Inlägg från: Blondie77 |Visa alla inlägg
  • Blondie77

    ny tråd för budget runt 15-20 000:-

    Såg att det är fler än jag som kör med plastglas efter maten! Såg också att någon frågade hur många man ska köpa...mitt svar är många!!!!! Jag har arrangerat många fester i mitt liv för allt mellan 30-40 personer och räkna med att folk väldigt ofta ställer ifrån sig ett glas med lite kvar i botten och hellre tar ett nytt! Särskilt om man bjuder på bål eller har fri bar har det en tendens att gå många fler glas för när folk inte behöver betala hämtar dom bara en ny drink istället för att bekymmra sig över vart dom hade sitt glas senast.

  • Blondie77

    fiberduk används när man tex anlägger gräsmatta! Man lägger fiberduken mellan leran och det ytlager man ska ha tex matjord eller grus om man anlägger grusgång, detta är för att förhindra ogräs att tränga upp :)(i vissa butiker kallas det markduk och finns på tex bygmax och cheapy)..jag har ägnat åtskilliga timmar åt att rulla ut fiberduk på våran tomt under sommaren och hösten och det känns lagom knepigt att dekorera mitt bröllop med det hahaha men det kanske är snyggt :) mIssade tyvärr programmet, någon som har en bild?

  • Blondie77

    Hej alla "budgetbrudar"

    Nu är jag äntligen klar med min meny för buffen vi ska ha till vårat bröllop den 2/8, tänkte jag skulle dela med mig av den för det verkar ju vara många som vill ha tips på god och prisvärd mat till sina buffer! Tips och synpunkter välkommnas också :)

    Meny

    Foccia med soltorkade tomater och havsalt
    Vispat smör

    Grekisk bondsallat med rödlök, oliver, tomater, fetaost och blandsallat

    Ungstektkycklingfile toppad med bacon, ädelost och persilja

    Honungsglaserad helstekt fläskfile gratinerad med getost, honung, ruccola och pinjenötter

    Potatisgratäng

    2 sorters sås, förmodligen rödvinsås och min specialare som är kantarell och cognacsås

    All mat kommer vara hemlagat och hembakat, kostnad för denna buffen till ca 60 personer är 2600 kr, förmodar att det kan gå ett par hundralappar upp och nedåt bereonde på vad det finns för erbjudanden i butiken samma vecka som man ska handla alla grönsaker, köttet köps in när det är bra priser i butikerna och får vila i frysen tills det blir dags :)....som sagt kom gärna med synpunkter!

  • Blondie77

    Min blivandes mamma tyckte vi skulle låta kusinerna sköta uppvärmning av maten och fylla på buffen men dom är ju gäster så det tycker inte vi!..Vi tänkte försöka få tag på 2 personer som kan ta hand om allt sånt...jag får väl ha en genomgång dagen innan med dom så det blir rätt ;) När min kompis gifte sig var det två unga tjejer som var syskon till en gäst på bröllopet som skötte maten och dom fick 100 kr i timmen och var jättenöjda så det blir nått liknanade för oss :)


    Sokkerkakan skrev 2008-02-18 20:22:06 följande:
    Låter helt fantastiskt! Det sparar jag i mitt word-dokumnet. :) Hur gör ni på självaste bröllopet.. sköter ni uppvärmning av mat, påfyllning av buffé m.m. själva eller kommer ni ha utomstående personer som hjälper till?
  • Blondie77

    Nu har jag varit i tyskland och handlat all sprit! när jag kom tillbaka till malmö, körde över bron från danmark kom jag på att jag glömt köpa bubbel till brudskålen! F-n va klantigt av mig! jaja alkoholen blev dyrare än vad jag tänkt mig, det är svårt att låta bli några extra flaskor likörer och sprit när man ändå är där och det är billigt.

