• naddii

    Foto/Filmning syrianska bröllop??

    Hej!

    Ska gifta mig i september och kommer ha ett syrianskt/svenskt bröllop.

    Ni syrianer som gifter er i sthlm/södertälje-trakten, vad har ni för fotograf? Anledningen är för att jag vet att på syrianska/libanesiska bröllop är fotografen med hela festen. Jag har googlat sönder mig och hittar bara fotografer som är med under vigseln och fram till brudskålen samt några familjefoton.

    Tipsa allt ni kan!
    Tack på förhand

  • Svar på tråden Foto/Filmning syrianska bröllop??
  • naddii

    starstruck:

    jag är också sk syrian, eller mer syrian/libanes, men same same but different :)

    Jag googlade faktikst på kringelstans hemsida, bröllopsbilder och mer än hälften är på syrianer hehe, men alla har nästan användt sig av Apollo, och det är fina portättbilder iaf! Jag tror du har gjort ett bra val, jag ska också ringa dom.

    När gifter ni er och vad fick du för paketpris? (om man får fråga :))

  • naddii

    smyg in dig bäst du vill :)

    bordsplacering är olika från syrianbröllop till syrianbröllop, men dom jag har vart på så är det inte specifikt med personnamn, utan familjernas namn. men det där kan du göra hur ni vill egentligen.

    vi ska ha buffe på bordet, precis som man har med meze, men vi ska inte ha meze. lite förrätter utplacerade på bordet, sen varmrätt och sist brudtårta :)

  • naddii

    Vi har inte riktigt bestämt ännu hur vi gör där, de äldre syrianerna kan inte alltid svenska och då känns det taskigt att blanda ihop dom med min blivandes släktingar bara för att det ska se blandat ut, då förstör man ju festen för dom vid dom borden.

    Vi har många unga på vårt bröllop och dom går bra att blanda, så ni kanske kan kolla vilka som är mixable och vilka som inte är det :) Blir kanske inte jättekul med en uppenbar svensk vs syriansk sida.

    Vi har inte bestämt oss exakt vad gäller förrätterna ännu, men det lutar mot italiensk. Lite småplock som är lite matigt, åt tapashållet.

    Hoppas detta hjälper dig lite :)
    När gifter ni er?

  • naddii

    Nej, jag bor i Järfälla..
    det var ingen som berättade hur mkt planering ett bröllops krävs hehe

  • naddii

    Jag har knappt hunnit halvväg, men jag gifter mig om ett halvår så jag hoppas att det är lite gott om tid ännu. Viktigast känns att boka saker som kräver att personer är med, så som musik och fotografering. Resten av sakerna kan jag sitta med mitt i natten om så krävs :)

  • naddii

    nej, ingen sångare då vi ska ha ett blandat bröllop. Känns inte rimligt att sångaren ska sjunga varannan eller var tredje låt och sen pausa. Så vi har tänkt dj med blandade låtar, libanesiskt och vanlig musik enligt vår musiksmak :)

    ska ni ha det?

  • naddii

    starstruck: det har jag förståelse för :)
    14k för Apollo är väl inte såå saftigt, eller vad tycker du? Planerar inte bröllop så ofta så jag har svårt att veta vad somär 'normalt' hihi :)

    ska ringa dom imorrn och se om dom ens är lediga då..hoppas!

    jag försöker hitta en dj som kan spela blandat arabiskt och vår musik... happy hunting! :/

  • naddii

    Tack så mycket!

    Har precis vart ute på långpromenad med min mamma och vi pratade massa bröllopsdetaljer :))

    Känns sjukt att lilla jag ska gifta mig, men jag antar att jag inte är så liten längre. Känns iaf bara som en liten princessdröm som blir sann. Längtar efter vardagen med min baby :)

  • naddii

    bergia:

    var det filmning också?
    vet du hur mkt din kusin fick betala?

    :)

  • naddii

    tack för tipset! jag ringer dom imorgon också.

    Imorrn ska jag prova klänningar för första gången :O

Svar på tråden Foto/Filmning syrianska bröllop??