• Vilken ö är bäst i karibien/Västindien?? Tips...

  Mån 9 apr 2007 09:43 Läst 23856 gånger Totalt 36 svar
  Mån 9 apr 2007 09:43

  Hej! Vi har funderingar på att ta en resa till Västindien i vinter. Dock har vi problem att välja ut de öar vi ska bevista. Alla verkar ha sin charm och det gör det hela besvärligt. Tanken är att vi ska resa runt till olika öar (ett par tre stycken) i Västindien. Vi är ute efter naturupplevelser samtidigt som vi gärna vill slappa på stranden och se vackra städer med historiskt arv. Har ni några tips på någon rutt som skulle vara bra? Om ni har gjort en liknande rundresa vilket bolag hjälpte er, eller gjorde ni allt själva med flyg/båt/hotell mm? För tillfället är vi inne på Curacao, Bonaire, Barbados och Cuba...men det är så svårt. HJÄLP!!!

 • brud 070901
  Visa endast
  Tis 10 apr 2007 10:54 #0

  ialu: jag sulle säga att januari-April är bästa tiden... orkan säsongen är ju på hösten och kring jul blir priserna så höga... Januari kanske??

 • Leónsm­amma
  Visa endast
  Tis 10 apr 2007 14:26 #0

  vad tycker ni om Tobago?

 • Luckyc­lover
  Visa endast
  Tis 10 apr 2007 22:54 #0

  Är inte ett dugg förtjust i Antigua som imho inte är en vidare vacker ö. Jag måste säga att Mustique är en av de bästa och mest vackra öar jag besökt. Det är ett visst klientel som reser dit och man känner ej att ön är för exploaterad av turister. Barbados är även ett bra alternativ som har kanonhotellet Sandy Lane.

 • brud 070901
  Visa endast
  Ons 11 apr 2007 14:51 #0

  Luckyclover: håller inte med dig alls om antigua.. men visst tycker jag att st lucia tex var finare... vad var det du tyckte illa om med antigua??

 • Joli-0­7
  Visa endast
  Ons 11 apr 2007 15:37 #0

  Vi var på kryssning i Karibien. De öarna vi la till på var Puerto Rico, St.Thomas St.Marteen och Bahamas.
  De tre sistnämnda kan vi verkligen rekomendera!
  På St.Thomas finns en strand som heter Magens Bay som är rankad en av de 10 vackraste stränderna i världen av National Geografics. Bilder från vår resa kan du se på joli07.weddingannouncer.com

 • Lilla Li
  Visa endast
  Ons 11 apr 2007 15:38 #0

  Jag har aldrig varit i Västindien, men vi letar också efter bröllopsresa där. Vi vill åka till någon av ABC-öarna (Aruba, Bonaire, Curacao). Främst eftersom de ligger utanför orkanbältet, så slipper man oroa sig för det. :) För er del passar det också eftersom det finns många turer mellan öarna.

 • Ons 11 apr 2007 20:23 #0

  Lilla Li: vi har ju funderat kring de öarna, men det känns som om vi vill se någon av de andra i omgivningarna också. Visste inte att de låg utanför orkanbältet, men det är ju positivt faktiskt. Men det beror väl också en del på när vi bestämmer oss för att åka antar jag?

  Vi hade en tanke på att dela upp resa på(kanske) tre öar med vardera fransk, holländsk och brittisk känsla. Sen får det nog bli Cuba också..någon som har gjort så eller tänkt tanken?

 • Tor 12 apr 2007 00:28 #0

  Ett annat sätt att dela upp öarna på, är i Korallöar/Vulkanöar. Korallöarna är platta och torra. Vulkanöarna är grönare med regnskog.
  Sedan får du fundera på om du vill till en ö med mycket turism, shopping, casinon eller en mera oexploaterad. Reser du till St Martin så får du både Holland och Frankrike på samma ö!

  När det gäller att ta sig mellan öarna i en ögrupp så fungerar färja bra. Ska man mellan ögrupper är flyg bättre då t.ex med Liat.
  www.liatairline.com/

  Vi var på Anguilla/St Martin förra året. Fixade flyg/färja/hotell själv. Skulle gärna vilja resa till Bequia nästa gång.

 • Tor 12 apr 2007 19:16 #0

  Babbo

  Vi åker till St Martin 25 maj, kommer att vara där 7 nätter och 2 nätter Anguilla. Vad tyckte ni? nöjda? när var ni där? dyrt? något du verkligen rekommenderar?

  Många frågor, men du är den första som jag ser som varit där.

 • HannaK­ristin­a
  Visa endast
  Tor 12 apr 2007 19:30 #0

  Åk absolut inte till Cuba om du tycker att mat är en viktig del av upplevelsen. Deras mat smakar ingenting och det finns inte några bra restauranger. Det finns ju dessutom inget att köpa i Cuba. Men vill man uppleva något nytt...
  Tycker att det är trevigt på Cuba men skulle inte åka dit på bröllopsresa!!

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll