Inlägg från: Ailicec |Visa alla inlägg
  • Ailicec

    2 augusti 2008

    Blondie77 skrev 2008-01-30 16:18:11 följande:


    Vi har bokat kyrka men inte bygdegård, hans oms ka visa mig lokalen har skjutit upp detta i över en vecka nu...jag börjar tröttna på att vänta men samtidigt vill jag så gärna titta på just dne lokalen eftersom den ligger så bra till (bara några hundra meter från kyrkan)...börjar kännas som jag verkligen vill veta vart vi ska vara, det kan ju hända att man måste ordna extra stolar och porslin tex...suck...ni då?...usch vilken mardröm att inte få tag på lokal..jag måste nog ringa den där killen igen..nu ..genast :)
    Jo, vi har bokat lokal och kyrka. Den campingen vi ska ha blir väldigt fort fullbokad under sommaren, så jag bokade den redan i juli förra året. Vi ska ju ha massor av stugor, lokal och honey-moon sviten , så jag vågade inte chansa på att det fanns kvar.

    Men jag har märkt att tom i vår lilla stad blir det snabbt uppbokat i juli, augusti. Vi var i december och pratade med en fotograf, bara för att kolla lite. När hon frågade vilket datum vi skulle gifta sig sa hon, "jaha, vilken tur, det är den enda helgen i augusti vi inte är inbokade!" Så vi bokade upp henne snabbt som sjutton! Bor ni i en stor eller liten stad?
  • Ailicec

    Gud vad roligt! Att hitta lokal, så snabbt! Och att allt stämde så bra med färger och kyl och frys osv. Vi har en jätte liten kyl, måste ordna det på något sätt...

    Åh, vad roligt med tårtan! Jag har faktiskt blivit mer och mer sugen på att baka själv. Speciellt efter att jag var inne på de olika sidorna. Det finns ju hur mycket roliga grejer som helst, man kan nästan inte misslyckas. Jag skulle vilja ha en kritvit tårta, med pärlband i vinrött, och små "gardiner" på längst upp på kanterna i gammelrosa och massa små rosor i vinrött och gammelrosa. Jag vill även ha en 3 våningstårta, som bygger på varandra. Det tror jag att jag kan fixa. Jag kollade på receptet också, det såg ju genomförbart ut! Jag tänkte också på choklad bottnar. Tänk en helvit tårta, sedan skär man i den och din blir brun! (Jättekul i mitt huvud. ) Jag tänkte ha typ hallongele i, det borde passa bra med chokladsmak.

    Jag måste också beställa och provbaka! Fick två bröllops-räkningar idag. En för boende och lokal och den andra för dukar, dekorationer, servetter m.m. Det har aldrig varit så roligt att få en räkning!

  • Ailicec

    Det finns ju så himla roliga brudpar på de sidorna du tipsade om. Bruden släpar brudgummen, lyfter upp honom osv. Jag fastnade för ett där de dansade brudvals. Men det kommer bli beslutsångest när jag väl ska bestämma mig.

    Tårtan i ditt galleri var ju också helt underbar! Den ser verkligen hel lyxig ut! Jag skulle nog ha velat ha något liknande, om jag inte vore manisk med mitt färgtema. Det är nästan så att jag vill tvinga min m2b att ha vinröd frack!

    100 000 för garage! Vilket lyx för eran/era bil/ar! Jo, måste jag betala räkningar så väljer jag nog gärna bröllopsräkningar! Vilket superbra pris för lokalen! Vår kostar 1750 och det är bara 1 dygn egentligen, men vi har blivit lovade att få ha tillgång till den från fredag eftermiddag till söndag förmiddag. Det finns inte ens porslin där! Men den är jättemysig, designad som en loge, med trä väggar, två våningar och många toaletter.

    Måste köpa Amelia!

