Japp, jag stod ensam och skalade 14 kilo för hand
men skivade med en sån där vevskärmaskin. Jag kokade potatisskivorna i grädden, mjölken,löken och kryddorna först så den blev mjuk, då tar det inte lika lång tid i ugnen sen, man får ju inte in mer än två åt gången om man inte har varmluftsugn.
Jag gjorde våra på torsdagen, men jag vet inte hur tidigt man kan göra dom faktiskt, (vi åt av det som blev kvar på söndagen och det var lika gott då) man kan inte frysa iaf, det vet jag.
För att lyckas värma så många samtidigt till middagen så lånade vi en varmluftsugn/micro också, hade nog varit lite knepigt med bara en ugn tror jag.
Cissit skrev 2008-03-12 22:20:47 följande:
Hur gjorde ni med potatisen? Stod ni och skalade alla 14 kilo för hand? Verkar galet jobbigt...hur långt innan kan man göra potatisgratäng förresten? Smidigast vore ju att köpa färdig, men det är dyrt och rätt ofta är det vitlök i vilket jag inte tål och många i min familj är också allergiska.