Inlägg från: yorkstacy |Visa alla inlägg
  • yorkstacy

    Hjälp! Felstavat på min biljett till usa!

    Kristoffer649 skrev 2011-12-30 16:14:54 följande:

    Jag bumpar denna tråd då jag 3 år senare har samma problem.

    Hur gick det?

    Jag saknar ett "r" i mitt efternamn och resebolaget flygofar tar 1250:- för att ändra i min biljett. Jag har själv gjort ändringen i Flight Security Traveler Data eller vad det nu hette. Men nu återstår biljetten. Inte vill jag pröjsa så oskälingt mycket för en sån lite ändring. Men bolaget är inte direkt medgörliga eller serviceinriktade.

    Någon som vet om reglerna har blivit annorlunda? Erfarenheter?


     


    Tack!


    Det är inte så att flygbolagen eller resebyråerna är elaka eller icke medgörliga eller icke serviceinriktade. Vissa biljetter går det inte att ändra namn på. Så enkelt är det. Detta gäller de flesta biljetter överlag. De få biljetter som godkänner namn ändring gör det oftast mot en större summa. Så är det helt enkelt och det är ingen illvilja eller något som ditt flygbolag är "extra" taskiga med. 

    enligt internationella regler "får" det vara upp till 3 bokstäver som misstämmer, så länge de inte ändrar uttalet till helt oigenkännligt.

    För resa till USA måste din biljett, ditt pass och ditt ESTA vara exakt likadana. Alltså för att allt skall matcha och gå igenom där du checkar in (inte i tullen i USA för det bryr de sig inte om ett skvatt) i ex. Sverige så är det där det kontrolleras. Denna "kontroll" är inget de som checkar in dig eller något som ditt flygbolag kan göra något åt, eller korrigera. Det är ett elektroniskt system, så stämmer det ej, så gör det inte det. Tänk på att du skriver namnet på biljetten och på ESTAN exakt som det står i passet (många bokar nämligen i sitt tilltalsnamn, vilket oftast inte är första namnet i passet och då blir det fel, då det inte är exakt som i passet) 

     Lycka till.
Svar på tråden Hjälp! Felstavat på min biljett till usa!