• Tx2

    Göteborgsbrudar 2009

    Jag tror dem känner sig utvalda, men visst det är en viktig roll o dem kanske blir nervösa för uppdraget. Som sagt mina skuttade inte upp o ned av glädje när jag frågade. Jag försökte ta ifrån dem pressen, hoppas att dem inte kände sig tvingade, jag sa att dem fick säga nej. Men men, jag tror att dem trivs i den rollen som dem fick.

    Vi kommer inte gifta oss i kyrka utan borgligt på bohus fästning. Så några får hjälpa till o ta emot o visa så att dem kommer rätt, dela ut vigselprogram och dra igång kramkalaset. Vet inte om vi har utmarsch beror på vädret o platsen vi väljer.
    Jag är ju van vid att jag kan fråga mina vänner om hjälp och att dem ställer upp så jag involverar gärna så många som möjligt av dem. Vill att dem skall vara delaktiga. Det är lite annorlunda för sambon o hans vänner, och eftersom det mest är jag som planerar så innefattar planerandet att mina vänner får hjälpa till.
    Jag måste lära mig att skriva korta meddelanden.

  • Tx2

    Är det dem du har i galleriet? Snygga.

    Hm, har vi skrämt iväg alla?

    Funderade på om jag skulle skaffa materialt för inbjudningar. Hade inte tänkt göra det förrens vintern men såg att medmera-kortet ger rabatt på akademibokhandeln. Kunde man spara några kronor.

  • Tx2

    Inte heller bestämt mig. Men sambon vill ha svarta kort o kuvert så det kan jag köpa. Och så får jag fundera på pyntet på dem längre fram.
    Fick reda på att om man hade medmera-kort (lånar av en kompis) så fick man 20% rabatt. Kan bli några kronor att spara.

    Tagit semester?

    Något nytt på klänningsfronten?

  • Tx2

    Idag är det 10 månader kvar!

    Aha, skönt med "semester". Ut i solen o njut! Kommer nog bli lite annorlunda sen när du går tillbaka till jobbet. Planeringstid har man alltid. Undrar hur många minuter per dygn som jag inte tänker bröllop
    I sommar blir det inte många lediga veckor, sparar lite för att kunna ta lite extra nästa år. Hade tänkt att ta några runt bröllopet o sedan får vi se när bröllopsresan blir av. Fast jag satsar på korta dagar nu istället.

  • Tx2

    Skönt att höra att det inte bara är jag

    Precis som vi då. Tips är att åka på spa el något på söndagen o kanske någon dag till o vila upp sig lite innan man landar i vardagen. Om ni inte skall iväg på resa på en gång.

  • Tx2

    Hm, när det är dax att öppna en ny tråd kanske vi skall kalla den för Danielaa och Tx2 - tråden...

    Tipset för bröllopsresan är att ha den bestämd när ni gifter er. Många som kommer att fråga och då kan det nog vara skönt att säga vi skall åka dit och då.

    Får se hur vi gör med dagen efter. Vi vet inte än vart vi kommer att ha festen

  • Tx2

    Trist att vara förkyld nu.

    Suttit ute på lunchen o njutit i solen. Synd om mig

    Blir en vecka i danmark med några andra familjer. Sedan skall det väl snickras lite på huset. El snarare, jag pekar o han snickrar.

  • Tx2

    håller tummarna att vädret blir bra för er på öland med en massa bad.

    Först skall vi till ett barn- o manvänligt ställe (ett barn och tre golftokiga sambos med på resan) o sedan avslutar vi med en helg i köpenhamn (erkänner att det är mitt val, gillar shopping...).

    Börjat skissa o fundera på inbjudningskort. Många idéer, måste få ihop dem o att det funkar med hans färgval.

  • Tx2

    Danielaa: häftigt med tatueringoch att din mamma mormor även gjorde en. Skall bli kul att se bild.

    FrkNordberg: Då vi inte vet vart vi kommer ha festen, finns inte så många övernattningsalternativ i dem områdena vi kollar på, så finns risken att bröllopsnatten tillbringas hemma och så åker vi iväg på söndagen och lyxar till det istället. Känns inte så lockande att sätta sig och åka alltför långt mitt i natten för att lyxa till det i några timmar. Får göra det mysigt hemma istället.

    Skissat lite på inbjudningskorten i helgen. Skall se om jag kan hitta lite material i veckan o testa och väga.
    Har fortfarande inte bestämt mig hur jag skall göra med mina tärnor, en två el sex. Men det är ju ett gäng månader kvar att fundera på.
    Och fotograf är bokad ifall jag inte nämnt det.

