• Nienna

    Snart fruar! Sommarbröllop 2008 spurtar mot målet.

    Vi var in på dagis en sväng efter vi handlat, skulle säga till om tiderna för nästa vecka, och jag höll inte på att få med mig dem därifrån, så jag vet hur det är...

    Här blir det spagetti och köttfärssås till middag!

  • Nienna

    Jaha, då ska sjuksköterskorna där jag jobbar strejka from den 5/5, om de inte kan komma överens med SKL. Hur ska det gå med våra patienter då, ska de få ligga i smärtor? Hur går det ihop rent etiskt?

    Jaja, man får väl se...

  • Nienna

    Jag har gått hotell- och rest. och mitt favoritämne var bakning! Skulle gärna jobba som konditor!

    Nu har vi ätit tårtan och tyvärr blev jag besviken, den var såååå mäktig att jag bara orkade typ 2 tuggor. Den var ju så stor också, 24 cm i diameter och ca 7,5 cm hög! Men den får ligga i frysen och får man besök har man ju nåt att bjuda på, dock tänker jag nog inte äta något mer av den själv... Och det blir absolut inte bröllopstårta av den! Beställer princesstårtor istället + en gräddtårta för nötallergikerna.

  • Nienna

    Anja - Nästan hela tårtan är kvar, jag kan skicka den till dig på posten men jag får nog lägga den i en plastpåse först och sen får du slänga den i frysen några timmar när den kommit fram så den stelnar igen. Om inte grädden hunnit surna.

    Det räcker nog till nån mer om nån är intresserad...

  • Nienna

    Nä, man kunde ju ha fattat att det skulle vara så eftersom den består i princip av grädde och grädde... Men om den får vara fryst längre kanske den inte känns lika gräddig, utan mer "glassig" och då kanske den är bättre. Men jag skulle ändå inte äta nån stor bit.

  • Nienna

    Nä, jag mår fortfarande illa bara jag tänker på det! Tacka vet jag en gräddtårta med frukt, eller en princesstårta!

    Såg förresten på Nigella igår och hon gjorde en sån lätt chokladmoussé, den ska jag göra nån dag. Den äter man ju inte så mycket av heller, en liten skål eller ett glas.

    Enkel chokladmousse

    150 g minimarshmallows
    50 g smör
    250 g chokladknappar
    4 msk vatten

    Smält ihop alla ingredienser i en kastrull.

    Vispa 3 dl grädde och 1tsk vaniljsocker och blanda i chokladkrämen i grädden.

  • Nienna

    Nä, nu ska jag sluta peppra tråden med massa onyttiga saker! Ni kanske vill ha recept på torra fullkornslimpor eller degiga havrebullar istället?

  • Nienna

    Jag gör alltid egna princesstårtor (kanske ska kalla dem marsipantårtor istället) och har aldrig marsan och sylt i! Jag brukar ha banangrädde/mandaringrädde och nutella, eller mosad banan och chokladmousse.

    Gillar inte gelatintårtor, tycker det är så slemmigt! Tårtan får gärna vara fullspäckad med frukt, men inget gelatin!

  • Nienna

    Haha, jag förföljer dig! Skrev nyss i Färgtema: Rosa-tråden.

    Hade precis hittat den tråden och lagt den i favoriter...

Svar på tråden Snart fruar! Sommarbröllop 2008 spurtar mot målet.