• Miss Sunshine

    Ni med migrän - behöver tips på medicin

    Jag har en skada i nacken som gör att jag väldigt ofta får migrän (utan aura). Jag brukar ta två diklofenak ibland kombinerat med citodon mot den. Igår fick jag en kraftig allergisk reaktion mot diklofenak till min stora förvåning. Så måste tydligen undvika alla NSAID i fortsättn. Provat seloken som förebyggande vid ett tillfälle, men fick allergiska reaktioner av den också om än lite mildare. Alvedon hjälper inte.

    Vet att man kan ta triptaner också. Då jag har astma har min läkare inte velat skriva ut de. Men om hon nu ändrar sig, vilken av denna typ av migränmediciner ger minst biverkningar tycker ni?

  • Svar på tråden Ni med migrän - behöver tips på medicin
  • konichiwa girl

    Jag har alltid med mig nässpray i fickan som jag kan ta om jag är borta någonstans (veckopendlar och brukar tillbringa fem timmar i sträck på bussen). Tar det också om jag mår väldigt illa, för ibland kräks jag av migränen. Så brukar man må illa och kräkas är nässpray bra.

    Men kan jag ta en tablett så tar jag det. Jag tycker att de hjälper bättre.

  • Sommargrönt

    Jag har också nackrelaterad migrän, som kom med en nackskada. Det är ju inte "riktig"/vanlig migrän utan bara samma symptom har jag fått lära mig. Såjag har aldrig använt migränmediciner. Istället brukar jag känna av i nacken innan det är på väg och då tar jag Pronaxen. Det gör att spänningarna i nacken släpper och då får jag i regel inte migrän eller så släpper det fort. Det är mycket starkare än alvedon/ipren mm och infammationsdämpande. Förut fanns det bra receptbelagt som jag fick men nu har det blivit receptfritt.

  • AnnaochHenrik

    Sumatriptan (och innan det immigran) fungerar perfekt för mig, du kanske kan tjata på läkaren om att få testa trots din astma, det är ju itne säkert att du kommer uppleva obehag av dem?
    Diklofenakpreparat är ju trist att du inte kan ta, jag tycker att det brukar häva de flesta anfallen.
    Mitt bästa tips: Jag tar Sumatriptan, häller i mig en energidryck (för koffeinet och till viss del vätskan). Sen har jag köpt en "migra-cap" ( www.eleven.se/migra-cap-migranhuva-svart-1341.html ) och jag kan inte lovorda den nog! Det blir verkligen både mörkt och kallt, brukar ha öronproppar också, så blir det tyst, mörkt och kallt, dessutom trycker den åt på "rätt" ställen... Sen är det bara att sova tills det har gett med sig!

  • Miss Sunshine

    Sommargrönt, tyvärr så tål jag inte NSAID längre. Men tack för tipset ändå.

  • Cissit

    Jag har testat maxalt förut och tyckte inte det funkade jättebra, tog bort lite men inte allt, då är imigrans nässpray mkt bättre, verkar jättefort också. Annars tycker jag citodon eller en bamyl koffein funkar bra om jag inte har ett jättekraftigt anfall. Tror dessvärre att det är väldigt individuellt vad som funkar eller inte :/

  • snö vit

    Finns ju olika sorters migrän, vad säger din läkare?

    Själv lider jag av "Hortons syndrom" En ansiktshalva domnar bort, näsan & ögonen rinner, tål inte minsta ljus eller ljud. Kan däremot INTE ligga still utan får ta hjälp av sambon att "trava" omkring med mig, för varmt är inte heller bra....

    Jag har zomig sugtabletter & som man sak svälja,imigran nässpray är bra. Har även receptfria eeze & funderar på attt gardera mig med den nya nässprayen. Kom ihåg att så fort du känner minsta känning av ett annfall så ta den medicinen du nu väljer eller får. Vänta inte!

  • konichiwa girl

    AnnaochHenrik: Å! Den såg ju helt PERFEKT ut den där migränhuvan!

  • AnnaochHenrik

    konichiwa girl skrev 2008-04-09 16:46:52 följande:


    AnnaochHenrik: Å! Den såg ju helt PERFEKT ut den där migränhuvan!
    Japp, den är underbar! Den är värd varenda krona!
    Man är ju inte så snygg i den, men det struntar man ju i när man mår sämre än sämst i migrän, så det spelar ju ingen roll...
  • Sommargrönt

    Oj, missade det. Sorry. Usch, kan man bli allergisk mot det helt plötsligt? Jag skulle aldrig överleva det...

  • Nikajo

    Haft världens migrän idag. Läste om tipset med migränmössan migracap, och beställde en direkt nu, så jag har till nästa gång!

Svar på tråden Ni med migrän - behöver tips på medicin