Inlägg från: 20080802 |Visa alla inlägg
  • 20080802

    Varför skulle jag byta efternamn?

    OM du inte själv verkligen vill det eller din blivande verkligen önskar det så ser ja gabsolut ingen anledning till att du skulle göra det.

    och JA jag förstår precis vad du menar!!

  • 20080802

    Ankan80: Ja det kanske kunde varit tvärtom eller så skulle det inte det... Har flera tjejkompisar som jag uppfattar som väldigt jämställda och medvetna som bytt bort fina efternamn mot tråkiga (ursäkta!!) sonnamn. Deras jämställda moderna killar blev plötsligt grottmänniskor och kunde inte tänka sig heta ngt annat än Eriksson och tjejerna tyckte att okej då vi vill ju heta samma och det är väl inte så viktigt för mig.
    Helt fascinerande faktiskt!! Jag förstår TS precis!! Att jag sedan själv väljer att ändå byta är en annan historia! Men jag byter faktiskt bort ett sonnamn.

    ojämlikheten ligger i att vi trots en jämställd namnlag ändå är så djupt rotade i att kvinnan ska byta och därmed förstås avsäga sig en del av sin tidigare identitet.

  • 20080802

    Ännu några ord om jämlikheten. Det handlar om ojämlikhet när det finns samhällsmönster som påverkar oss utifrån vilket kön vi har. Vi diskuterar oss kanske fram till en lösning som vi båda är nöjda med men samhällsstrukturen påverkar ändå vad vi kan tänka oss att vara nöjda med. Det är inte på individnivå utan på systemnivå, om ni ursäktar en smula feministisk argumentation. Om ni skulle titta på statistiken (kolla bara i bekantskapskretsen) så upptäcker ni snabbt att det är otroligt mycke tvanligare att tjejen tar killens namn än tvärtom. Och det kan ju knappast vara så att killar har ovanligare namn än tjejer överlag???

  • 20080802

    trampetroll och Tooticki: Vad härligt att min argumentation går hem!! Det är roligt att få lite bekräftelse inte bara på snygga klänningar och bra menyförslag utan även på förmågan att formulera sig...

Svar på tråden Varför skulle jag byta efternamn?