• linka

    Hjälp! Felstavat på min biljett till usa!

    Någon som har erfarenhet av tullen i USA? Har bokat en biljett till New York över nätet och det har blivit ett "i" för mycket i mitt efternamn, ungefär i mitten... Så det ändrar inte uttalet men det kan ju ändå bli problem. Jag har försökt att rätta till felet men flygbolaget säger att de inte kan hjälpa mig! Någon som vet om det kan bli problem i tullen för att komma in i USA. Flygbolaget tror inte det ska vara något problem men de kan inte lämna några garantier... Jag har två efternamn och de är ganska långa så jag hoppas att det inte märks men i värsta fall verkar det som jag får vända vid gränsen och köpa mig en ny biljett hem, snyft.
    Någon som vet?

  • Svar på tråden Hjälp! Felstavat på min biljett till usa!
  • linka

    Jag har aldrig rest in i USA innan så jag vet inte riktigt om de jämför biljetter och pass. Jag har sagt att jag gärna betalar vad det krävs för att ändra i biljetten men flygbolaget (Lufthansa) säger att det inte går! De hänvisar till att det inte går att ändra när man åker reguljärflyg, bara charter... Har ringt och mailat i flera dagar och även talat med olika personer i kundtjänst men utan framgång. De har sagt att jag får lov att åka med dom för det finns marginal för fel men de säger att de inte kan ansvara för hur det går när vi kommit fram till USA. Dock tror de att det kommer gå bra men de kan inte garantera något.
    Detta tar ju bort resglädjen lite grann! Gå runt och oroa sig för att bli tvungen att resa tillbaka igen.. Otroligt konstigt tycker jag att det inte går att ändra på biljetten!

  • linka

    Allt är redan betalt för ca 6 månader sedan. Om jag vill ha en ny biljett förlorar jag de 3000 kr som jag köpte för och sedan får jag köpa en ny biljett för dagspriset vilket kan bli mkt kostsamt. Har en kompis som för några månader sedan flög till Florida och de hade skrivet fel på deras biljett. Då skulle de åka med tre olika flygbolag, dels med Lufthansa som vi också skall åka med. De fick betala 500 kr för att ändra namnet och då var det inga problem. Även fast de gjorde ändringen två dagar innan avresa!
    Någon annan som gjort ändring i biljetten när ni rest med Lufthansa? Om ni har bokat över internet alltså?

  • linka

    Det är en e-biljett och de säger att det absolut inte går att ändra! Man undrar ju hur svårt det kan vara... Det går bara inte säger dom! Har ringt 7 ggr och tjatat men ingen hjälp...
    Kanske de vill att jag köper en ny biljett så de tjänar lite mer pengar på mig!?

Svar på tråden Hjälp! Felstavat på min biljett till usa!