• Tx2

    Göteborgsbrudar 2009

    Hej, tidigare göteborgstjej, men flyttat till en kranskommun för några månader sedan.
    Skönt att höra att jag inte är ensam med planeringen för bröllop nästa år, mina vänner är rädda för att jag skall bli en bridzilla...
    Inte kommit så långt i planerningen, funderar mest på plats för bröllop och fest och bläddrat i alla möjliga bröllopstidningar.

  • Tx2

    Carolina1979: Vi har kommit så långt att blir det i Sverige så blir det i slutet på augusti/början på september, vilket det lutar åt då våra vänner vill vara med. Vi vill ha en borgerlig vigsel och helst utomhus och hoppas på att vi är polare med vädergudarna.
    Hoppas att vi har bestämt oss snart så att vi har ett datum och plats.

    Jag har börjat fundera på tema, budget och försöker få m2b involverad i planerandet. Bra tips på hur man får honom att bli mer engagerad? Och hur man håller nere budgeten? Känns som att så fort man nämner ordet bröllop så blir allting tre gånger så dyrt. Och vi kan inte skära mer i gästlistan, vi var ganska hårda när vi började spåna på vilka som vi ville ha med.

  • Tx2

    Kul att du hitta en kyrka ni gillade. Håller tummarna att det går vägen.
    Har inte funderat så mycket på morgongåva men jag tror inte att det blir något beständigt som en secret box, han får väl se mig mer el mindre halvnaken resten av våra liv


    Carolina1979 skrev 2008-04-28 23:02:19 följande:
    Danielaa: Japp, det blir det - sambon är tydligen döpt där också så han har ju lite anknytning dit, kul Hon skulle ringa igen när hon pratat med de som bestämde sa hon - de var lediga idag, så jag hoppas det blir inom de närmsta dagarna!Jag hade nog tänkt ha morgongåva... är lite sugen på en secret box, men vet inte riktigt, barn sätter ju sina spår
    Till helgen blir det ut och kika på ett tänkbart ställe. Känns lite konstigt.
    Skall även gå på en av mina bästa vänners bröllop och efter det skall jag få hennes planeringslistor och få fråga henne femtioelva frågor.
  • Tx2

    Igår hjälpte jag kompisen som giftersig på lördag med att stämpla på festprogrammen. Vilket pillgöra, börjar överväga att inte göra så mycket själv, tror inte att m2b är så pysslig Blev även lite nervös när jag insåg att vi skulle gå med efter in i kyrkan o stå där framme (vi är fem brudtärnor och en bestmen). Bra träning

    Danielaa: På det ena stället vi funderar på gör dem maten, som tur är var inte kuvertprisen allt för höga och det andra så blir det catering. Misstänker att det blir ett 70-tal när vi spånat på gästlistan.

    Skickar med en länk till bygdegårdarnas riksförbund.
    www.bygdegardarna.se/2008/gardar.html

  • Tx2

    Lugnt här med. Här är det mest jag som drömmer, m2b som får boka in visningar så att han får känna sig delaktig... Vi har varit och tittat på lite olika festlokaler, men många av dem blir för dyra och nu är nog m2b mest sugen på att åka till något varmt land och gifta sig.
    Svårt att fundera vidare, även om jag spånat på teman o inbjudningskort, men först måste vi enas om när, var och hur

  • Tx2

    På färgtema har jag antingen fastnat för vitt och grönt el vitt och svart, så att m2b blir glad, och kanske har en accentfärg till det. Men som sagt vi har inte enats om när, var och hur, så det kommer säkert att ändras.

    Skall boka in mina bröllopsexperter, dem som gifte sig i början på maj, och tanka av dem en massa info. Fått ärva tidningar och festprogram osv.

    Känns bara så himla långt till 2009, man vill ju gifta sig nu när man ser allt fint

  • Tx2

    Danielaa skrev 2008-05-19 21:12:37 följande:


    Vårt färgtema blir nog rosa, vitt, grönt. Ganska klassiskt men jag e en rosa-tjej å vitt passar ju alltid å till de blir ju grönt finfint å de blir inte "tjejjigt" då!
    Tror att det kommer bli supersnyggt med det rosa, vita gröna.

    Synd att man bara skall gifta sig en gång, hade varit kul att få ha en massa olika teman och en massa olika fina klänningar på sig
  • Tx2

    Har kollat lite på nätet på klänningar, men känns som om jag hinner byta stil ett antal gånger innan det är dags. Lättare att komma underfund med vad man definitivt inte vill ha.

  • Tx2

    Nu tror jag att det börjar luta åt bröllop i sverige igen. M2b uttryckte att jag brukar ju få min vilja igenom...
    Men nu så har jag/vi ändrat oss om när vi vill gifta oss, har preliminärbokningar i augusti. Måste ringa och kolla om dem andra tänkbara datumen är tillgängliga. Dessvärre har vi fortfarande inte hittat någon bra lokal, som inte är för dyr el trång.
    M2b har lagt in önskemål om färgtema, vitt och svart. Nog så långt han kommer att planera detaljer Jag kommer nog att klämma in en extra färg.

    Hur går det för er andra?

  • Tx2

    Kan tipsa om GladaEmma. Hon gör monogram.

    Själv så väntar jag på att få besked om min ändring av datum fungerar. Vill ju veta datum så att man har något att jobba mot.

Svar på tråden Göteborgsbrudar 2009