Inlägg från: eleja |Visa alla inlägg
  • eleja

    Att tänka på när man väljer vin

    Skitbra råd allihop, kunde inte hålla med mer.

    Jag ett annat tips, då vi hade problem att hitta ett gott och kraftigt rött vin till vår budget. Det finns inte många sådana viner i regionen runt 60kr.

    Börja titta i tid på systemets hemsida och var vaksam på när de säljer ut viner. Vi hittade ett vin som hette Ervideira II och som var nersatt från 78kr till 63 kr och som passade perfekt till vår mat. Men då får man vara lite snabb. Jag åkte dit köpte en flaska och åkte hem till sambon och poppade upp den direkt. Efter vi smakat åkte vi tillbaka och köpte den mängd vi skulle ha.

    Annars tycker jag det svåraste är efterrättsviner, för även om de viner du beskriver passar bäst, är det ändå många som inte tycker om söta dessertviner. Vi löste det genom att välja ett sött mousserande istället, men det beror ju på vad man har för efterrätt.

  • eleja

    Bains Way, kanske? Inte jättekraftigt förstås, går nog att vara ännu modigare.

    Kolla systemets hemsida. Där kan man skriva in en maträtt och få fram de viner som passar till. Omvänt kan man skriva in ett vin och få fram vilken typ av maträtter det passar till.

  • eleja

    Enaonline: Oj, sorry. Såg att jag tipsade till den maten där ni redan var klara.

    Till en lättare skulle jag nog välja vitt. Vet inte exakt vad du menar, men antar att det är pastasallader och kallskuret lättare kött. Kanske Errazuriz?

  • eleja

    Anja: Vi hade Alsina & Sarda (cava) som är väldigt billigt och mycket gott! Provade 5 olika budget-bubbel och det här var både billigast och godast.

Svar på tråden Att tänka på när man väljer vin