• Fröken Figo

    GI-viktkoll

    Jag precis läst en GI-bok och ska nu konvertera Men jag har gått ner 14 kg utan GI. Fast ok, omedvetet var det lite GI fast mest sunt förnuft faktiskt. Tog mer än 1 år.

    Nu kör jag GI och jag gillar det hittills! Har tom lyckats sälja in det hos m2b som i början gnällde lite...

    Jag äter aldrig bröd mer. Saknar det inte ett dugg. Vi ska sluta köpa hem flingor och sånt. Lite vetemjöl finns hemma som jag ofta spär ut med bättre mjölsorter (råg osv) men används bara undantagsvis (tex om jag ska baka en kaka). I vardagen undviker jag vetemjöl. Potatis äter jag aldrig heller utan gör jättegoda linsröror och sånt ist. Mycket mer uppskattat av m2b också! Kul.

    Jag häller citron i det mesta! Det är nyttigt och superbra krydda och sänker GI:t. Jag undviker också mättat fett (fett från djur tex).

    Frukt har blivit en del av maten. Och så äter vi massor av grönsaker. Vi kompletterar grönsakerna med gott kött. Och vi snålar inte på olivolja... så kg rasar inte direkt men det känns nyttigt och gott. OCh jag tror den här näringsläran kommer hålla i längden för jag äter alltid gott! Jag saknar ingenting och får inga galna sötsug. Så även om det inte går så fort att gå ner i vikt känns det ändå mer hållbart än att äta en diet med låg fetthalt = blir så tråkig mat då.

  • Fröken Figo

    En viktig sak jag glömde: byt socker mot fruktos!!

    Det är nästan samma smak men otroligt mkt bättre. Socker har ju extremt högt GI och fruktos tror jag har lågt eller mellanhögt. Så det är perfekt att ersätta sockret med. Inte sååå dyrt heller, lite dyrare än socker bara.

Svar på tråden GI-viktkoll