• viktualia

    någon med erfarenhet av viktklubben?

    Minie - jag har levt på 1300 kcalnivån sen maj och det går strålande. Den senaste månaden har jag TOKLEDSNAT på bantningen men försöker i alla fall fortsätta något sånär. Har ju hållit på i över ett halvår och det är inte konstigt om det börjar bli segt, även om jag varit och är framgångsrik.

    Konsten att få i sig 1300 kcal... tjaaa jag är ett sådant grymt matvrak att utan VK hade jag nog fortsatt sätta i mig runt 2000 kcal per dag. Hur som, jag kan säkert tipsa dig - vilket mål mat är svårt att "fylla" kalorimässigt?

  • viktualia

    Lunchen - i mitt fall har jag valt att fortsätta med matlåda till jobbet. Mina matlådor lagar jag i storkok hemma, använder recept och väger vissa ingredienser för att inte ta för mycket. Tex väger jag pastan för att inte överdosera.

    I mina matlådor har jag ofta couscous/bulgur/quinoa eftersom det mättar bra, men är MYCKET färre kalorier i än i tex pasta och ris. Potatis är också bra, men jag brukar frysa mina storkok till matlådor och potatis blir trist när det tinas upp.

    Så mitt hetaste tips för luncher är: byt pastan mot couscous/bulgur/quinoa!

    Beskriv gärna hur du brukar äta lunch - så ska jag försöka hjälpa dig med tips som passar just din situation!

  • viktualia
    Minie skrev 2007-11-20 11:33:15 följande:
    Ja,du.. Hm.. Min lunch idag är Creps ;) Jag är allätare... Å jag har faktist svårt att äta både lunch å frukost.. Jag brukar bara äta kvällsmat annars... kanske några mackor på kvällen..Nu har jag börjat tvinga i mig 2Ägg till frukost iaf..Jag är så dålig på att hitta på vad man kan äta...
    SJälv (japp jag är så här präktig på riktigt) äter jag havregrynsgröt varje morgon. Mest för att det går så himla snabbt att micra gröt och sen häva i sig den.

    Till lunch har jag matlådor plus nån frukt. Mellanmålen på jobbet består av latte och hårt bröd utan pålägg. Till kvällsmat äter jag fil, müsli och hårda mackor med smalt pålägg.
  • viktualia

    Minie - äsch.. jag är i alla fall inte vaken när jag äter frukost plus att min morgonrutin är att göra allt i ett SJUKT högt tempo... så näpp, gröt varje dag är helt ok.
    Gröt är inte gott men det mättar bra och jag står mig till lunch = smidigt. Kulinariska läckerheter kan jag äta andra tider på dygnet.

  • viktualia

    Skottdagen - det kan nog vara bra med ett mål som motiverar till målmedvetenhet.

    Mitt mål är att komma ner till under gränsen för övervikt och sedan testa om bebisfabriken funkar - OTROLIGT läbbigt men troligen någorlunda dags... vi fyller 31 och 32 nästa år.

  • viktualia

    Skottdagen - fniss fniss.. joo visst känns det lite så (gå ner massor för att sen gå upp) men gravidkilon är ju något annat än övervikt som suttit på kroppen i evigheter och jag hade inte vågat bli gravid när jag var som tjockast...

    De flesta av mina kompisar som fått barn har blivit av med gravidkilona väldigt snabbt efter förlossningen. Kilona som dröjt sig kvar sen har inte varit gravidövervikt, utan "vanlig" övervikt...

  • viktualia

    Skottdagen - visst kan det bli "vanlig" övervikt så småningom, men efter att ha knäckt snart 21 kg så är jag inte speciellt rädd för att ta tag i ny viktnedgång i ett sånt läge

  • viktualia

    Skottdagen - visst måste du kunna fejka lite byst om det skulle vara så!

    Själv har jag kommit till 74 kg - vilket betyder totalt 21 kg ner. Målet är fortfarande 65 kg men jag vet inte om det är möjligt, börjar bli skeptisk till det. Har just ett BMI på 27,5 och det vore ju skoj att ta sig till 25 i alla fall... klurigt värre!

  • viktualia

    bumblebee jonis - mitt tips är nog ändå att dra igång direkt och att äta måttligt över jul istället, det handlar ju egentligen inte om att tokbanta... det handlar om att byta livsstil!

    Själv känner jag att det går hemskt trögt nu, jag går fortfarande ner men i snigelfart. 21 av 30 överviktskilon är knäckta.. de här sista sitter hårt åt...

  • viktualia

    MSW - jag är också tillbaka på högstadienivå på vikten, har dock inte några kläder kvar från den tiden så jag kan inte pröva dem..

    Det där med att förstå att jag inte är tjock längre - det är SVÅRT! Igår provade jag ett par byxor som jag hade innan jag började banta och det är ju en fullständigt SANSLÖS skillnad.. men från det till att ändra självbild... det tar nog tid!!!

  • viktualia

    MSW - jag fattar precis vad du menar... men jag kan inte se mig själv som smalare "mer permanent".. eller ehum... (för att flumma lite jag också) jag kanske snart är där... men förändringen som skett det senaste halvåret har ju liksom både gått fort och hemskt sakta. Ytterligt klurigt detta!

  • viktualia

    aka79 - 43 lät mycket, men är man överviktig så är man! Får heja på dig och hoppas att det går strålande! Själv tyckte jag att de första 15 kilona var rätt lätt att bli av med.. det är de "sista" 15 kilona som är jobbiga... nu har jag 9 kvar till målet och det går klistersegt...

  • viktualia

    Skottdagen - jag hade sån där kräksjuka för en månad sedan, fick också i mig en massa som inte alls var lågkalori.. och för mig slutade vikten på plus minus noll.

  • viktualia

    Det är flera veckor sedan jag knäckte något kilo och det är nog snart dags att ge upp den här omgången av VKande. Omstart och kanske dags att välja "hålla nollan" istället.. jag vet inte.. önskar att jag hade tagit mig under 70 kg men verkar ha fastnat precis på 74,5...

    ... svårt att veta när det är dags att ge upp och anse sig vara nöjd. Mitt BMI är 27 så jag har fortfarande inte tagit mig under gränsen för övervikt.... hmmmmmmmmmmmm

  • viktualia

    Nu startade jag om VK. Och ändrade så att jag får äta 1529 kcal istället för 1300! Hoppas att det kan motivera mig till att sköta mig bättre framöver!

  • viktualia

    MSW - helt riktigt! Jag har knäckt 21 onödiga kilon på 6 månader. Just nu har jag paus, jag bara ORKAR inte kämpa med VK:ande... varken banta eller hålla nollan... hoppas på ny energi när jag börjar jobba igen i januari..

  • viktualia

    tjohoooo!

    jag har tvärstruntat i allt vad bantning heter hela jul- och nyårshelgen och nu har jag vägt mig - INGEN förändring! hihihi!

    mina 21 kg ner med hjälp av VK står sig!

Svar på tråden någon med erfarenhet av viktklubben?