• AoM

    Camebridgekuren - tråd 10

    Gamla tråden är stängd, här är den nya!

    Tråd nr 1: brollopstorget.se/Forum-2-19/m1429039.html
    Tråd nr 2: brollopstorget.se/Forum-2-19/m1615410.html
    Tråd nr 3: brollopstorget.se/Forum-2-19/m1790451.html
    Tråd nr 4: brollopstorget.se/Forum-2-19/m1928984.html
    Tråd nr 5: brollopstorget.se/Forum-2-19/m2007383-1.html
    Tråd nr 6: www.brollopstorget.se/Forum-2-19/m2202889-1.h...
    Tråd nr 7:www.brollopstorget.se/Foru m-2-19/m2381116.html
    Tråd nummer 8: www.brollopstorget.se/Forum-2-19/m2541880.html
    TRåd nr 9: www.brollopstorget.se/Forum-2-19/m2654293.html

    Joina oss på viktresan!

  • Svar på tråden Camebridgekuren - tråd 10
  • LoveLife

    Hej på er alla!Hoppas allt går bra för er!

    Själv har det gått utmärkt har hålt mig helt "ren" under midsommar och vikten vandrar ner mer och mer..Härligt måste jag säga! =)

    Claristar :

    *jag undrar hur länge man får hålla på med ren kur i sträck?

    På cambridge's förpackningar står det att man skall göra renkur i max tre veckor utan läkarkontroll...men konsulterna menar att så länge man mår bra kan man fortsätta..Det gör man nog som man vill, självklart är det nog bättre att kolla med läkare när man gör längre kurer. Speciellt ifall man har väldigt hög övervikt eftersom kroppen redan är påfrestad av vikten...men jag tycker att man nog kan göra kuren så länge man känner sin kropp och lyssnar på den =)

    *Jag förstår att det är individuellt hur mycket man går ner. Men hur mycket går man ner i genomsnitt på en månad?

    Ju mer övervikt destu snabbare går du ner men som du säger är detta individuellt...men jag tror nog att man går ner mellan 6-11kg/månad, detta är uppfattningen jag får av vad jag hört och läst på nätet =)

    *Vilka smaker är godast?

    Jag tycker inte om "matsopporna" och tycker att choklad och choklad mint är de godaste! Men smaken är ju olika. Du kan ju testa på olika sorter i början, till att senare sålla bort de du ogillar =)

    *Hur blir vikt minskningen när man kör kombinerad kur?

    Detta har jag själv ingen erfarenhet av men gissar på att man på 1,5kg/veckan

    *Är det bra att träna en massa samtidigt om man äter ren kur eller blir viktnedgången sämre då?

    Enligt vetenskapen gällande VLCD yrkar man på att man skall försöka att köra tung styrketräning under kuren för att vidbehålla musklerna i kroppen. man menar även att konditionträning är något som inte är bra eftersom kroppen redan får så lågt energiintag...MEN många promenerar under sin kur och trivs med det, jag tror att det är bra att göra det eftersom man då börjar lägga in motion i sin vardag och därefter blir chansen större att fortsätta med det =) Men jag gör det inte, detta pga att jag märker att när jag tränar så står jag still i vikt..

    Är det bättre att man tränar mer när man äter kombinerat?

    Det beror på hur stort extra energiintaget är..

    Lycka till!

    Ha det så bra nu på er alla!

  • Anja 19 juli 2008

    Jag är så jä..la arg på mig själv och mitt puckade psyke.

    Ärligt talat tjejer, jag har 26 dagar kvar!

    Skulle ju äta midsommar, men ojdå, det blev visst HELA helgen!

    Varför gör jag så? Jag har ju målet framför mig, jag MÅSTE i min klänning osm just nu inte går att knäppa över ryggen!

    Hallååååå Anja, kom igen lixom!!!

    Jag måste ner 8 kg på dessa 26 dagar!

    Måste!

    På tisdag är det sonens födelsedag, imorgon ska jag baka hela dagen, är ledig. Varför ÄR det såna jä..la frestelser hela tiden?

