Inlägg från: fromheretoeternity |Visa alla inlägg
  • fromheretoeternity

    Hjälp! Cerazette har förstört mitt liv! Vad ska jag göra?

    Hej!
    Jag har inte läst alla inläggen men jag skriver min åsik ändå så får ni ursäkta om det är en upprepning.

    Du är uppenbarligen känslig för systemiska hormoner, dvs hormoner som påverkar hela kroppen. Därför tycker jag att du ska gå över till ett preventivmedel som verkar lokalt.
    Min rekomendation är en hormonsprial. Dessa påverkar inte övriga kroppen lika mycket då hormonen frigörs lokalt i livmodern. De är mindre än en kopparspiral och kan användas även av dem som inte tidigare fött barn. Oftast minskar de mensvolymen och i vissa fall även menssmärtorna.
    En kopparspiral skulle jag avråda från i ditt fall då mensen och menssmärtorna då ofta ökar.

    En p-ring är ett annat alternativ som också verkar lokalt, ganska dyr dock. 100kr per månad ca. Men har samma fördelar som hormonspiralen.

    Hoppas du fått någon hjälp av detta!

    Kram!

  • fromheretoeternity

    Hej!

    "Faran" med kopparspiral är att den ger en ökad infektionsrisk, det medför att om du tex blir smittad med klamydia är risken större att infektionen sprider sig till äggledarna vilket i slutändan kan leda till ofrivillig sterilitet. Därför vill man helst inte sätta in detta på unga kvinnor som riskerar att byta sexparterns under perioden. Men menar man att man kommer hålla sig till en partner, att man står ut med ökad blödning och menssmärtor så kan man sätta in det även på yngre kvinnor. Ibland kan det dock vara svårt på kvinnor som ännu inte fött barn men det är olika.

Svar på tråden Hjälp! Cerazette har förstört mitt liv! Vad ska jag göra?