    Vi ska skicka ut dem i april, med OSA 2 juni. Vi har redan beställt dem från kortdesign.se. De är vita med en rödros på, tror de heter amore. Vi ska ha festprogram, vigselprogram, placeringskort och maträttskort i det också. Det är nog den enda detaljen jag inte letat budget på. Vet inte varför... Tycker det är superviktigt men kan inte motivera varför... Vad har ni tänkt att ha? När ska ni skicka ut?

    Våra gäster är väl inte heller direkt jämt fördelade, män och kvinnor. Men ibland blir det lite annorlunda. Försöker placera dem med folk de känner i första hand. Ja, det är trixit det där...

    Oj, vad långt. Nu måste jag vila handen...

  • Ailicec

    Åh vad härligt det låter med hus!!! Dressingroom, mmmm! Relax, ännu mer mmmm.... Jag längtar och längtar. Men får sitta fast i vår alldeles för lilla lägenhet något år till!

    Jag har funderat på om man kanske ska skicka ut inbjudningarna tidigare. ALla vet ju redan om datum och så, och frågar hela tiden om datum osv. Folk vill nog veta, och det är ju kul också! Ja, det får nog bli i mars.

    Andrahandsinbjudningar har jag inget emot. Det är väl bättre att få bli inbjuden, än att inte alls bli inbjuden. Jag tror inte vi ska göra så. Men det är för att vi verkligen har med alla vi vill ha där. Kommer inte på så många andra... De flesta ser nog till att komma också, så det blir nog inte så många avbokningar. Men vi får väl se...

    Nä, det är nog inte jätte vanligt med vigselprogram. Men jag gillar dem!!! Våra stackars toastmasters får knappt göra någonting, jag är en planeringsfreak... Så festprogrammen vill jag styra mest över! Ideér får de gärna ha, hehe...

    Nu måste jag kolla på dina inbjudningskort...

    Vem är tärna och bestman? Har ni frågat?

  • Ailicec

    De var ju jättefina! Inbjudningskorten alltså! Skönt att vara kompis med datorn!

    Har ni någon sida på weddingannouncer man få kika på? Kolla gärna in min alldeles för genomarbetade sida, alla bara skrattar åt mig... Men det är ju så kuuuuuul! Plus att Jocke faktiskt också har gjort en del... cissiochjocke.weddingannouncer.com

  • Ailicec

    Nu skriver jag mest för att inte "vårt forum" ska försvinna på andra sidan... Men iallafall, musik har vi inte pratat om! Ska ni ha i kyrkan och /eller på festen? Vilka låtar?

  • Ailicec

    Haha, det är bra med arbetsmoral! Vad jobbar du med? Det är ju bättre att vara med i planeringen, än att bli besviken för att, ja som du sa: festprogrammet är mintgrönt, en rolig kompis hyrde en strippa. Ett bröllop jag var på satt alla och skrek :andra sidan är ni klara? Jajamensan fattas bara, typ hundra gånger och skit högt HELA kvällen. Sådant förbjudes på mitt bröllop!

    Nä, ringar har vi inte köpt än. Vet inte riktigt vad du såg? Hmmm. Men vi vet hur de ska se ut. Vi ska dit på fredag och prata med guldsmeden. Vi ska smälta ned ringar och göra egna, så därför blir det lite extra prat med guldsmeden!

    Vad kul med två bestman! Och vad ovanligt (iallafall i min sfär) att ens bästis är en kille! Det sägs ju att det inte funkar, att det kommer sluta i kärlek! Men då är du ett levande bevis på att det går alldeles utmärkt. Vad kul!

    Ja, vårt första möte var inte direkt kärleksfullt... Haha, men kärlek börjar med bråk sägs det ju. Hur träffades ni?

  • Ailicec

    Nej, vad lika vi verkar vara! Av längtan till dig ska vi också antagligen ha! Sedan vill jag ha red hot chili peppers - Hard to concentrate. Men Jocke är inte helt säker än, på just den låten. Vi ska ha en solist, som spelar gitarr och sjunger. Visst får man ha cd, i alla de fall jag hört om iaf. Men kolla med er präst, men jag har aldrig hört att man inte skulle få... På festen ska vi ha diskjockey, men inget liveband. Det finns så mycket man skulle klämma in på kvällen, men nu är det fullsmetat i vårat festprogram.