    Nu funderar jag över en sak, vi ska servera kött och jag själv skulle aldrig tänka mig att dricka vitt till kött. Därför köpte jag 30 flaskor rött och 6 flaskor vitt i nödfall om någon prompt vill ha vitt. Men en kompis till mig säger att hon ska ha mer vitt vin än rött nästan fast dom ska servera kött....vad tror ni, har jag gjort bort mig och köpt på tok för lite vitt vin? Jag har även köpt 3 liter vitt till barbordet senare, så det finns ju backup om man behöver den till maten men inte i överflöd.

    Nu ska jag räkna ut exakt HUR mycket jag spräckte alkoholbudgeten med haha

  • Blondie77

    Vi kommer ha ca 60 gäster och jag har då räknat en halv flaska per person till maten (det finns bag in box till barbordet och mängder av sprit så jag tror många skippar vin efter maten och dricker drinkar efter tårtan)

    dessutom dricker nog inte alla alkohol till maten, äldre släktingar, dom som kör och våra 3 nyblivna mammor dricker nog vatten. Sedan har vi nog några gäster som inte dricker vin alls som då får öl eller "pops". Vi har köpt 240 öl totalt. Det kanske är för lite?

    Det blev lite hastigt att jag åkte till tyskland och shoppandet skede under stress och utan inköpslista så jag hoppas verkligen det räcker. Jag köpte nog totalt ca 17 liter sprit inkl avec till kaffet så spriten känns som den räcker iaf! :)

    Vi hamnade totalt på ca 3000 kr för alkoholen (ej inräknat resa)...det var ungefär vad jag räknat med så det var ju bra, vad har ni andra för budget för alkoholen?

  • Blondie77

    va smart att ha med i o.s.a...så långt har ju inte jag tänkt och våra inbjudningar gick ut den 14:e :)...jag har grubblat över det här i många timmar sen i går så jag satte mig med gästlistan i går och tittade igenom namnen och försökte avgöra vad dom dricker (man har ju ändå träffat alla vid nått sammanhang med alkohol) och jag kom fram till att det är nog bara 1 par som inte dricker rött vin trots att varmrätten är kött och det är hon som drog igång i min oro över att jag köpt för lite vitt hahaha (fast det va bra att hon gjorde det så man fick gå igenom det hela lite :)..) nu är jag istället orolig att jag köpt för lite rött! :)...jag har köpt 30 flaskor till 60 personer (och en 3 liters bag in box tillbarbordet) om alla mot förmodan kommer och vi blir 60 pers så är det minst 8 som inte kommer dricka av diverse orsaker och det blir säkert några fler med tanke på att någon kanske blivit gravid tills dess och några kör säkert...Sedan är det ytterligare några som jag tror bara kommer ta max ett glas vin till maten....har jag varit lite för snål med vinet och köpt lite för exakt vad vi behöver? Jag tror 6 flaskor vitt kommer räcka och bli över men 30 flaskor rött blir kanske tight? :( Hur har ni gjort? har ni tänkt hellre för mycket än för lite? hur mycket "för" mycket har ni köpt sådana fall?


    grabbarna skrev 2008-02-26 21:33:54 följande:
    funderar på om man när dom osar ska passa på att fråga om dom vill ha vin, öl eller alkoholfritt till maten och då även om dom vill ha vitt eller rött då får man ju ett litet hum...
  • Blondie77

    och till alla som inte köpt sin alkohol än! Gör inte mitt misstag och åk i all hast utan att gjort en ordentlig lista på vad ni ska ha som ni helst gått över si så där 100 gånger :)..och vill ni va å den säkra sidan, köp lite mer än vad ni tänkt så slipper ni ha min ångest ;)

  • Blondie77

    Nu kom min klänning!!!!!! jag är galet nöjd med den, den är otroligt välsydd och fick mig att se mycket smalare ut än vad jag egentligen är hehe....bild finns i galleriet, och bilder på klänningen "live" kommer inom kort!...den ser precis ut som på bilden! 1700 kr inkl frakten....FYND!!!!

Svar på tråden ny tråd för budget runt 15-20 000:-