Inlägg från: Pumpkin |Visa alla inlägg
  • Pumpkin

    Vilken ring ska vara vart?

    Det kommer du nog få olika svar på - en del säger att vigselringen ska sitta närmast hjärtat (dvs längst in), medans andra menar att de ska sitta i den följd man fick dem (dvs förlovningsringen längst in). Själv går jag på det förstnämnda, men det är delvis för att det ser snyggast ut.

  • Pumpkin
    Tooticki skrev 2008-06-19 11:27:46 följande:
    Så att det ser snyggt ut. T ex tycker jag att en solitär ska sitta innanför en "platt" ring, därför har jag min vigselring innerst. Hade jag haft en solitär förlovningsring hade jag haft den innerst.
    Samma här
  • Pumpkin
    EllaM skrev 2008-06-19 15:48:02 följande:
    Det var ju smart! Fast vi kommer inte gifta oss i kyrkan utan borgerligt och inte vnta någonstans (det är bara vi och familjen). Får helt enkelt fundera på det där...Sedan undrar jag om det inte är amerikansk sed att ha vigselringen innerst, eftersom den oftast är låg och förlovningsringarna ofta stora. Förlovningsringen ska man då kunna ta av sig om den är för otymplig att ha på sig vid olika tillfällen, men inte vigselringen. Kan det vara så? Och så får jag för mig att svensk sed är att vigselringen sitter ytterst, i den ordning man får ringarna. Men seden i Sverige har ju under lång lång tid varit två släta ringar och då har det ju inte spelat så stor roll.
    Jag har snarare fått för mig att det är en svensk sed att vigselringen ska sitta närmast hjärtat och att man i USA har förlovningsringen längst in och den enklare - ofta släta - ringen ytterst.
  • Pumpkin

    Äsch, varför bli förvirrad? Ha det som du själv vill!

Svar på tråden Vilken ring ska vara vart?