• naddii

    Foto/Filmning syrianska bröllop??

    Hej!

    Ska gifta mig i september och kommer ha ett syrianskt/svenskt bröllop.

    Ni syrianer som gifter er i sthlm/södertälje-trakten, vad har ni för fotograf? Anledningen är för att jag vet att på syrianska/libanesiska bröllop är fotografen med hela festen. Jag har googlat sönder mig och hittar bara fotografer som är med under vigseln och fram till brudskålen samt några familjefoton.

    Tipsa allt ni kan!
    Tack på förhand

  • Svar på tråden Foto/Filmning syrianska bröllop??
  • Starstruck

    hej du! vi sk a ha ett jugge/syriskt bröllop ..jag e själv sk syrian...och vi anlitade Apollo foto och video...som det verkar så e de duktiga...men jag kan ju inte garantera nåt då jag aldrig använt dem förr, dock ska jag ha dem med under hela dan...=). de finns i södertälje...parat med dem...aksnke kan man få ett apket enligt sina öbnskemål...har ingen aning..

    lycka till

  • naddii

    starstruck:

    jag är också sk syrian, eller mer syrian/libanes, men same same but different :)

    Jag googlade faktikst på kringelstans hemsida, bröllopsbilder och mer än hälften är på syrianer hehe, men alla har nästan användt sig av Apollo, och det är fina portättbilder iaf! Jag tror du har gjort ett bra val, jag ska också ringa dom.

    När gifter ni er och vad fick du för paketpris? (om man får fråga :))

  • habibibrud

    Hejsan!

    Hoppas jag får smyga mig in lite i tråden. Ska också gifta mig i sommar med en syrian. Undrar om ni har erfarenheter om hur dessa bröllop brukar gå till! Har man bordsplacering mm. Vilken mat osv.

    Vi är nämligen lite oense om vissa detaljer!Men det ska vara ett lite blandat bröllop!

    Hoppas ni kan hjälpa mig att svara på detta!

  • naddii

    smyg in dig bäst du vill :)

    bordsplacering är olika från syrianbröllop till syrianbröllop, men dom jag har vart på så är det inte specifikt med personnamn, utan familjernas namn. men det där kan du göra hur ni vill egentligen.

    vi ska ha buffe på bordet, precis som man har med meze, men vi ska inte ha meze. lite förrätter utplacerade på bordet, sen varmrätt och sist brudtårta :)

  • pasia

    Gud så fina ni österländska brudar är.. önskar jag var typ syrian nu eller indier haha

  • habibibrud

    Tack vad snällt att jag får smyga mig in i tråden!
    Min sambo vill absolut inte ha bordsplacering, utan tycker det är ok att det blir hans familj på en sida och min på den andra. Men jag tycker att det kunde vara kul att blanda iallafall under middagen. Sedan kan väl alla blanda bäst de vill!

    Ska du ha bordplacering?

    Blev så nyfiken på vad det är för förrätter du ska ha?

    Sedan kommer vi blanda arabisk och annan musik under kvällen och så för att tillfredsställa alla...

    tack igen!

  • naddii

    Vi har inte riktigt bestämt ännu hur vi gör där, de äldre syrianerna kan inte alltid svenska och då känns det taskigt att blanda ihop dom med min blivandes släktingar bara för att det ska se blandat ut, då förstör man ju festen för dom vid dom borden.

    Vi har många unga på vårt bröllop och dom går bra att blanda, så ni kanske kan kolla vilka som är mixable och vilka som inte är det :) Blir kanske inte jättekul med en uppenbar svensk vs syriansk sida.

    Vi har inte bestämt oss exakt vad gäller förrätterna ännu, men det lutar mot italiensk. Lite småplock som är lite matigt, åt tapashållet.

    Hoppas detta hjälper dig lite :)
    När gifter ni er?

  • habibibrud

    Tack vad snäll du är som svarar!

    Vi gifter oss den 18 augusti. när gifter ni er?

  • babino

    jag är oxå syrian, gifter om den 14 april, vi har oxå anlitat apollo, det är jätte duktiga faktiskt och de kommer vara med oss från morgon till kväll.. vi ska åka till taxinge och filma video klipp och det kommer vara dom som ska filma, sedan kommer de åka hem till min fästman som bor i södertälje och filma lite hos honom sen kommer dom till mig som bor i nyköping, filmar lite hemma hos mig. sen åker dom tillbaka med oss till södertälje för bröllopet kommer vara där.

Svar på tråden Foto/Filmning syrianska bröllop??