• Nienna

    Jämtlandsbrudar 2008!

    Och tänk att man bara betalat ca 1400:- för den (+ ev. tull), det är ju ingenting! Har sett originalet för ca 4000-5000 och då har jag ju flera ändringar...

  • Nienna

    Tack! Jag tänkte också beställa från Lillsessan först (antar att det är genom henne du beställer), men hon skulle ha ca 4000 för den, så jag valde att beställa direkt från Kina.

  • Nienna
    MrsThurhagen skrev 2008-03-11 15:27:07 följande:
    HUr beställer man dessa kinaklänningar???
    Tack tack!

    Jag gjorde så att jag mailade de olika Kina-företagen bilder på klänningen + de ändringar jag ville ha. Sen fick jag offerter, jag valde att beställa från den som kändes bäst (förstod mina önskemål) istället för den som var billigast. Sen fick jag ett måttformulär + uppgifter på hur jag skulle betala. Sen började de göra klänningen och nu var den ju färdig att skickas (fast så blev det ju inte nu), sen kan man ev. få betala moms och tull, men det blir ju ändå en väldigt billig klänning, skräddarsydd och precis som man vill ha den.

    Jag beställde från 1koo.com, näbbklänningen har jag beställt från millybridal.com, sen finns även kanaccasbridal.com/, abigaleweddingdress.com/ och sheshopping.com/

    Det är bara att fråga om du undrar något mer.
  • Nienna
    Mys84 skrev 2008-03-11 19:10:03 följande:
    Ja precis. jag beställde från henne. Nu vet ju inte jag hur det funkar egentligen när man beställer direkt från Kina och jag ville inte riskera att det blir fel o jag står där med en halvdan klänning och ingen i sverige att kunna träffa för att lösa eventuella problem. Så jag tog det säkra före det osäkra, det är så mycket annat inför bröllopet som kräver tid. Skönt när någon annan sköter den biten.
    Nä, det ger ju lite mer trygghet att beställa från henne, jag förstår er som gör det. Men jag anser att det är sån liten summa (jämförelsevis) så skulle jag inte bli nöjd går det säkert att sälja den och köpa en ny.

    Men som det såg ut på bilderna så verkar den jättebra, det ska ju vara att den behöver sys in eller nåt sånt. Är inte så lätt att mäta sig själv och sen få det rätt när man omvandlar till inches (som Anna berättade). Jag avrundade ju lite, men det finns ju fjärdels, tre fjärdedels, halva inches osv, så vi får se hur det blev när den kommer...
  • Nienna
    MrsThurhagen skrev 2008-03-11 19:48:48 följande:
    Lillsessan? Dumsnöre jag :)
    Det är en tjej (Paula) i Sverige som hjälper en att beställa klänning från Kina. Man kan skräddarsy sin egen klänning osv, men hon har alla kontakter med fabriken. Är man osäker på att beställa själv är det ju jättebra.

    Beställer man klänningen minst 6 månader innan har hon dessutom nån sorts försäkring så man får en ny klänning om nåt skulle gå galet. När klänningen är färdig skickas först bilder så både Paula och kunden får se att den ser bra ut och sen skickas klänningen till henne först så hon får godkänna den innan den skickas till kunden.

    Men då blir ju klänningarna såklart lite dyrare, då hon står för frakt, ev. moms och tull och andra avgifter plus att hon måste ju tjäna lite på det.
  • Nienna
    MrsThurhagen skrev 2008-03-11 20:32:00 följande:
    Nu undrar jag om ni har provat klänningar nånstans? För att få en känsla likom?
    Nej, jag har inte provat klänningar utan bara surfat runt på nätet tills jag hittade en klänning jag föll för. Jag vet på ett ungefär vad jag inte passar/känner mig bekväm i, t.ex. gillar jag inte av axelbandslöst. Sen finns det inte så många brudbutiker här ute i skogen. I stan finns det väl några ställen att gå på i alla fall, men jag har aldrig haft tid när jag varit där...

    Var in i en butik i Sthlm, men man kände sig som en liten flicka på besök i vuxenvärlden. Speciellt eftersom jag inte ser så gammal ut, det kändes som de trodde att jag skulle gå på studentbal och inte gifta mig.
  • Nienna
    MrsThurhagen skrev 2008-03-11 20:45:24 följande:
    Nä här hemma finns de väl inte mycket.. Jag vet ju vad jag tycker e snyggt. Frågan är hur man ser ut i det sen! :D
    Haha, ja precis! Man vet ju aldrig, klänningen kanske inte passar mig alls, modellmässigt... Jag kanske skulle haft en halterneck med marängkjol istället.
  • Nienna
    MrsThurhagen skrev 2008-03-11 20:53:54 följande:
    Nä jag tror den passar alldeles perfekt!! :D
    Ja, vi får hoppas på det. Åh, vad jag längtar!!!
Svar på tråden Jämtlandsbrudar 2008!