• Anettan73

    Nu är det nära! Sommarbröllop 2008 är snart i mål.

    Anja 19 juli 2008 skrev 2008-01-21 12:06:39 följande:


    ja men då är det lätt att räkna... priset är 55 kr per tårtbit, om man sen vill ha sugarpaste så går priset upp 20%, om man vill ha frosting så kostar det inget extra...Sen tror jag att figurer uppepå kostar 400 kr.Så då blir det för er tårta, om ni tar en tårta för 65 personer tex:3575 kr+ figurer 400= 3975 kr Ska ni ha med sugarpaste (det där släta vita du vet, det såg ut som att det var sugarpaste på den tårtan på bilden, frosting är ju ojämnt, inte slätt) så går ju priset upp 20% och då landar ni på:3575 x 1,2= 4290+ figurer 400 kr=4690 krSå det blir inte så billigt för er heller!!! Det ÄR skitdyrt med bröllopstårta!!
    GHA!!!!

    Halverar antalet inbjudna gäster
  • Anettan73

    Detta fick jag i vårt mail av henne

    Här kommer lite allmäninformation:

    Jag gör inga gräddtårtor och inga prinsesstårtor, fyller inte med grädde och sylt och vaniljgojs, så om ni är ute efter en svensk tårta är det bara att leta vidare.

    Om man har fler än 45 gäster på bröllopet kan man boka en kostnadsfri konsultation med smakprov och tårtprat, i och med att jag inte tillverkar *vanliga* svenska sockerkaksbottnar, utan smörstinna bottnar som är smakrika och extremt goda, allt efter mina egna recept. Om man har färre än 45 gäster kostar en konsultation med smakprov 300:-. Tårtorna täcks antingen med sugarpaste (ett behagligt material som behandlas på samma sätt som marsipan, dvs man kavlar ut det och lägger 'lock' på våningarna och den ger en fin, porslinsliknande yta), eller Swiss Meringue Buttercream frosting. Sugarpaste är kritvit och kan färgas in, och frostingen blir aldrig vit pga smöret, den är mer gräddvit och kan också färgas in. Ni smakar så klart både frostingen och sugarpasten på konsultationen, samt lite olika bottnar och fyllningar. Jag plockar fram ca 8-10 olika bottnar och nästan lika många fyllningar på konsultationerna.

    Hur många våningar en tårta blir beror helt och hållit på vilka storlekar och utformning man väljer på bottnarna (runda, sex-kantiga, kvadratiska osv). En tårta med en femton-centimeters diameter ger så klart mycket färre bitar än en tårta med en diameter på 42 cm. Det är ju också någonting som vi kan diskutera på konsultationen. Mina tårtor består av två stycken bottnar och ett lager fyllning, och står cirka 10 ståtliga centimeter höga, som är en bra 3-4 cm högre än en vanlig svensk tårta. Priset ligger på 55 kronor per bit, som är inklusive Swiss Meringue Buttercream frosting (sugarpaste 20% tillägg för extra arbete och material), och de flesta dekorationer ingår. Tillägg kan finnas på extremt tidskrävande dekorationer eller figurer.

    Figurerna är tillverkade i sockerdeg, och är helt ätbara, fast det är aldrig någon som vill äta dem! De torkar rätt så hårt, och kan sparas länge, men vissa färger kommer att blekna med tiden. Då sockerdeg behöver torkas mellan olika moment under tillverkningen är det bra om man beställer så långt i förväg som möjligt. Man kan beställa bara figurerna om man har ordnat tårtan åt annat håll.

    Jag gör olika sorter, de som sitter, som är enormt detaljrika, med allt från ögonfärg till spets på klänningen (1300 .... Eller de som står som är lite knubbiga, som kostar mindre. Man kan välja hud/hårfärg, med/utan slöja/krona/tiara, klädesfärg, blomfärg. Det finns också två sorters ansikten (roliga ögon och 'vanliga'). De kostar 450:-/par om man beställer tårtan hos mig, och 490:- om man inte gör. Dopbebisar ingår, och det finns 75:- tillägg per styck för barn/husdjur/bollbukett. Figurerna som sitter i bilen kostar 950:-

    Jag har lite annorlunda ställningar som jag själv har tagit hem från USA och England. Staplade tårtor är också extremt populära! Man måste inte välja en av de tårtorna som redan finns då jag skräddarsyr gärna en egen just enligt era önskemål.

    Jag brukar räkna med cirka två timmar för en konsultation, men vanligtvis ta det mellan 1-1½ timmar. Jag har upptäckt att det är mycket svårt för småbarnsföräldrar att koncentrera sig på tårtprat och smakprov och dekorationer om barnen är med, i och med småbarn behöver en hel del uppmärksamhet och bevakning. Om ni har små barn ber jag er att ordna barnvakt. Jag hoppas att ni har förståelse för detta och inte ta med småbarn på konsultationen.

