• thalia82

    Träffas och fika?

    halloj!

    22 september i år är det som gäller för oss. :) en månad kvar! börjar bli rätt nervös nu.
    Ska gifta oss i Balingsta kyrka och ha festen i Dalby bygdegård.

  • thalia82

    Oj, vad mycket som har hänt här sen jag skrev igår! Vad kul! :)
    och jag tycker vi hoppas på fint väder 22 september, eller vad säger ni tjejer? ;)

    Det vi har kvar att fixa är prata med kantor och präst. Båda är bokade, men det kan ju vara bra att prata med dem innan oxå. Vi har t ex ingen utgångsmusik klar än! :S In vill vi ha Bröllopet på Ulvåsa. Psalmer har vi tittat på, men ska prata med kantor och präst innan vi bestämmer oss helt.
    Alla placeringsstenar är inte klara (vi har små stenar som jag målat bär och gästens namn på istället för vanliga placeringskort. Temat på bröllopet är höst, så dekorationerna kommer att bestå av vackra löv, kastanjer, solrosor, kaveldun, äpplen och sånt.
    jag måste prata med frisör och florist oxå (har lite svårt att få tummen ur ibland...). Bor i sala, så jag kommer inte att konkurrera med er som bor ui Uppsala. ;)
    Blommorna kommer att gå i höstfärger, och jag vet att jag vill ha en enkel, ganska liten rund bukett med bl a organge gerbera, röda hypericumbär och tvåfärgade rosor. Inget som spretar heller hänger, för jag kommer att darra massor av nervositet, och det syns så tydligt och man har såna dsaker i buketten. :)
    Klänningen sydde min mamma klar förra veckan.
    www.neuemodestil.de/datenbank/Details.php
    Modellen med släp, men med spetstyg med guldinslag i överdelen. Klänningen är champagnefärgad. Av någon anledning var jag säker redan från början att jag inte ville ha en vit klänning..
    festprogrammet har börjat ta form ordentligt, ska bara komplettera lite grann. Älskar att klippa och klistra, så vi gör det helt själva. m2b kopierar på jobbet. ;)

    Fått OSA från alla utom en, men han fick inbjudan väldigt sent, så han fick 2 veckor till på sig att svara. Fler än vi räknat med tackade ja! Låter märkligt,men man räknar ju alltid med att några inte kankomma av en eller annan anledning. ett par tackade nej för de skulle på ett annat bröllop, och en tackade nej för att hon inte hade råd med resan. men hon bor utanför Sapporo i Japan, så det är en schysst ursäkt tycker jag. Resten kommer, så det blir 75 personer på festen! :S
    bordsplaceringen ska vi ta tag i oxå.

    vår weddingannouncer är långt ifrån komplett, men det är en början.
    annadavid.weddingannouncer.com/

    Just det! vi ska gå till chokladcaféet och bestämma dekorationer på vår passions- och chokladmousse-tårta. Och vilken ställning vi vill ha. Vi var där och provsmakade i början av sommaren och bestämde oss på en gång. vi visste att vi ville ha en moussetårta, och det var så gott ju...

    Oj, det blev lite långt...

  • thalia82

    fru i september:

    Anledningen till att vi valde just 22 september... Det var ett datum som pasasde oss. m2b friade när vi firade vår vår 7-års-dag. Han hade planerat en hel helg, jätteromantiskt! vi käkade på samma restaurang där vi åt på vår första alla hjärtans dag tillsammans, gick på bio som vi gjorde på första daten, och sen gick han ner på knä utanför värmlands nation, dnedanför domkyrkan, på samma ställe där vi stått och hånglat en massa på första daten...
    Dagen efter började vi prata datum. Inom ett år ville vi båda, och på vintern var det lite kort varsel, på våren är det ofta så slaskigt, och många gäster är pollenallergiker. På sommaren är det så många som har semester som de kanske redan planerat vad de ska göra på. Båda gillar hösten med alla förger. Vi ville ha bröllopet efter att folk kommit tillbaka till jobb och skola och hunnit landa lite.
    Det kändes som om ett bra datum bara. under den vackraste tiden på hösten, det kan förhoppningsvis fortfarande vara ganska mycket värme i luften.

  • thalia82

    lillfraggel:

    Så gjorde vi med våra inbjudningskort oxå. Jag och de två tärnorna satt och klippte, stämplade och klistrade en kväll. Pratade, skrattade, drack ett par glas vin. Jättemysigt!

    En bonus-grej med bröllopet är att det har fört mig och min syster mycket närmare varandra. Det skiljer 6 år på oss, och när jag gled in i tonåren hade vi inte så mycket gemensamt längre. vi pratade inte på flera år, trots att vi bodde i samma hus. Flyttade hemifrån när jag var 20 år. Då hade syrran blivit knepig tonåring med demoner som spökade...
    Nu har hon flyttat hemifrån, hittat sig själv och mår toppen. Hon ska vara en av tärorna på bröllopet, och vi har lärt känna varandra igen! Känns skitkul!

