• Äldre 20 Dec 10:07
    166641 visningar
    1283 svar
    1283
    166641

    Nu har jag gjort det igen..... del 7

    2008? ja, 2007 har ju mest känts överarbetat för egen del, jisses.

  • Äldre 20 Dec 10:14
    #50

    Jag har gärna kvar mitt jobb, men arbetsgivaren kan man inte byta då, va? Bättre betalt, ja tack!

    Bebis är vi mer tveksamma till än, trots kastade piller ligger det längre ifrån oss än så länge. Vi får jobba på att känslan ska närma sig.

  • Äldre 20 Dec 10:28
    #52

    när börjar du på nya jobbet vickan?

  • Äldre 20 Dec 11:06
    #61

    extra ledig tid - vilken trevlig arbetsgivare!!!

  • Äldre 20 Dec 11:29
    #67

    Imorrn kommer mamma.

    Hmm, rökt lax i lät ju supergott! Vi brukar göra gubbröra på lax, rekommenderas också!

  • Äldre 20 Dec 11:33
    #69

    hittills har jag bara gjort lussebullar i stort sett men det ska nog bli saffransskorpor, pepparkakor o klenäter också när mamma inramlat. Vårt stora problem är dock äggbrist...

  • Äldre 20 Dec 11:33
    #70

    o finsk kola såklart!!!

  • Äldre 20 Dec 11:35
    #72

    *asg*

  • Äldre 20 Dec 11:42
    #74

    Laxgubbröra, 4 portioner:

    200 gr gravad lax
    1 äpple
    1 kokt ägg
    2 kokta potatisar
    2 msk finskuren gräslök
    3 msk hovmästarsås
    4 råa äggulor
    4 msk riven pepparrot (men det skippar jag, gillar inte pepparrot)

    Skär lax, äpple, ägg och potatis o små tärningar, hacka gräslöken. Blanda det med hovmästarsåsen. Man kan sen göra portionsformar av det och toppa med råa äggulor, men vi hoppas oftast det och packar det i en skål, täckt med gladpack inuti, så kyler man och vänder upp det på enn fat innan man serverar.

    Återkommer med kola.

  • Äldre 20 Dec 11:45
    #75

    Tjinuskikola (finkst/ryskt kolarecept)

    2 dl vispgrädde
    1/2 dl sirap
    1/2 dl socker
    50 gr smör

    Koka upp i tjockbottnad kastrull och låt sjuda tills det blir segt - ca 30 min brukar det ta (men det står upp till en timme i recepten). Ev kan hacka 20 mandlar o röra i på slutet.

    Häll upp i knäckformar, och kyl.

Svar på tråden Nu har jag gjort det igen..... del 7