• Diskutera eller kränka? Är gränsen hårfin?!

  Mån 13 aug 2007 16:23 Läst 1993 gånger Totalt 24 svar
  The flight attend­ant
  Visa endast
  Mån 13 aug 2007 16:23

  Efter att jag läst X antal trådar här på BT blir jag både förundrad och ledsen över att se hur vissa beter sig och hoppar på andra! Visst, detta är ett diskussionsforum men att diskutera är inte att kränka eller att hoppa på andra brudar som skriver här. När jag är inne och läser utländska bröllopsforum ser jag aldrig detta fenomen! Hur kommer detta sig?

  Ett exempel är bla tråden Mitt Glamourbröllop. Där finns det folk som verkligen kränker trådstartaren! Många tror inte att hon är verklig, men tänk om hon är?? Att fnysa åt att hon kallar sitt bröllop Glamourbröllop, tycker att hon verkar speedad och lika omogen som en 17 åring... Allvarligt talat! Det där är kränkande och sårande! Får ni inte ens lite dåligt samvete? Eller är det så att bara för att ni skriver på ett forum på nätet så kan ni bete er hur som helst? Skulle ni göra likadant i verkliga livet? Såra och kränka människor ni inte ens känner?

  Jag har också åsikter, tycker att vissa saker som andra skriver att de skall ha på sina bröllop är helt vansinniga. Men det är ju trots allt min personliga åsikt och vad ger mig rätten att uttrycka den i skift? Tex; Om en brud visar en bild i sin klänning som jag tycker sitter illa eller som är alldeles för liten för kroppshyddan inte f-n skulle jag såra henne genom att säga detta? Jag kommenterar det inte ens och lämnar tråden -för det är inte min rättighet att såra!

  På senaste tiden finns det en hel del brudar som lämnat BT just för att de blivit påhoppade i trådar. Jag tycker att det är sorgligt. Men jag förstår dom, jag håller själv till mest på mina utländska favorit-forum utan mobbing...

  Någon mer som känner som jag?

 • brud_a­ug08
  Visa endast
  Mån 13 aug 2007 16:31 #0

  Kunde ha varit jag som hade skrivit det här inlägget, håller med dig!
  Dock tycker jag att man måste kunna lägga fram åsikter och kritik (konkreta sådana) om TS faktiskt vill ha det, det är den här kränkande biten jag inte klarar av, den har inte här att göra enligt mig..

 • Kaffem­oster
  Visa endast
  Mån 13 aug 2007 16:37 #0

  Vet inte om det har med ålder att göra .. men jag bryr mig faktiskt inte om vad folk i forumet tycker och tänker om mig ..
  Om jag frågar efter en åsikt, eller lägger ut annan information .. nog får man väl räkna med att få alla möjliga svar tillbaka ..
  Frågar jag efter åsikter om min klänning, så får man kanske räkna med att någon tycker den är förskräcklig och vill "rädda" mig från klänningen innan bröllopet ;)
  Tycker att man sällan ser sådana kommentarer på bilder från bröllop. Liksom inte mycket att göra då ...
  Vad beträffar Glamourbröllopet .. så tror jag nog att TS förväntade sig en massa kommentarer, då det är ganska ovanligt, med 4 bröllop. Trådbesökarna har också rätt att uttrycka sin åsikt, inklusive spekulera om det är sant eller inte .. Glamourbruden vet ju själv om hon är verklig eller inte, och borde ju bara kunna strunta i dom inläggen ...
  Själv tycker jag det är kul med lite hetsiga diskussioner .. Det är ju bara ett forum .. så man behöver ju inte ta åt sig ...

 • brud_a­ug08
  Visa endast
  Mån 13 aug 2007 16:39 #0

  Förlåt mig, men jag blir faktiskt lite trött på de som säger att det "kanske" har med åldern att göra. Spelar ingen roll vad det gäller. Gillar man oseriösa trådar- då är man tydligen bara 18 år. Blir man lätt svartsjuk- då är man nog bara 18 år. Och tål man inte kritik- då är man också bara 18 år?
  Finns ju INGA belägg för att det skulle stämma enligt mig..

 • Mån 13 aug 2007 16:41 #0

  Oh ja, visst har du rätt!

