• LidaM

    Ska ni ge presenter till er gäster?

    hej

    Vi har pratat och jag har sett på BT att många ska ge små presenter till sina gäster. Min blivande och brudtärna tycker inte att det behövs. Jag vet inte själv? förväntar gästerna att få present på bröllopet?

  • Svar på tråden Ska ni ge presenter till er gäster?
  • Citronskal

    Jag var på ett bröllop i nyår då vi fick varsin liten ask. Mycket enkelt ett vitt papper vikt till en låda med lock och ett silver hjhärta på. Där det låg mintkulor och en smällare att ha vid tolv slaget. Det var ett stort bröllop och middagen tog lång tid så att få några godisar mellan rätterna var helt perfekt! Men att ge små tvålar och sånt är väl att på tvinga folka grejer som de kanske inte vill ha.

  • joda

    nej! :) för vår del känns det helt onödigt, bara en massa extra jobb och kostnader...

  • Kakan -07

    Vi kommer inte att ha några extra presenter till gästerna. Sötsaker i form av choklad bjuder vi på ändå och tvålar eller dylikt är helt enkelt _inte vår stil_!
    Som flera innan här har sagt: Vi bjuder på middag, dryck och en kalaskul fest!

  • Misery

    nej, de får mat och en ursäkt att partaja, det får räcka.

  • Lena+Mattias=sant

    Vi hade kinderägg som godis och nöje ;)

  • jagärsåkär

    Nej nej, ingen gäst tror jag förväntar sig att få en present. På alla bröllop jag varit på har jag aldrig fått det!

    Däremot fick jag en liten present (alla fick) på en "helt vanlig middag" en gång eftersom värdinnan fått några roliga elektroniska saker gratis. Små gadgets bara. När vi satte oss till bords så låg det ett litet litet paket på min talrik med mitt namn på! Vilken rolig o fin känsla!! Lite som julafton. Det fick mig att känna mig välkommen o uppskattad o lite bortskämd.

    Så vi ska ha småpresenter... Mest för att få alla att känna sig lite speciella o ompysslade. Det är inget som behövs men det är en kul grej...

  • SskVendela

    Vi ska också ha och de ska antagligen vara i form av grafitgrå kartonger med nåt godis i. Som flera andra har skrivit så fungerar de även som placeringskort.

    Jag tycker att det är kul med pyssel också... Roligt att använda färgtemat dessutom.

    Har varit på ett par bröllop där jag fått en liten påse med choklad. Måste säga att det är väldigt trevligt.

  • c_t

    Vi kommer absolut inte att ge våra gäster presenter, vilket trams rent ut sagt.
    Man får självklart göra som man vill men jag ser ingen som helst anledning till att ge mina gäster en gåva för att dom kommer på mitt bröllop.
    Så nej, jag som gäst förväntar mig definitivt ingen present på ett bröllop som jag är bjuden på.

  • thalia82

    vi kommer att ha lite godis i en spets-påse, och lite extra godis till barnen. de kanske får ett kinderegg eller nåt sånt, plus lite mer "barnsligt" godis

  • mooogn

    Nej, gästerna lär inte förvänta sig att få någonting. Vi kommer inte att ge dem något; det räcker att vi bjuder på fest, tycker vi

Svar på tråden Ska ni ge presenter till er gäster?