• Bambo

    Någon som äter Gi mat?

    Hej!
    Jag äter efter GI, och har gjort det i omkring 5 veckorn nu, och måste väl säga att det fungerar väldigt bra för mig och även för ming m2b.
    Håller du på med rivstarten?

  • Bambo

    Rivstarten ingår i ett 3-stegsprogram, av Ola Lauritzson. Det är den första fasen där man tar bort de nästintill alla kolhydrater i kosten. Det är även där man tappar mest i vikt, dock är det inte nyttigt att hålla på med den en längre tid. Vi höll på med den i tre veckor och sedan gick vi över till fas 2 där men tillför lite mer kolhydrater. Och den fasen fungerar bra den också.
    Jag köpte en bok av Ola Lauritzson som heter GI i praktiken och den är jätte bra. Innehåller bra råd och recept.
    Hoppas det blev lite klarare!

  • Bambo

    En sak som jag undrar över är om någon har testat på GI viktkoll? Är det bra? Jag och min m2b har funderat att gå med men vet inte om det ger så mycket.

  • Bambo

    Jag vet inte om den är ny, jag fick fram den när jag googlade på gi recept. Måttband är alltid bra att ha, det är roligt att se att man blir mindre fast det inte syns på vågen. För mig går det rätt bra nu, har varit lite oseriös den senaste tiden. Tyvärr så blir det lätt så när man blir bortbjuden över helgen eller har fest.

  • Bambo

    Mina föräldrar har just köpt den boken, de tycker också att det är jätte bra och de är redan GI frälsta.
    Jag tycker också att det fungerar jätte bra med GI, men just nu har jag lite dålig inspiration så en kokbok är nog inte helt fel att införskaffa

  • Bambo

    Jag håller helt med dig! Vårat matkonto har inte ökat speciellt mycket heller, vi körde viktväktarna innan och då var matkonstnaderna ungefär lika som det är nu. Samt att vi inte handlar hem godis eller chips nu.

    Cajsa Magnus skrev 2008-03-06 16:18:50 följande:


    Jag upplever inte GI som så mycket dyrare än vanlig mat. I början blev jag chockad över hur mycket som matkontot ökade tills jag kopplade att numera handlade vi till 10 luncher (vi är två som äter GI) varje vecka och denna kostnad såg vi inte på samma sätt innan. Då jag aldrig hade koll på lunchkontot innan.
  • Bambo

    Usch det låter allvarligt! Hoppas att du mår bättre nu!


    FruRålin080808 skrev 2008-03-06 14:23:29 följande:
    Jag äter GI. Inte bara för att gå ner utan också för att jag åkte in på "sjukan" för hjärtproblem...37-år gammal!
  • Bambo
    ingenjörsbruden skrev 2008-03-06 15:40:10 följande:
    Har gått ner 15 kg men minskat mer i måtten....har kläder som jag inte har haft på 6 år, dessutom så börjar de bli lite stora..... Storleksmässigt har jag gått ner fr 48 - 44(-42)!!!
    Va roligt! Jag har sen jag började med GI går ner 5 kg och killen har gått ner mer, men men det är bara att acceptera.
    Jag brukar promenera istället för att ta tunnelbanan och sen dansar jag magdans en gång i veckan vilket är sjukt roligt!
  • Bambo

    Det är apkul! Detta är min fjärde termin, jag gick inte förra terminen och saknade det jätte mycket!

  • Bambo

    Ikväll blir det en av mina och sambons favoriträtt fläskfile med gorgonzola sås och sallad, det är så gott!

    Sweetsun: Jag håller helt med dig att gi varken är krångligt eller dyrt med GI. Men det jag ibland kan känna är att det blir lite tråkigt med endast sallad därför tycker jag att det är kul med kokböcker för att få inspiration. Jag beklagar verkligen diagnosen.

    Nu medan jag kom ihåg det, jag gjorde ett jätte gott mos på blomkål, palsternacka och grädde igår. Kan verkligen rekommendera det som ett komplement istället för sallad.

    Ha en bra fredag!

  • Bambo

    Hej allihopa!
    Jag har varit och köpt två GI böcker nu, har blivit lite less på den vi har hemma. Jag hittade två st. med nedsatt pris kändes som det var värt det efter förra måndagens ångest över vad vi skulle äte den kommande veckan. Så nu har jag fått tillbaka lusten att skriva matlista. Det gjorde ju inte saken sämre att jag hade lyckats gå ner 1.3 kg sen förra måndagen. Så nu är det bara att köra på igen.
    Hoppas att det går bra för er också!

Svar på tråden Någon som äter Gi mat?