  Alla har rätt att uttrycka sina åsikter, den rätten har vi ju alla, men man väljer HUR man gör det. Att gömma sig bakom förklaringen att "jag har rätt att säga vad jag tycker" är löjligt, jag tycker att det hör till vanligt "hyfs" att man kan uttrycka sin åsikt utan att kränka eller var nedlåtande.

  Alla kan inte räkna med att få medhåll överallt, men att man får en extra, ja kalla det "kontrollfråga" (kommer inte på ngt bättre ord) här på nätet är kanske inte så konstigt eftersom vi inte vet vad som är sant eller ej, jag tror knappast att allt är sant på nätet. Men att tex hoppa av en tråd för att alla inte alla delar samma åsikt verkar ju inte helt rimligt. Man väljer vad man tar till sig av i inläggen och vilka man läser.

  Har också funderat över stämningen här inne, om det var så överallt, är inte inne på så många. Men det är synd att det ska bli så oerhört negativt ibland. Men varför det är så kanske får förbli en gåta, eller så är det någon annan som har en smart föklaring ;)

 • The flight attend­ant
  Visa endast
  Mån 13 aug 2007 16:44 #0

  kaffemoster, härligt att höra att du har så bra självförtroende och inte tar åt dig av sårande kommentarer! Jag hade däremot blivit bra ledsen om någon kallat mig eller mitt bröllop för freakshow...
  Men jag kanske är känslig...

  Åter igen, kritik och sårande kommentarer är inte riktigt samma sak. Inte i min värld i alla fall.

 • Kaffem­oster
  Visa endast
  Mån 13 aug 2007 16:47 #0

  brud_aug08 ... när jag refererade till ålder så menade jag att JAG med åren blivit mer säker på mig själv .. och bryr mig mindre om vad omgivningen tycker .. fast du har rätt .. Det har ju mer med personlighet att göra. För mig är det dock något som vuxit fram med åren.

 • thalia­82
  Visa endast
  Mån 13 aug 2007 16:48 #0

  tycker det är intressant att många förävntar sig att vissa inlägg är gjorda av yngre tjejer bara för att de är "oseriösa".
  För drygt ett halvårs sedan lades tyvärr en av sveriges största Harry Potter-forum ner: hogwarts.nu. Jag var en av "Prefekterna", dvs en av de 30-40 personer som hade som uppgift att se till att inga svordomar, mobbing eller länkar till sidor olämpliga för barn fanns på sidan. Bland annat. Visst fanns det personer som bara skulle förstöra (såna finns det alltid), men de allra flesta älskade sidan, personerna där och allt som har med Harry Potter att göra. de allra flesta som hängde på sidan var 10-18 år. Och oftast var diskutionerna där mycket mer hänsynsfulla och "open-minded" än på forum för vuxna... Nåt att tänka på?

 • diorlo­ver
  Visa endast
  Mån 13 aug 2007 16:50 #0

  Jag tycker man ska hålla alla dumma kommetarer för sig sj.. Går du fram till ng på stan ås äger fan av ful du e eller något sådant? lixom man vågar väl emr nu bara för man sitter bakom en dataskärm..

 • Kaffem­oster
  Visa endast
  Mån 13 aug 2007 17:02 #0

  Skulle aldrig ha nämnt ålder .. Nix, jag menade att JAG med åren ändrat mig att inte ta åt mig och bry mig så mycket .. med åren har JAG fått mer distans till mig själv .. Självklart menade jag inte att alla oseriösa inlägg är gjorda av yngre människor. Vart kom det ifrån ..?? Kanske uttryckte mig illa ...
  Försöker inte fösvara elaka kommentarer i trådarna, för man kan ju uttrycka samma sak på ett bättre sätt .. Ville bara påpeka att ibland så blir TSarna sura för att trådbesökarna reagerar starkt. Klart att många får starka reaktioner när någon ska ordna 4 stycken miljon+ kronors bröllop på ett år, eller visar upp sin bröllopsklänning som är helt genomskinlig med nätstrumpor till ... Klart många undrar om någon försöker driva med oss ...

 • Mån 13 aug 2007 17:06 #0

  Kaffemoster:
  Du har nog rätt. (Vart tog hon vägen förresten, hon m nätstrumporna o klänningen, skulle hon ha den iaf??)

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll