Inlägg från: Duchess |Visa alla inlägg
  • Duchess

    Våra bröllopslöften, ge respons!

    Hmmm.. inte riktigt min tekopp, men om er vigselförrättare godkänner dem så är det väl okej.

    Sen måste jag bara fråga Västkustvigsel: Om någon av er skulle dö nästa vecka så har ni alltså lovat varandra att den som lever kvar inte gifter om sig? Eller missförstår jag löftena?

  • Duchess

    Västkustvigsel:
    Jag undrade hur ni tänkte av flera skäl, så tack för att du förtydligade!

    Jag och maken valde traditionella löften om trohet "tills döden skiljer oss åt". För oss kändes det helt rätt. Vi tror både att äktenskapet är något jordiskt. Dör en av oss, så hoppas vi båda att den som lever kvar träffar någon annan.

    Jag vet också att det finns präster som inte godkänner löften med ord om att man ska vara trogen och älska någon i evighet. Det ger ju vissa själavårdsliga bekymmer om någon blir änka/änkling och träffar en ny partner.

  • Duchess

    Jag vågar lova min man trohet till döden inför Gud bland annat därför att vi båda är kristna. Naturligtvis är det inte alls någon garanti för att en relation ska fungera, men vi vet med oss att vi har Guds välsignelse över vår relation och många släktingar och vänner som ber för oss. För oss är det en bra grund att stå på.

    Och bara för att klargöra: jag har inte alls något emot att andra par skriver egna löften. För oss passade de färdigskrivna jättebra, så då valde vi den varianten :)

Svar på tråden Våra bröllopslöften, ge respons!