Inlägg från: Joji |Visa alla inlägg
  • Joji

    Skillnaden mellan marskalk och bestman...

    Jättebra info!!

    "Tyvärr" så väljer vi ändå att säga best man. För att det låter så mycket bättre. Sorry, tänker på dig varje gång jag skriver det!

  • Joji

    Pumpkin - 5 juli 2008 skrev 2008-04-06 11:08:24 följande:


    Nejdå, som sagt, man väljer ju själv vad man säger - självklart! Men jag tycker att man ska veta om skillnaden i alla fall, så att den stackars marskalken inte får rykte om sig att på något sätt vara sämre
    Precis, tycker det var jättebra att få veta mer kring detta!
  • Joji
    tolonta skrev 2008-04-07 18:14:05 följande:
    Jag tycker inte att det låter bättre med bestman än med marskalk. Och jag förstår inte varför man blandar språken på det sättet. Det är ju ingen som pratar om sina bridesmaids här i ett svensk-språkigt forum, utan då säger man tärnor. Så jag slår ett slag för att man ska använda sig av det svenska språket, och då heter det marskalk och inte bestman. Men sedan får ju alla kalla det vad man vill...
    Jag frågade faktiskt min bästa vän om hon ville vara min Maid of honour...

    Jag är kanske extra benägen att använda engelska, eftersom jag bott i Australien 1.5 år och tycker att vissa begrepp låter bättre på engelska. Jag tycker att marshalk låter... lite töntigt tyvärr.

    Åter igen: man gör som man vill...
  • Joji

    Pumpkin - 5 juli 2008 skrev 2008-04-08 11:35:02 följande:


    Låter det inte töntigare att använda svenska ord för de flesta i brudföljet (tärna och näbb) men ett engelskt ord för en?
    Haha, jo det kan man ju tycka... Jag gillar dock att blanda, är nog som sagt Australienskadad.
Svar på tråden Skillnaden mellan marskalk och bestman...