    Ser fram emot din weddingannouncer!

  • Ailicec

    20080802: Haha, ja det har mest bara varit vi här. Men du är mer än välkommen! De 4 senaste bröllop jag varit på, varav två i sommar och två förra sommaren, hade inga vigselprogram, så jag trodde de hade dött ut.

    Blondie: De låtarna jag skrev är inte tänkta som in- och utgångsmarch. Då ska vi ha mendelesshons bröllopsmarch (in) och Trumpet voluntary (ut). Av längtan och hard to concentrate är bara i mitten av vigseln, vår dotter ska antagligen sjunga en liten låt oxå, så det blir mycket annat än bara vigselakten.

    Jag håller med förra inlägget, vad himla fint att ge bort p-piller i morgongåva!!! Det måste ju vara det finaste man kan ge. Synd att jag inte äter några...

    Vilken fin "hur vi träffades historia"! Den var lite mer romantisk än min . Snabbt och snabbt vet jag inteom jag tycker, iallafall inte om man jämför med mig! Gravid efter 4 månader! Vilket kanske inte låter jätte intelligent, men det gav oss båda mycket lycka. Eller hur jag nu ska formulera det. Ibland är det nog så att man bara vet. Vi får hoppas att våra teorier stämmer!

    Nu ska jag provvika servetter! Hörs sen!

  • Ailicec

    Åh, jag skrev precis ett långt svar som bara försvann... Jaja, vad skrev jag nu igen. Jo, först en lång redovisning om när vi blev med barn, och om våra kontrakt, ju mer vi lärde känna varandra under graviditeten ju mer tyckte vi om varandra... Bla, bla, bla osv.

    Sedan redovisade jag också hela vårat vigselprogram:

    ingång: mendelsson
    Psalm: Tänk att få vakna...
    Tillie: ingen vill vara ensam
    solist: Av längtan till dig
    Diktläsning av en kompis: vet ej vilken
    Psalm: Du vet väl om att du är värdefull
    Solist: hard to concentrate
    utgång: Trumpet voluntary
    (Emellan alla sånger så har prästen vigselakten och vigseltal osv)

    ja, det var det! Vilka psalmer vill ni ha? Har ni hunnit tänka på det?

    Sen frågade jag något också... Nä, nu kommer jag inte ihåg allt jag skrev. Nåja, kanske kommer på det senare.

  • Ailicec

    Åhhh!! Vad kul! Det kanske blir tårta till fredagsmat! Vad härligt! Ja, det känns som att några regndroppar inte kan stoppa blivande brudar från att provbaka tårta! Jätteskoj. Vad avis jag blir.

    Tyvärr är det så (för din skull) att du måste ha 2-3 psalmer med i vigselakten. De har ju en "manual" för hur bröllop i svenska kyrkan ska gå till, sedan kan de gå med på att göra vissa utsvängningar från det. Att man får/inte får gå in med sin pappa står däremot inte med i de "reglerna", vilket omtvistas nästan dagligen härinne på BT. Det är det bara vissa präster som inte vill. Men just ordningen i vigseln, psalmer m.m. måste vara med. Så har jag förstått det hela iallafall. Jag blev någon gång hänvisad av en präst, in på en speciell sida där det står vad man ska ha med och vad man kan välja mellan. Skicka din mailadress till min meddelande korg så kan jag skicka en kopia på det om du vill.

    Åh, hoppas det blir tårta ikväll för dig! Nu vill jag nästan beställa på en gång. Men jag får nog hålla mig lite till...

    Ja, den dikten är fin. Jag funderar på morgon av Karin Boye. Den handlar väl inte jättemycket om kärlek, det beror på hur man tolkar kanske, men den är fin! Vi har inte heller fått reda på vem vår präst blir, hon/han skulle ta kontakt med oss i början på året, så det blir spännande!

Svar på tråden 2 augusti 2008