  • Tx2

    FrkNordberg: jättefina kort. Försöker skissa på våra, men lyckas inte hitta någon bra grön färg som passar med det svarta som sambon godkänner. Och är rädd för att dem kommer bli supertunga o kräva extra frimärke. Men har ju gott om tid o slipa på det.

  • Tx2

    Välkommen hit.
    Vi skall oxå ha ett utomhusbröllop. Hoppas att vädergudarna är på vår sida, men det finns som tur är en backup-plan. Många vet att vi skall gifta oss nästa år, men det är bara några få (vårt toastmasterpar, och mina bästa tjejkompisar) som vet vilket datum. Just nu så letar vi festlokal, har svårt att hitta en bra som kan rymma våra gäster och som inte kostar skjortan.


    MD2009 skrev 2008-07-08 13:50:01 följande:
    Här är en till som gifter sig 2009. Vi har bestämt datum men det är inte officiellt ännu så vi planerar lite i smyg och ännu så är bara de allra närmsta inblandade.Vigselplats är preliminärbokat men vi undersöker en alternativ plats som backupplan om utifall att något går i stöpet. Känns tryggt med en genomtänkt plan B som snabbt kan aktiveras *ler* Det blir ett utomhusbröllop och det blir förmodligen ganska stort så det gäller att "tänka till" eftersom vi ändå vill ha en "ren enkelhet" med go och äkta känsla.
  • Tx2

    Först var vi inne på thorskogsslott, men det knäckte vår budgeten. Vi har varit stränga när vi gjort gästlistan så vi räknar med att det bli mellan 60-70 personer. Dem flesta lokaler runt omkring tar max på 55, men vi känner att vi inte kan skära mer i listan, el så får man sitta konstigt o klämma in folk. Och många ställen har serveringsillstånd o då blir det dyrare. Vi har varit o kollat på gårdar, torp, klubbstugor, kvarnar osv. Jakten fortsätter.

    Hur många blir ni?

    Testa knappen bredvid Den som heter "citera inlägg"


    MD2009 skrev 2008-07-09 14:24:58 följande:
    Morr! Jag är inget datageni och begriper inte riktigt funktionerna ännu... hade skrivit ett svar som bara försvann! Fnys! *ler* Hur gör man egentligen för att svara på ett inlägg sådär så att inlägget ligger i en blå ruta? Jag har provat klicka på knappen som heter "svara på inlägget" men inget händer.... Jaja, vad är väl en bal på slottet...??
  • Tx2

    MD2009: På ett sätt så vill jag göra det enkelt för mig, låta någon annan fixa allt som har med middagen, servering osv. Men just det där med alkoholen gör att det sticker iväg rejält och vi vill kunna bjuda på hela kvällen. Vill ha en kul fest. Sedan har jag en vän som är otroligt duktig i köket o som säkert gärna vill hjälpa till men då gäller det att hitta en bra lokal o sedan serveringspersonal. Å då går det kanske på ett ut. Mycket att fundera på. Några bra tips på ställen?

    Aha, därav motorcykelkonvojen. Kul att ni skall ha så många gäster.

    : - ) (utan mellanslag)
    Finns många fler, men jag kommer inte ihåg alla (min favorit). En del har på sina presentationer

  • Tx2

    MD2009: Ale, kungälv. Börjat fundera på dem norra delarna av göteborg. Rymma 70 personer. Helst möjlighet till att ta med egen dryck o mat. Bra om det finns övernattningsmöjligheter. Skall försöka kolla in hembygdsgården i Kärna.

    Glöm inte musiken, brukar göra en fest bra. Och se till att första drycken är stark

    Testar jag med
    B-) :-O

  • Tx2

    Hoppas att vi hittar en lokal där man kan ha ett band som spelar. Alt så får vi ha dj. Vill helst inte sitta o fundera på vilka låtar som skall spelas o i vilken ordning.

  • Tx2

    Hoppas att vi hittar en lokal där man kan ha ett band som spelar. Alt så får vi ha dj. Vill helst inte sitta o fundera på vilka låtar som skall spelas o i vilken ordning.

  • Tx2

    Vendel och Angelica: Vad kul att det är bokat.
    Vi har fortfarande inte hittat en bra lokal. Otroligt frusterande, börjat kolla lite i göteborg. Är Lacuveé något ni rekommenderar? Bara kollat på bilderna. Skall kika på en hembygdsgård i em innan det blir dags för gothia cup invigningen. Kompiskompis som gifter sig där idag så vi skall dit o kika.

  • Tx2

    Hur länge får man hålla på lördagen? Har för mig att det bor folk precis ovanför. Skall definitivt kolla upp den i augusti.

Svar på tråden Göteborgsbrudar 2009