafall tillbaka så smått.

    Idag har jag varit hemma från jobbet. Kände att jag ska lyda mammas råd och vara hemma en dag mer än jag brukar. Brukar nämligen gå tillbaka precis när jag börjat kvickna till och då brukar jag ju bli sjuk igen... så det är dags att lära sig lite av erfarenheterna kanske?? ... eller inte... Idag insåg jag att jag faktiskt inte varit ute på nästan en vecka... måste lapa lite sol idag då.

    Jag har dock hunnit vara lite nyttig ändå. Jag har städat ur kökssoffan. DET BEHÖVDES! Den var fylld med åratals av "det här är bra att stoppa ner här saker" Sedan har jag flyttat ut matsalsgruppen från matsalen och knött in den i biblioteket, papplagt golvet och lyft in köksstolarna och kökssoffan. OBS grejern är inte så tunga som de låter Borde och soffa kan nedmonteras vid flyttning och är då hanterbara I eftermiddag ska vi lägga de nya ytterdörrarna på pappen och så ska här målas och målas och målas.

  • Fru Hilde

    *Föresten så har jag lagt ut lite fler bilder på mitt krypin på FL. Söker ni på Fru Hilde så ska ni hitta rätt. Lite på hallen och renovering av öppna spisen... m.m.

  • Fru Hilde

    Hej
    Nu sitter jag här med en betydligt piggare dumburk... ominstallerad och jättkvick och snabb numera.

    rystall här var det ju svårmors sambo som nyligen försökte detsamma. Med resultat att svårmor nästan blev kamperandes hemma hos oss. (Nackdelen med att bo stort och alla vill stoppa in krisande släktingar hos dig) . Jag reagerade först med att vara skitförbannad på svårmor, sambon och i princip hela världen utom min stackars ledsna make. Nu är kanske bliden mer nyanserad, men jag blir fortfarande rosenrasande på att föräldrar kan ha mage att mer eller mindre tvinga sina barn till att ta hand om deras egentillverkade dynga. Föräldrar ska vara föräldrar och inte belasta sina barn så hårt! OBS skillnad med föräldrar som åldras och pga ålder behöver hjälp... sådant hjälpbehov skapar inte skuldkänslor och annat samvetesont...

  • Fru Hilde

    Ojdå Rystall jag missade din sista mening där. Jag har tyvärr inga råd att ge för jag har inte varit med om något sådant själv. Fast jo ett råd kanske finns... svägerskan hade ju en liknande situation och den hade ju uppstått ur hennes väldigt dåliga äktenskap och tomheten som fanns där... så att det händer att man känner känslor för någon annan är kanske genska normalt om man har det trassligt... frågan är bara om det är så klokt att bestämma sig för något pga dem. Det viktigaste är nog att man bestämmer sig för en eventuell brytning utan att blanda in andra anledningar som t.ex. förälskelser.

  • Fru Hilde

    HEJ

    Jag vill bara hoppa in här o ge er allihop en kram innan jag går o lägger mig *kramar om allihop*

    nu är det pyjamasdags för en trött arbetande mamma i sina bästa år... natti natti

  • Fru Hilde

    Ojdå här händer en del.
    Verkar som om vi alla lite till mans behöver en rejäl stödkram!!!

    MC jag kommer ju från en minst sagt störd barndom och jag det är verkligen ingen lätt börda att leva med. Vad gäller BVC-damen så har jag faktiskt ett råd att ge. Först o främst så älskar en massa lärare och sköterskor m.m. att få förklaringar genom att ställa diagnoser. MEN!! Världen är inte så enkel och jävligt många barn får FEL diagnoser eller ONÖDIGA sådana!! Jag har jobbat som personlig assistent för mycket och min mor är specialpedagog med specialitet till att vara jäkligt kritisk mot bokstavsdiagnoserna. Det kanske är så att din pojk har svårigheter, men även om det ställs diagnoser så är tyvärr det bästa att man inte går ut med dem officiellt eller låter skola m.m. får veta allt, för personal där kan vara väldigt fördomsfulla och ibland blir sådana där diagnoser som självuppfyllande profetior.

  • Fru Hilde

    Det jag menar MC är alltså att du ska vara en jobbig förälder och dra i bromsen lite... skolan måste ju ställa upp för barn med svårigheter även om de inte har en bokstavskombination så det finns massor av hjälp att få även när man inte vill få någon fix och fast diagnos stämplad på sitt barn. Nu menar jag självfallet inte att det alltid är bra att låta bli diagnoser... men min erfarenhet är att det är bäst när det gäller barn som har måttlig problematik.

  • Fru Hilde
    Cybermamman skrev 2008-09-08 20:55:56 följande:
    Alltså här är det ju helt uppenbart att det inte räcker med någon fjollig "styrkekram", det skulle ju vara helt värdelöst att komma och släpa med sånt här i traumatiska klubbens högborg.Nä vet ni vad - nu har jag beställt in en hel pall. Här behövs rejälare doningar om vi ska få upp lite styrfart igen. Det blir ett par var för veckans alla dagar. De med rosa på är för fredagsbruk shop.textalk.se/se/artgrp.phpVarsågoda flickor och ta för er och så ....okej ... kram på er upp i allt elände, önskar jag kunde komma och krama om er allihopa
    Japp nu bildar vi stödstrumpgäng istället Jag gillar dig CM du piggar upp min grå vardag

    MC jag hejjar på dig och sonen och oförstående BVC-sköterskor tar vi och lindar in i en extra stadig stödstrumpa och föreläser om barnens rätt tills de skärper sig...

    Här har varit en turbulent dag för mig. Jag trodde att jag skulle bli av med jobbet, men nu blev det istället ett möte för att förmå mig att stanna kvar. Jag kände mig minsta sagt groggy efteråt, jag som varit så kritisk. Nu ska jag tydligen fundera på vad som krävs för att jag ska vilja stanna kvar. Jag har därför ikväll suttit och författat lite punkter på förändringar som måste till... men jag är skeptisk till att kunna bli motiverad igen...
  • Fru Hilde

    Äntligen söndag

    Jag orkar knappt läsa ikapp. Hoppar in o ger ifrån mig ett livstecken helt enkelt. Mitt liv är både stressigt och upponerpå, men mitt i alltihop så känns det ändå som om jag själv mår lite bättre. Jag är inte så deppad längre och känner att jag åtminstone börjar ha mer distans till min chef som trackasserar mig. Hur som helst är det ju möjligt att jag slipper honom snart. !!! den dagen är jag en lyckligare anka!!!

    Kjam och hångel på er allihopa.

Svar på tråden Äntligen fredag del 14