• alexiis

    -5 kg

    Hej alla!

    Är ingen blivande brud men däremot gifter sig en av mina närmsta vänner i sommar, det är så jag har hitta hit! Forumet verkar vara bra för de mest diskussionerna!

    Jag har under de senaste månaderna sakta men säkert gått upp i vikt. Nu är det dags för hårda tag inför beach 08!

    Med hjälp av kalorisnål mat och motion har ja tänkt uppnå målet på så kort tid som möjligt!-5 kg!!

    Någon som hänger på?

  • Svar på tråden -5 kg
  • Nienna
    FruRålin080808 skrev 2008-04-04 11:14:54 följande:
    Jag vill gärna hänga på...Äter nyttigt men går inte ner...Jag behöver en spark i baken för att komma igång med motion...
    *Sparkar*
  • alexiis

    av egen erfarenhet tycker jag det är bäst att motionera direkt, alltså direkt på morgonen eller direkt när man kommer hem från jobbet... innan man hunnit känna hur skönt det är att sitta i soffan=)

  • Sommargrönt

    FruRålin080808: Jag vet ju inte hur mycket eller vad du äter eller om du motionerar alls och bara vill motionera mer. Jag har i alla fall haft samma dilemma som dig. Har ätit bra och faktiskt tränat mycket men ändå stått stilla i vikt trots att jag väger nästan 10 kg mer än vad jag vill. Jag gifter mig dagen efter dig så fick lite panik för någon vecka sen när inget hände. Jag är egentligen emot bantningstips mm, tycker man ska kunna gå ner sunt. Men ibland behöver kroppen hjälp att börja, man måste liksom chocka den lite ur sina rutiner.

    Jag åt bara flytande mat i tre dagar, alltså i princip bara soppor och yoghurt. Många måltider (minst var tredje timma så man inte blir hungrig) och så frukt däremellan. Inte en enda kolhydrat. Jag åt mig alltså mätt och behövde inte svälta mig. Och det är bara tre dagar. Jag som tidigare hade stått helt stilla kom igång och nu har jag gått ner 1,5 kg efter jag började med vanlig mat igen!

  • alexiis

    sommargrönt: tror de e sant de du säger.. att man ibland måste chocka kroppen lite!! Däremot är de ju faktiskt lite kolhyater i yoghurt, frukt och soppor..men de behöver ju kroppen oxå!!

  • Hope2008

    Hejsan

    Jag hoppar gärna in här! Har inget bröllop på gång i år (varken eget eller annans) men är nyförlovad och har börjat så smått att planera lite.

    Jag har tidigare varit duktig på att träna och äta rätt, men livet som småbarnsmamma tvingar en ibland till snabba och enkla alternativ och tiden till motion finns inte alltid där. Nu har jag i alla fall bestämt mig för att satsa ordentligt. Jag har väl inte direkt någon övervikt utan satsar istället på att komma i form och "slimma" till mig lite.

    Längd: 158
    Vikt: 57

    Lycka till alla!!

  • alexiis

    välkommen=)
    Ska oxå satsa ordentligt...bättre att kämpa riktigt i en månad eller två och sen hitta en bra vardag än att småkämpa hit o dit i ett år=)

  • Hope2008

    Tack!

    Dessutom blir man ju mer peppad om man märker av lite resultat inledningsvis. Jag kör hårt med promenader (med ankelvikter). Jag jobbar mycket hemifrån och går då ut och går vid lunchtid varje dag. Utöver det har jag skippat allt godis (utom popcorn, det KAN jag inte vara utan) och försöker i det stora hela äta nyttigt (och inte allt för stora portioner, jag blir bara trött då).

  • Sommargrönt

    Alexiis: Jo, formulerade mig lite fel. Menade att jag hoppade över pasta, ris, potatis och bröd i tre dagar, inte ALLA kolhydrater. :)

  • alexiis

    sommargrönt: hihi ingen fara=) så som du kör e nog vettigt..då får man en liten rivstart=)

    Hope2008: nää allt gotte kan man ine vara utan=) för mig är det ett stort steg att bara låta bli godis på vardagar..gottegris som mane =) Mitt jobb tillåter dock inte ngn motion på dagtid..och ofta är jag såå slutkörd när ja kommer hem så det är en kamp att tvinga sig ut...men men skam den som ger sig=)

Svar på tråden -5 kg