  • thalia82

    fru i september:

    Vad skönt att allt löser sig!
    låter ju jättebra med det priset på en secret box! Funderar på att göra en till vår ettåriga bröllopsdag. Bra att planera i förväg. ;) Jag och en kompis tog några liknande bilder (kompisen fotade mig alltså, inte bilder på oss båda...) för en massa år sen när m2b gjorde lumpen. Det var populärt kan jag lova.

    Själv ska jag gå och fixa blommor nu i veckan har jag tänkt. Har en bugdet på 900 kr för brudbukett, två tärnbuketter och två coursager, får se vad floristen kan hitta på. Det är ju inga speciella blmmor jag är ute efter heller. germini, rosor, hypericumbär. Sånt som ofta finns i standardsortimentet. Och buntrosor går jättebra.

    kan man få ett smakråd från er angående tärnbuketterna?
    Mina tärnor är totalt olika i färg, form och personlighet. Deras klänningar är totalt olika, i två nyanser av grönt. En pistagegrön och en knallgrön/svart.
    Ska de få likadana buketter men i olika nyanser av höstfärger, eller ska de ha exakt likadana buketter? jag kan inte bestämma mig...

  • thalia82

    Idag ska jag ta mig i kragen. Ska gå och prata med en florist här i sala och beställa blommor. en kompis som jag inte träffat på ett par månader ska hänga med oxå.
    blir skitnervös av sånt här, men det ska bli kul oxå.
    börjar närma sig ordentligt nu. bara 23 dagar kvar...

  • thalia82

    lillfraggel

    jag är här lite då och då. :)

    Börjar bli lite nervös på allvar nu. M2b's moster ringde idag. vi hade frågat henne och hennes sambo om de hade lust att sjunga i kyrkan och det lät väl som att de skulle göra det. Men när hon ringde idag så hade de kommit fram till att de inte ville göra det ändå. De ska hitta på nåt på festen, men inte i kyrkan. så nu vet vi itne riktigt vem vi ska lyckas övertala att sjunga där. Jättetrist, eftersom vi ÄNTLIGEN hittat en sång som båda gillar, som skulle passa perfekt som solosång i kyrkan. En slump heter den, Tage Danielsson har skrivit svensk text. Texten stämmer så himla bra på oss, och den är så himla fin! (Spelade den för mamma i telefon, och hon började nästan gråta. Och mor min är inte så gråtmild av sig när det gäller sånger...)

    Har bokat hår, smink och blommor nu. Ska gå och prata med floristen en gång till nästa vecka tänkte jag. ta med nån bild (om jag hittar någon bra i nån tidning. har ingen skrivare...) och ge lite mer info om hur jag vill att buketten ska se ut.

  • thalia82

    Kyrkan ligger rätt långt ute på landet, inte i nåt samhälle direkt...
    Mina vänner sjunger inte så mycket. förrutom Singstar när de druckit en del... Och det är ju inte riktigt den effekten man är ute efter i kyrkan. ;)
    Så typiskt när jag ÄNTLIGEN hittat den perfekta låten! Om vi inte hittar någon solist (ska försöka övertala m2b att kontakta två av sina syslingar som ska komma...) ska jag se om det går att övertala Bestman och hans kompisar (som ska servera på festen) om de kan sjunga den då istället. Vet att de ska sjunga/spexa hur som helst, och man kanske kan få framföra ett änskemål. men då krävs väl att de fåt veta snart, så de kan lära sig sången. Inte direkt nån man hör varje dag liksom...

  • thalia82

    muahaha!

    Mina och m2b's föräldrar har just åkt härifrån. vi har käkat middag och pratat igenom bröllopsplaneringen, så att alla vet vad som ska göras, och så. Hörde några mummel som antyder att det skulle kunna vara så att jag får min möhippa nästa helg. Hade mina aningar, men är nu till 99% säker att det kommer att ske på lördagen.

  • thalia82

    jag hoppas bara att det blir vettiga saker de hittar på. Jag är rätt anti väldigt mycket av de där traditionella möhippa-grejerna... Även mer snälla saker än att bli utskämd, hoppa bungyjump och sånt. Tycker t ex att det är extremt obehagligt med kroppskontakt om jag inte känner personen väldigt väl. jag kan inte slappna av och njuta när jag får massage t ex...

    låter ju jättetrist att han har en så negativ inställning, lillfraggel! Är det inte bättre att hålla sånt för sig själv istället för att ifrågasätta ert beslut? *suck* vissa blir man aldrig klok på...
    jag hoppas ni står på er och behåller betalbaren och har kyrkvigsel ändå. det är faktiskt ert bröllop, och jag tycker han borde stötta er istället för att ifrågasätta...

Svar på tråden Träffas och fika?