• viktualia

    någon med erfarenhet av viktklubben?

    Det jag saknar är: hårdost, godis, dessertostar, efterrätter i större mängder, äppeljuice, tranbärsjuice, likörer, stora mjuka mackor med god fyllning... äsch ingen idé att rabbla upp.. jag blir bara hungrig

  • viktualia

    Tjoho!

    Tillbaka hemma efter en helg med god mat, åt bland annat en njutningsfull trerätters på en trevlig italiensk restaurang i Sthlm igår, drack en massa vin och goda drinkar. MEN jag hade tränat innan och det dämpar ju risken att paja viktprojektet.

    Så dagar med mycket firande, smörgåstårtor och annat farligt: ta en extra promenad eller en joggingtur eller träna på något annat sätt - så blir "syndandet" inte lika "farligt"!

  • viktualia

    Fniss... tillägg till mitt inlägg: nästa helg firar maken och jag 1 årig bröllopsdag och då ska vi på gourmetweekend med 7 rätters avsmakningsmeny med tillhörande vinpaket... ha ha ha.. och helgen efter ska vi till mina svärföräldrar - svärmor är DUKTIG på att använda äkta vispgrädde i maten... *fnissar*

    Helger och bantning är SÅÅÅÅÅÅ svårt i min värld...

  • viktualia

    jo i veckorna sköter jag mig exemplariskt... det är bara det att med sådana här galna helgvanor så tar det totala bantningsprojektet längre tid än planerat.

    Min plan A var att bantningen skulle vara färdig när min sista karta med p-piller tog slut. Nu kommer pillren ta slut långt för bantningen och det blir väl något som maken och jag får resonera om. Min önskan är att starta en ev graviditet som med ett BMI som indikerar "normalvikt" och det står jag fast vid..

  • viktualia

    Skottdagen - korv finns ju i många olika fetthalter, övertyga karln om att testa nån smalare!

    Innehållet i korv - jopp det finns korvar med läbbigt innehåll, är man känslig för sånt så välj korvar med hög kötthalt så minskar andelen snusk.

    Dagens invägning - besvikelse! jag hade bara gått ner 0,5 fast min viktkalkyl säger att jag ska klara 1 kg i veckan. blir så TRÖTT men vill inte gå så långt att jag avbokar gourmetweekend/firande av bröllopsdag och liknande..... SVÅRT!

  • viktualia

    Skottdagen - jag är lite avis på dig där... jag har liksom ingen aning om vad min trivselvikt är eftersom jag varit kraftigt överviktig i all evighet. Har liksom inte en blekaste om vid vilken vikt jag ska "stanna" bantningen egentligen. Just nu siktar jag på ett BMI under överviktsgränsen, men egentligen är det ju SKITSVÅRT att veta när det är lagom.

    Jag har inte några behov av att bli pinnsmal, vill bara ha en vikt som kroppen mår bra av... och vilken är den?!?!?!

  • viktualia

    Skottdagen - jag har nog inte mycket till muskler, är bara rund till formen vad nu det innebär....

    ...och idag har jag däckat i nån slags magsjuka så nu går jag ner stormande mängder på kort tid =obs! galjhumor!

    Vill verkligen pigga på mig och ÄTA något.... men men.... får nog vänta med det..

  • viktualia

    _elin_ - semestrar är farliga saker.. fast du kanske inte ska åka bort och ha dig?!

    själv har jag varit iväg på tjänsteresa över dagen - uteluncher är alltid farligt! och imorgon är det dags för gourmetweekenden jag skrev om tidigare.... invägningen på måndag blir nog en utmaning här med..

  • viktualia

    MSW - har du också haft magsjuka?!?! *stackare*

    Själv har jag varit på gourmetweekend och verkligen frossat i god mat, helt utan hämningar a la bantning. Måste säga att min motivation inte är på topp sen ett tag tillbaka. Helgerna blir gärna undantag av en massa goda skäl, men problemet är ju att om jag ska bli av med de sista 10 onödiga kilona så räcker det inte med att sköta sig i veckorna (vilket jag fortfarande gör), utan jag måste sköta mig även på helgerna.

    MEN jag har ju bantat och hållt stilig diet i ett halvår och det börjar bli lite halvtrist minst sagt. Samtidigt har jag inte gett upp hoppet helt, utan tänker fortsätta hålla diet i veckorna för att om möjligt fortsätta vandringen neråt.

    Träningen går verkligen ruttet, men den senaste veckan kan jag ju skylla på magsjukan......

Svar på tråden någon med erfarenhet av viktklubben?