    Körde igång idag m cb igen, åt fre och lör, vanlig mat, massor av mat och chips och godis osv osv...

    Gick ner 2,5 kg denna veckan, från måndag till torsdag (vätska jag vet), åt fredag och lördag och hade gått upp 2,3 utav dem. Så jä..la deppigt o jag blir både förbannad och ledsen på mig själv.

    Så till kvällen nu, jaha, då åt barnen o m2b pannkakor m sylt o vispgrädde. jag stod inte ut. åt två stycken.



    Korkat korkat korkat!

    Imorgon kör jag igång igen, men jag blir tokig på mig själv för jag LETAR verkligen anledningar till att få fuska, få peta i mig nåt annat, få tugga etc.

    jag är så rasande arg på MIG SJÄLV...

    måste ner 8 kg. MÅSTE!!!

    Peppa mig nu för sjutton, för jag skulle kunna äta upp ett helt berg m choklad eller gå och ta tuben m chokladsås i skåpet o bara spruta i mig.

    Skit oxå...

    jag vill ju BARA ÄTA.

    Suck...

    jag som aldrig hade några problem att motivera mig förr, inga problem m karaktären. ju fetare jag blev desto lägre karaktär fick jag

    Måste ner till 75 kg till den 19 juli...

    Ligger på 83 nu och det måste gå!!!

  • Anja 19 juli 2008

    Haha nu har jag suttit på dass m värsta diarrén sen jag skrev sista inlägget.

    Så här får jag mitt straff!

    Drack ett halvt pulver nu så att jag kan somna (kan ej somna hungrig). Imorgon är det pulver och nutrilett kombinerat, så även tisdag (kör bars då, för att trappa ner, så jag ej ska vara skithungrig), sen onsdag så är det ren cb och sen ren kur i tre veckor, sista dagarna innan bröllopet så kör jag kombinerad kur, där jag äter lättare middag typ sallad m resten av familjen så jag ej får en chock och blir dålig på bröllopsdagen när jag äter vanlig mat.

    Undrar hur mkt jag skulle kunna hinna gå ner. Det är exakt 4 veckor kvar...

    Åh vad jag hoppas jag går ner 8-10 kg. suck...

  • Anja 19 juli 2008

    Om jag ej fuskar/faller dit igen... är det en möjlighet att gå ner så mkt då?

    Borde det väl vara på ren kur!

    Är ju drygt 2 kg i veckan!

  • Mikabella

    Hej alla...Har en liten fråga som ni säkert har fått innan. Är inte så bra på det här m pulver, men vill lära mig Oki...Om man kör renkur, ska man träna eller inte träna då? Hur får man bästa resultat? jag går mycket och joggar..Ska jag pausa en vecka o bara köra ren kur, eller höja/minska? Har inte så många kilon att plocka, men de dumma som sitter på magen o ryggen ska bort!!

  • EllaM

    Hej på er!

    nu tar jag tag i cb igen. Efter att ha klrt kombinerad kur och sedan ingen kur alls utan ätit allt möjligt (och mycket skräpmat) så går jag nu tillbaka till ren kur. Otroligt nog hade jag bara gått upp ett kilo under min ätarperiod de sista veckorna, men det känns mer eftersom jag känner mig så plufsig.

    För er nya: jag kämpar med de allra sista kilona och är redan ganska smal. Vill nå min drömvikt till bröllopet i september. Till min målvikt har jag idag 3,6 kilo kvar. Sedan ytterligare 2 kilo till drömvikten. Låter inte så mycket, men det är sååå svårt att få bort de sista kilona. Eftersom jag är lite hemlig härinne talar jag inte om hur lång jag är och hur mycket jag väger...

