• Silva79

    Akupunktur & depression??

    Fick en massa nålar i öronen, gick bara 3-4 ggr, fick såna sår efter nålarna. Så mig fungerade det inte för. Men hade jag inte reagerat så på nålarna vet man ju aldrig.

    Är det vinterdepression kan jag rekommendera ljusterapi på höst/vinter, fungerar jättebra för mig iaf. Är som en ny människa vintertid.

  • Silva79

    Det är ett litet helvete att vara deprimerad, oftast finns det ju ingen anledning till det heller vilket gör det mycket svårare att hantera. Som sagt har du inte provat ljusterapi så försök med det. Det kan göra under! Jag har försökt med det mesta under nästan 10 år och detta är det enda som fungerat för mig!


    EnaOline skrev 2008-05-23 12:37:41 följande:
    jag fasar redan till hösten..! Usch!
  • Silva79

    Hmm, var det gratis eller kostade det 100 per gång. Tro faktiskt det var gratis. Man går iaf 2 h per dag i två veckor och sen är det klart (oftast i dec). Kan vara olika på olika platser och på vissa ställen finns det inte ens, tyvärr. Men kolla upp ditt landsting. Här (kronoberg) ska man kontakta dom redan i typ oktober för att få tid.
    Och lyssna inte på dom som säger att det inte fungerar (testa själv, vissa fungerar det för och andra inte), jag lyssnade på olycksfåglarna i flera år tills jag tillslut provade och även om jag någonstans i bakgrunden kan känna av depressionen så mår jag jättemycket bättre nu.

  • Silva79

    Har också fått höra av flera läkare att det inte fungerar... Men på mig fungerar det iaf och då kan man lugnt säga att jag var skeptisk till det första gången. Men efter nästan 10 års vinterdepression så provar man nästan vad som helst till och med sådant som läkarna säger inte fungerar. Jag har ätit "lyckopiller" genom åren, som sagt läkarna är snabba på att skriva ut det. Äter du inte piller alls? Det är strongt isf.

    Prova även akupunktur om du har möjlighet till det, vad som helst är ju bättre än när man mår dåligt!

  • Silva79

    Usch, inte kul... Jag har haft låga doser i alla år, men visst känner man ändå att man blir blank, det är varken upp eller ner och det mår man också dåligt av.
    I vinter har jag bara ätit ½ tablett varannan dag och tack vare ljusterapin har det fungerat. Hoppas att slippa tabletter nästa år.
    Fick en sorts lyckopiller en gång som man dessutom skulle sova ganska bra på (kunde inte sova alls i princip), enda nackdelen med dom var att man gick upp 10 kg på 1 månad, slutade illa kvickt med dom trots att jag sov som ett litet barn varje natt på dom. Som att välja mellan pest eller kolera ju.
    Läkare har för dålig kunskap om depression, det är iaf min erfarenhet.

  • Silva79

    Så lite så :) Vet själv hur svårt det är att hitta något som fungerar. Hoppas att det fungerar för dig och berätta gärna hur det går
    Kram

Svar på tråden Akupunktur & depression??