• Hope2008

    -5 kg

    Hejsan

    Jag hoppar gärna in här! Har inget bröllop på gång i år (varken eget eller annans) men är nyförlovad och har börjat så smått att planera lite.

    Jag har tidigare varit duktig på att träna och äta rätt, men livet som småbarnsmamma tvingar en ibland till snabba och enkla alternativ och tiden till motion finns inte alltid där. Nu har jag i alla fall bestämt mig för att satsa ordentligt. Jag har väl inte direkt någon övervikt utan satsar istället på att komma i form och "slimma" till mig lite.

    Längd: 158
    Vikt: 57

    Lycka till alla!!

  • Hope2008

    Tack!

    Dessutom blir man ju mer peppad om man märker av lite resultat inledningsvis. Jag kör hårt med promenader (med ankelvikter). Jag jobbar mycket hemifrån och går då ut och går vid lunchtid varje dag. Utöver det har jag skippat allt godis (utom popcorn, det KAN jag inte vara utan) och försöker i det stora hela äta nyttigt (och inte allt för stora portioner, jag blir bara trött då).

  • Hope2008

    Nu är jag på så jäkla dåligt humör!!

    Har verkligen kämpat på den här veckan. Varit ute på riktigt ordentliga promenader (med ankelvikter), ätit små portioner och helt skippat alla former av godis (som jag annars brukar trycka i mig). Nu har jag gått UPP ett kilo!!

    Vi ska på fest den 26:e och jag hade verkligen hoppats att jag kanske ändå hade börjat att tappa NÅGOT då. Jag vet att jag är löjligt, men jag hade verkligen velat känna mig fin på den festen.

    Stor SUCK!!

    (Inte kan man skylla på menstruationssvullnad heller....)

  • Hope2008

    35 minuters powerwalk med ankelvikter nu efter lunchen!

    Kändes bra...

    Idag känns det lite bättre. Ska inte väga mig förrän nästa tisdag, så får vi se hur det har gått.

  • Hope2008

    gottelina: Syftet kanske inte alltid BARA är att bränna utan också att stärka muskler osv. Självklart väger muskler mer än fett, men med ett ordentligt minskat kaloriintag och ett ökat motionerande blir resultatet så småningom ändå en minskning av vikten, eller hur?

  • Hope2008

    Hej Sommargrönt!

    Jag har funderat över om jag inte också äter lite för lite. Hur ser en dagsmeny ut för dig?

  • Hope2008

    Här är det två kilo ner på två veckor (och då flippade jag ändå ur fullkomligt i helgen och bakade muffins ihop med min dotter som vi sedan tryckte i oss.. ;))

    Hade hoppats på ett kilo till innan lördag, men vi får väl se.

  • Hope2008

    Jag vet inte hur det är med er andra, men mitt största problem är att jag de senaste åren har tagit alldeles för stora portioner när jag har ätit. Jag har vant magen vid att äta mycket och tryckt i mig massor bara för att det är så gott. Jag hade ätstörningar när jag var yngre och njuter så väldigt av att kunna äta nu, så det har gått till överdrift.

    Nu verkar det som om det börjar ge med sig. Jag är inte vrålhungrig hela tiden utan känner att jag faktiskt mår ganska väl av att inte vara proppmätt. Energin börjar komma tillbaka och solen gör säkert sitt också.

  • Hope2008

    ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ...

    Jag är så SJUKT trött på mig själv och min dåliga karaktär! Vad är det för fel på mig?? Egentligen har jag inget överviktsproblem utan vill helt enkelt må bättre och känna mig lite mer bekväm i de kläder jag har (som nu sitter tight och fult). Dessutom mår jag inte bra när jag alltid äter för stora portioner och trycker i mig godis, jag blir trött och fingrarna och fötterna svullnar. Dessutom blir jag helt sockertokig och kan få sådana "dippar" att jag kallsvettas och det svartnar för ögonen. Trist, men det hjälper tydligen inte som argument för lilla Hope.... Nejdå, när helgen kommer så frossar jag i allt jag bara kan.

    Nu sitter jag här och jobbar, är hungrig och har gett mig f-n på att inte trycka i mig en massa mer. Magen är dock inställd på MYCKET mat och jag vet att det kommer att dröja några tuffa dagar innan den har förstått att den ska kräva lite mindre. SUCK!!

    Tips, råd och goda idéer mottages med enorm tacksamhet....

    Kram

  • Hope2008

    Gick med i Kalorier.nu härom dagen och efter den deppiga vecka som varit bestämde jag mig nu för att köra stenhårt med hjälp av denna sajt. Funkar kanon! Nu är jag på gång igen..

    Googlade fram lite vettiga GI-recept och letade fram min gamla receptsamling ur bokhyllan (körde GI för några år sedan med mycket lyckat resultat). Därefter storhandlade jag så nu finns det bara en massa bra mat i kylen.

    Nya friska tag!!

    /Hope2008

Svar på tråden -5 kg