    Börjar alltså ren kur idag. Har tänk köra ren kur drygt 2,5 vecka, därefter inplanerad ätardag, sedan ren kur ytterligare en vecka, sedan inplanerad ätardag och sedan ren kur igen tills jag nått mitt mål. De två ätardagarna kommer att förstöra ketosen, men det är två stora händelser och jag som redan är smal har svårt att motivera för andra att jag pulvrar. Det ger liksom inget bra intryck (och jag kan ju inte säga att det är för att jag vill vara fin i min klänning, eftersom ingen vet att vi ska gifta oss). Så jag får ta att det blir två avbrott och får verkligen försöka vara stark däremellan. Det svåraste för mig är inte disciplinen att inte äta ngt, det är att dricka tillräcklig. Jag har svårt att bara få i mig en liter!!

    Jag undrar också om det här med träning. Har kommit igång och börjat springa nu... Ska jag göra uppehåll med löpträningen och bara köra styrka alltså? Eller springa lite kortare, lugnare sträckor och kombinera med styrka. Eller? Vill ju inte göra något som fördröjer viktminskningen.....

  • Duchess

    8-10 kg på 3 veckors ren kur är nog möjligt, men å andra sidan vet du ju inte hur din kropp reagerar på den rena kuren så länge. Den kanske släpper ifrån sig mycket vikt den första veckan, men väldigt lite andra och tredje... eller tvärtom

    Jag körde bara en vecka på ren kur, och då gick jag ner nästan 3 kg. I helgen har även jag syndat (+0,8 kg sedan midsommaraftonens morgon), så nu blir det några dagar ren kur igen. Å andra sidan har jag ingen deadline för min viktnedgång - jag är ju redan gift.

    Jag gick också ner i vikt innan bröllopet för att komma i klänningen. Men jag hade hela tiden en back-up-plan. Om jag inte kom i klänningen så fanns det en annan jag kunde låna, även om det inte var den jag helst ville ha. Hur är det för dig? Kan du komma i klänningen (med korsett) även om du inte går ner alla kilon? Eller är du en person som måste ha kniven mot strupen för att motivera dig?

    Anja 19 juli 2008 skrev 2008-06-23 01:00:31 följande:


    Om jag ej fuskar/faller dit igen... är det en möjlighet att gå ner så mkt då?Borde det väl vara på ren kur!Är ju drygt 2 kg i veckan!
  • Duchess

    Jag promenerade 45 min om dagen medan jag körde ren kur, och det funkade bra. De dagar när jag var som tröttast (dag 3 och 4) hoppade jag över promenaden, och det verkar ha gått bra det också


    Mikabella skrev 2008-06-23 09:00:01 följande:
    Hej alla...Har en liten fråga som ni säkert har fått innan. Är inte så bra på det här m pulver, men vill lära mig Oki...Om man kör renkur, ska man träna eller inte träna då? Hur får man bästa resultat? jag går mycket och joggar..Ska jag pausa en vecka o bara köra ren kur, eller höja/minska? Har inte så många kilon att plocka, men de dumma som sitter på magen o ryggen ska bort!!
  • Anja 19 juli 2008

    Duchess

    jag har ju korsett som jag kan ha... men jag VILL inte ha den.

    Som det är nu fattas det ca 4 cm vid ryggen som gör att den ej går igen. Den går igen över höfter och midja och byst men inte mitt på ryggen, vid revbenen så att säga, ryggfläsken är i vägen, ca en dm under skulderbladen kan man säga, där går det inte få ihop tyget (har ju dragkedja i min klänning).

    Så det är detta som står ivägen...

    Mitt ryggfett är det första som försvinner när jag går ner i vikt så jag VET ju att det borde gå!!!

    Vill ej ha korsetten för den sitter så pass hårt att jag får ryggfettvalkar som hamnar ovanför klänningskanten när jag sitter ner (kan dessutom knappt sitta i korsetten).

    Och ja, jag antar att jag är en sån som inte kommer igång förrän kniven är mot strupen. Jobbar tex bäst under riktigt stressiga förhållanden etc. Då är jag supereffektiv medan alla andra irrar runt hysteriskt

  • Anja 19 juli 2008

    Finns bilder på mig i klänningen i mitt galleri. Där har jag korsetten

    Man ser att jag är rätt bred över revbenen. Har alltid varit det tyvärr...

Svar på tråden Camebridgekuren - tråd 10