    Det är aldrig för tidigt att beställa sin tårta hos mig, då jag är ett litet enmansföretag och tillverkar inte på löpande band, utan allting är gjort för hand med kvalitetsråvaror och en förkärlek till det hantverksmässiga. Innan jag lägger en beställning in i pärmen betalar man en handpenning på 1000:-, som dras av tårtans slutkostnad. Handpenningen återbetalas ej om man avbokar tårtan. Just nu är jag cirka 45% bokad 2008. I vissa fall kan leverans beställas, men kan inte utlovas då utkörningspassen blir snabbt bokade.

    Jag har upptäckt att vissa har bokat och genomfört konsultationer med mig, bara för att de tycker att det verkar som en kul grej, trots att de redan hade beställt tårtan från någon annan. Om ni redan har beställt tårtan någon annanstans, eller vet att ni kommer att göra så, ber jag er att inte boka en konsultation med mig, då den kostar mig tre dyrbara timmar.

    Hör av dig om du har flera frågor eller funderingar

    Hälsningar/Regards

    Ultimate Cake
    Shelley Nichols
    Kärleksgatan
    Malmö
    SWEDEN

  • Anettan73

    Anja 19 juli 2008 skrev 2008-01-21 12:31:17 följande:


    Haha hon är mkt speciell... jag gillade henne... men jag kan tänka mig att har man ett eget företag, enmansföretag som går bra, man harmassor att göra så vill man från början tala om vad man säljer, så att folk som inte är seriöst intresserade kan utesluta det och även att hon varit med om att många bokar konsultation för att det är en rolig grej att få provsmaka tårtor lixom... Tycker hon är rätt saklig och lite halvrolig (men det är kanske bara för att jag träffat henne ) Jag föll ju för hennes amerikanska brytning, hoho...Sedan visade det sig att ROSA är hennes älsklingsfärg, hela kondiset är rosa, haha och hon var i färd m att köpa rosa bil så när hon hörde att min tårta skulle vara rosa och vit så blev hon helt till sig. SEn när hon hörde att jag skulle dekorera tårtan med gerbera så klappade hon i händerna av förtjusning. tydligen hennes älsklingsblomma, haha... så vi hade verkligen lika åsikter Sedan lyckades ju daniel förolämpa henne på sitt smidiga vis genom att fråga henne om amerikanska tårtor är så tråkiga och torra som det ser ut som i amerikanska filmer... sen skulle han lixom göra kommentaren lite smidigare genom att lägga till, "ja jag bara menar, så att man inte står där på bröllopsdagen med en tårta som smular sönder och faller isär när man skär den!".gissa hur mkt jag skämdes... Hon blev helt klart förolämpad men försökte dölja det... Hon sa nåt med ett skratt om att vissa tydligen hade fördomar *asg* heheSedan verkade det som att hon bestämde sig för att gilla Daniel (jag lovar, det är inte alla som gör det haha) och när vi skulle gå, vi var definitivt där i två timmar för vi pratade om ALLT och inget så sa hon till mig... att "han är riktigt rolig" *asg*
    Efter att jag pratat med henne i tel så flinade jag. Hade jätte svårt att hålla mig för skratt iom hennes brytning. Nästan hipp hipp ibland över det

    Ja hon sade det ill mig med att det har hänt.
    Hur ska ni ha er tårta???

    Vi ska ha kanske några små kanske 3 st..
  • Anettan73

    Pumpkin - 5 juli 2008 skrev 2008-01-21 12:27:37 följande:


    Nu är det lunch, tillbaka om 45!
    Smaklig spis...
  • Anettan73

    Anja 19 juli 2008 skrev 2008-01-21 12:51:10 följande:


    Anettansåna här girlanger menar jag... men vår tårta ska vara lite mindre bullig, mer kantig, rak, fast rund, hmm fattar du Denna tårtas våningar sluttar rätt mkt. Vi vill ha en tydligare "kant" och så ska det vara rosa pärlband där denna tårta har ett vitt band och så inga såna där rosor som är på denna.anjasbrollops.blogg.se/1200916086_trtgirlang....
    Riktig Dallas tårta
    Eller Disney prinsesstårta...
  • Anettan73

    Anja- D e som här hemma. Igår när vi höll på med bjudkorten gjorde han fel...

    Blev till att skriva ut mer... Fan fan fan... Jag gick i taket och sade att han inte behövde hjälpa mig mer nu. Fast man såg att han blev lite stött så jag fick be om ursäkt...

    Han vill ju bara väl....

  • Anettan73

    Ha ha ha satt fast i tvn....

    skickade o insåg att hon redan berättat...

  • Anettan73

    Ja d väl så....

    Jag har sååån ångest över tårta!!! Fan oxå.

    AMn har ju inte miljoner att röra sig på direkt...

Svar på tråden Nu är det nära! Sommarbröllop 2008 är snart i mål.